Tästä en luovu: Hiuspohjan kaksoispuhdistus

Jaksan jatkuvasti jauhaa siitä, kuinka kaksoispuhdistan kasvojeni ihon joka ilta ja miten mahtava sekä suorastaan välttämätön juttu se minulle on. Mitä sen sijaan en ole tullut koskaan maininneeksi on, että olen yli kahdenkymmenen vuoden ajan jo kaksoispuhdistanut myös hiuspohjani jokaisella hiustenpesukerralla lähes poikkeuksetta.

Hiusten kaksoispuhdistus ostolakossa

Hiuspohjan kaksoispuhdistus kuulostaa ehkä fiinimältä kuin mistä tosiasiassa on kyse. Tarkoitan sillä nimittäin ihan vain sitä, että pesen hiukseni jokaisella pesukerralla aina kahteen kertaan.

Tapa on ollut minulle niin itsestäänselvyys lapsesta asti, että en ole oikeastaan edes ajatellut sitä erityisesti. Itseasiassa oletin pitkään, että lähes kaikki muutkin tekevät niin, mutta tajusin vasta myöhemmin, ettei homma taidakaan ilmeisesti olla näin.

L'Oréal Paris Colorista Fader Shampoo

En ole täysin varma, mistä tapa on lähtöisin, mutta muistan, että olen tehnyt sitä alle kouluikäisestä lähtien. En ole varma, neuvoiko sen minulle äitini viisaana vinkkinä, vai oliko kyse pitkistä hiuksista olemattomia omakohtaisia kokemuksia omanneen isäni varmuuden varalta perjantaisaunan yhteydessä pienelle hiuksiaan pesseelle tyttärelle antama ohjeistus. Mahdollisesti olen myös kenties voinut saada inspiraation asiaan minua paria vuotta vanhemmilta naapurintytöiltä, joiden kanssa kävin lapsena usein saunomassa. Niin tai näin, mutta hiusten pesu kahteen kertaan on ollut minulle aina itsestäänselvyys.

L'Oréal Paris Casting Sunkiss Jelly

En vaahdota shampoota tukkaani kahteen kertaan vain huvin ja tavan vuoksi, vaan siihen on ihan konkreettinen syy. Hiukseni ovat melko paksut (ja vuosien varrella ne ovat aina välillä ehtineet myös kasvaa pitkiksi), joten minusta tuntuu yleensä, ettei yksi vaahdotuskerta riitä pesemään niitä kunnolla puhtaaksi. Jos hiuksissa on esimerkiksi käytetty kuivashampoota, ei shampoo meinaa usein edes kunnolla vaahdota ensimmäisellä pesukerralla.

Vaahdon määrähän ei varsinaisesti määrittele tuotteen pesevyyttä, mutta minulla ainakin se korreloi melko yhteen sen kanssa, kuinka hyvin tuote levittyy kaikkialle hiuksiini ja jos tuote ei meinaa vaahdota, ei se myöskään levity kaikkialle enkä saa tarpeeksi puhdasta lopputulosta.

Hiusten kaksoispuhdistus ostolakossa

Ensimmäinen pesukerta onkin minulla usein nopeampi ja vähän huolettomampi. Toisella vaahdotuskerralla saan shampoon jo levittymään paremmin kaikkialle ja tunnen, kuinka hiuksista vihdoin tulee ihanan puhtaat ja hiuspohja raikastuu kunnolla.

Tuplavaahdotuksen ansiosta hiuksista tulee joka kerta puhtaan ilmavat ja vaikka olenkin aina välillä kokeillut pitäytyä vain yhdessä vaahdotuskerrassa ja tehdä sen erityisellä huolella, saan kahdella vaahdotuskerralla aina niin paljon paremman tuloksen, etten näe mitään syytä luopua tavasta.

Hiusten kaksoispuhdistus ostolakossa

Toisin kuin kasvojen kaksoispuhdistuksessa, käytän hiusten pesussa tavallisesti molemmilla pesukerroilla samaa shampoota. Poikkeuksena ovat kuitenkin ne pesukerrat, joilla käytän hopeashampoota. Tällöin saatan pestä hiukseni ensin toisella shampoolla ja käyttää hopeashampoota sitten vain jälkimmäisessä vaahdotuksessa.

Joskus käytän myös pois ”huonompia” tai liian miedosti peseviä shampoita niin, että pesen hiukseni ensin ”paremmalla” tai pesevämmällä shampoolla ja käytän niitä sitten vasta toisessa vaahdotuksessa.

klippoteket-hopeashampoo-kokemuksia

Hiuspohjan kaksoispuhdistus on minulle juttu, jota ilman en osaa enkä tahdo olla ja suosittelen sitä erityisesti niille, joilta löytyy runsaasti hiuksia sekä joiden hiuspohja tuntuu rasvoittuvan runsaasti. Jos vaahdotan tukkani vain kerran, ei lopputulos tunnu aina tarpeeksi puhtaalta ja hiukseni saattavat kaivata uutta pesua jo seuraavana päivänä, mutta kaksoisvaahdotuksen ansiosta pärjään aina pari kolme päivää ennen uutta pesukertaa.

Hiusten kaksoispuhdistus ostolakossa

Kaksoispuhdistaako joku muukin hiuksiaan?

Kommentit (37)
 1. Tiina/Fit Fat Mama
  14.7.2017, 20:44

  Itekin oon ruvennut viimeaikoina kaksoispesemään,tulee niin paljon kuohkeammat ja puhtaammat hiukset :). Käytän usein kuivashampoota niin on kyl hyvä toi tuplapesu (:

  1. Joo, kuivashampoon jäljiltä varsinkin tuntuu, että toista pesukierrosta suorastaan vaaditaan. Tukasta tulee tosiaan kyllä paljon kuohkeampi ja puhtaampi. 🙂

  2. Mä en kaksoispuhdista, mutta jaan hiukset useampaan osioon, jotta pääsen paremmin käsiksi päänahkaan. Ennen pesin hiukset joka toinen päivä (ja se toka päivä oli jo rasvis) ja nyt 3-4 päivän välein, kun aloin harrastaa tuota ”jakamista”. Mä kyllä tykkään hiusten pesemisestä, mutta tän hetkiseen kiireiseen elämään sopii se, ettei hiuksia tarvitse olla koko ajan pesemässä. Ja myös latvusto tykkää, sillä latvat tuppaavat olemaan hieman kuivahkot vaikka mitä tekisi, kun ovat niin pitkät (reiden yläosaan).

   1. Saako tähän tarkennusta? 🙂 Kuulostaa mielenkiintoiselta, mutta en ole varma, että ymmärsinkö toteutuksen oikein. Olisi mukavaa kokeilla. 🙂

 2. Minulla on paksut hiukset, mutta pesen ne päivittäin. Niin olisikoham tämä kaksoispuhdistus liian tuju hiuksilleni?

  1. Jos peset ne päivittäin, voisi kaksoispuhdistus jopa auttaa vähentämään päivittäisen pesun tarvetta. En ole itse koskaan kokenut kahta vaahdostusta tujuna ja joskus teen sen jopa syväpuhdistavalla shampoolla. 🙂

   1. Kaksoispesu on juurikin vähentänyt ainakin minun hiusten pesun tarvetta! Ennen pesin hiukset melkein päivittäin, nykyään 2-3 kertaa viikossa. Aloitettuani kaksoispesun, on hiukset olleet ilmavammat, kuohkeammat ja puhtaammat pitempään. Minä käytän eri shampoita, ensin pesen tuuheuttavalla tai syväpuhdistavalla ja sen jälkeen kosteuttavalla shampoolla.

   2. Okei, kiitos vinkistä! Täytyy kokeilla ja katsoa jos ei jatkossa tarvitsisikaan pestä joka päivä hiuksia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *