Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Hiustenpohjustaja?

Pohjustustuotteet ovat jo jonkun aikaa olleet trendikäs tuote ja niitä löytyy jos jonkunlaiseen tarkoitukseen. Enää ei pohjusteta pelkkää kynsilakkaa, vaan nykyään pohjustetaan niin meikkipohja, silmämeikki, ripsiväri kuin huulimeikkikin.

Mutta oletteko kuulleet hiustenpohjustuksesta?

Minä nimittäin kuulin juuri.

Sain kokeiltavakseni Joicon hiustuotteita maahantuovalta SKT-Groupilta Structure-linjan tuotteita, joiden kanssa operoidessa ideana on, että hiustenlaitto aloitetaan pohjustamalla kutrit sarjan Foundation-tuotteella, eli Hair Prep&Primerilla.

Prep&Primer on linjan tuotteista juurikin se, josta kiinnostuin eniten.

Tuote on suihke, jota levitetään pyyhekuiviin hiuksiin. Paitsi että tuote kosteuttaa, pehmittää ja selvittää tukkaa, sisältää se myös hiusta korjaava keratiinia.

Se siis antaa hiuksille kiiltoa ja hallittavuutta, mutta keratiini tuo myös tietynlaista ryhtiä ja jämäkkyyttä. Kyseessä on siis ikäänkuin jätettävä hoitoaine (erinomaisella sisällöllä!), joka auttaa samalla myös kampauksen teossa.

Mitään varsinaista pitoa tässä tuotteessa ei ole, mutta vaan tosiaa tekee hyvän pohjan, jonka päälle on hyvä lähteä kehittämään kampausta. Ihan minun juttuni ja jääkin ehdottomasti vakkarikäytööni!

Sculpt- eli muotoiluosuudesta vastaa linjan Stylinc Clay, jonka avulla tukkaan on helppo tuoda rakennetta.

Minusta tuote on ideaali lyhyestä maksimissaan puolipitkälle tukalle ja se antaa tukalle mukavasti tekstuuria, jolloin tukka ei valu lättänänä päätä pitkin, muttei ole kuitenkaan liian jäykkä tai kova.

Tuote jättää keyen kiillon ja sen voi levittää joko kosteaan tukkaan tai voimakkaampaa opputulosta halutessaan kuivaankin tukkaan. Uusimpia keksintöjäni hiustenmuotoilun saralla on juurikin se, että tukka on paljon paremmin muotoiltavissa ja laitettavissa, kun sitä ei viimeistele liian sileäksi, vaan jättää siihen pienen karheuden.

Tämän tuotteen kanssa saa tehtyä myös mukavan pörrötetyn lookin, jonka voi sitten viimeistellä hiuslakalla paremman pidon saamiseksi.

Define- eli erottelu- ja korostuspuolesta vastaa sitten linjan Lightweight Shine Wax, joka on nimensä mukaisesti kevyellä pidolla varustettu kiiltävän pinnan jättävä vaha.

Omassa nykyään jo pitkähkössä tukassani tykkäsin kovasti käyttää tätä pituuksien siloitteluun, sillä tämä taltutti loistavasti pituuksista kaiken pörröisyyden jäämättä lähmäiseksi, tahmaiseksi tai muuten vaan epämääräiseksi tukkaan.

Hiukset jäivät tämän jäljiltä ihanan sileiksi, kiiltäviksi ja pörröttömiksi.

Kun kampaus on pohjustettu ja muotoiltu, on aika kiinnittää se sarjan hiuslakalla.

Structure Finish Instant Hold Hairsprayssa on tiukka pito, joka saa kampauksen kuin kampauksen pysymään aloillaan.

Sprayn sumute on myös sopivan hienojakoista, minkä vuoksi se asettuu mukavasti tukkaan. Parhaimmillaan näin voimakkaalla pidolla oleva tuote on mielestäni radikaalimpaa kiinnitystä tarvitsevaan lyhyempään tukkaan tai kiinnikammatussa tukassa, jonka kampauksen tahdotaan kestävän. Pitkän ja aukinaisen tukan suihkeena tämä on helposti liian tymäkkä ja saattaisi tehdä lopputuloksesta vaan liian jäykän.

Joicon Structure-tuotteissa on mukavaa myös hinta, sillä pienen Googlettelun perusteella nämä eivät hipoisi läheskään kampaamotuotteiden pilvihintoja vaan kaikki tuotteet irtoaisivat noin kuudellatoista eurolla kappale.

Joicon tuotteita myyvät valikoidut kampaamot. Lisää tietoa linjan tuotteista täältä.

Oletteko te kuulleet ennen hiustenpohjustajasta? Heräsikö kiinnostus?

(Postauksen tuotteet ovat peräisin Joicoa maahantuovalta SKT-Groupilta.)

Kommentit (12)

  1. Anonyymi

    hei, onko sinulla kokemusta luomu hiustenmuotoilutuotteista? Yritän vähentää kemikaalimääriäni, meikkien suhteen se onnistuu aika helposti, ekosertifioituvia meikkejähän löytyy, mutta hiuspuolella en ole löytänyt tuotteita jotka toimisivat tarpeeksi hyvin

    T. Annu

  2. Anonyymi

    KMS Californialta löytyy myös hiustenpohjustaja, vaahtomaisessa muodossa, nimeltään KMS California Hairstay Style Boost. Tuotekoulutuksessa kävi ilmi tuotetta pursottaessa kädelle sen vaahtomainen koostumus, joka poksui käsien välissä! Kyseinen tuote Hairstay -tuotesarjan mukaan tuoksuu granaattiomenalle ja pippurille sekä sisältää uv-suojan.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *