Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Hiusten pesu

Elämäni on täynnä syvällisiä pohdintoja ja suurin osa näistä liittyy kauneudenhoitoon.
Tässä eräänä päivänä pohdin, mihin aikaan ihmiset pesevät hiuksiaan.
Itse pesen hiukset aina aamulla tai keskellä päivää. En oikeastaan koskaan pese hiuksiani illalla.
On helpompaa perustella, miksi en pese hiuksiani illalla kuin syitä sille, miksi pesen ne aamulla.
Suurin syy on se, etten voi sietää kostealla tukalla nukkumaanmenoa. Mikäli ikinä tekisin niin, olisi minua aamulla peilistäkatsoessa vastassa huomattavasti normaalia pahempi peikko. Tukka taipuisi sinne tänne ja yksinkertaisesti vaan näyttäisi kamalalta!
En myöskään voisi sietää sitä, kuinka tuntisin kostean tukkani muhivan pääni ja tyynyni välissä saaden aikaan lähinnä likaisen tunteen päänahkaani. En nimittäin pahemmin pyöri yön aikana ja kun nukahdan yhteen asentoon, herään lähes poikkeuksetta samasta. Pahimmassa tapauksessa koko yön pääni ja tyynyni välissä kosteana muhinut tukka olisi yhä aamulla kostea ja päänahkani lähmäinen.
Tottahan toki hiukset voi illalla kuivata ennen nukkumaanmenoa.Koska olen kuitenkin tottunut siihen, että hiukseni on normaalisti pestävä noin joka toinen päivä, ei minua huvita yhtään ”käyttää” niitä puhtaimpia hetkiä yöllä. Pidän puhtaasta tukasta ja yöllisen hikoilun jälkeen tukka on heti päänahasta jo hieman rasvoittuneempi. Mielummin otan siis vastapestyn ja puhtaan tukan heti aamusta kuin turhaan yötä vasten.
On myös ihanaa aloittaa päivä puhtaalla tukalla: suihku, meikki ja puhdas tukka yhdessä tekevät hyvän, nätin ja puhtaan sekä huolitellun olon.
Pesen tukkani vapaapäivisin aamulla tai alkuiltapäivästä ja töissä ollessani iltapäivävapaani aikana, jolloin voin mennä freesinä ja puhtaalla tukalla jälleen kuudeksi tunniksi töihin. Aamuisin olen töissäollessani väliinpitämättömämpi tukkani suhteen.
Toisaalta jo tekisin 9-17 työtä, pesisin tukkani varmasti heti töistä kotiin tultuani, sillä minua ei saisi kukaan heräämään ja pesemään tukkaani aamulla seitsemältä ennen ruuhkabussiin hyppäämistä…
Tällaisia asioita minä ehdin miettiä. Kertokaa siis ihmeessä omiakin ajatuksianne aiheeseen liittyen!

Kommentit (51)

  1. SilentScream

    Mä pesen kans joka toinen päivä aamusin, joskus harvoin päivällä. Yön aikana hiukset vaan menee pilalle. En ymmärrä ihmisiä, jotka pystyy mennä kostealla tukalla nukkumaan.. 😀 Aamusin peseminen tosin tarkottaa joskus tosi aikasia herätyksiä ja se ei oo kivaa.. Mutta hiustenpesu on pitkä prosessi. Ensin shampoo, sitte hoitoaineen pitää vaikuttaa, sitte pestään kasvot jollain aineella ehkä, sitte hiukset kuivuu pyyhkeessä ja ilman pyyhettä, sitte föönataan ja suoristetaan..

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *