Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Hiusharjakeskustelu

Rakastan kuulla teidän mielipiteitänne, tietoanne ja näkemyksiänne joten toivon, että joukossanne on kampaajia tai ainakin hiusfanaatikkoja. Tahtoisin nimittäin avata keskustelun hiusharjoista.

Cailap Harja

Ajatus postaukseen syntyi hieman vahingossa avattuani PR-toimiston minulle lähettämän paketin, joka sisälsi mm. kolme erilaista Cailapin hiusharjaa. Tajusin nimittäin niitä tutkiessani, ettei minulle ollut koskaan ollut oikeastaan väliä, millaisella harjalla hiuksiani harjaan.

Suurin osa hiusharjoistani on ollut ihan vaan jotain kautta minulle tulleita tuotelahjoja, kaupanpäällisiä tai blogikokeiluun lähetettäviä tuotteita, joita olen tyytyväisenä käytellyt asiaa sen enempää miettimättä. Minun hiuksissani harja palvelee tehtävässään kun se selvittää hiukseni ja harjaankin hiukseni yleensä lähinnä vain kevyesti aamuisin. On siis melko samantekevää, millainen hiusharja minulla on, sillä puhdisteltuani sitä aina silloin tällöin ja todennut viimein sen muuttuneen liian ällöttäväksi kuivashampoiden ja muiden muotoilutuotteiden jäljiltä vaihdan sen vaan uuteen, ihan mihin tahansa kokoani löytämääni. (Enkä oikeastaan edes tiedä, mistä niitä sinne aina ilmestyy.)

Cailap Harja

Jo vuosien ajan vakiovarusteitani ovat olleen Tangle Teezer -hiusharjat, sillä ne ovat vaikuttaneet hiuksille hellävaraisilta, niillä on voinut paitsi selvittää hiuksia myös tupeerata niitä ja ennen kaikkea ne on helppo pitää puhtaina, minkä vuoksi niitä ei koskaan tarvitse korvata uusilla (vanhin harjani taitaa olla ehkä 7 vuotta vanha). Minulla on kolme Tangle Teezeriä (kaksi kompaktia ja yksi tavallinen), joita hukkaan ja löydän vuoron perään. Aina silloin, kun kaikki kolme niistä ovat hukassa, käytän jotain muuta hiusharjaa ja unohdun sitten vaan käyttämään sitä.

Cailap Harja

Kuten tuosta kaikesta voi päätellä, on minulle melko samantekevää, millaisilla hiusharjoilla hiukseni harjaan. Ymmärrän teoriassa, että tietynlaiset harjakset ovat hiuksille hellävaraisempia, tietynlaisilla on helpompi selvittää takkuja, toisilla tupeeraus sujuu vielä kampaakin paremmin, pallokärkiset harjakset saattavat vaurioittaa hiuksia, tietyt materiaalit tekevät hiuksista sähköisemmät, pyöröharjalla on hyvä föönata, lapioharja auttaa hiusten suoristuksessa ja mitä kaikkia näitä nyt onkaan, mutta käytännössä minun on pakko myöntää, etten ole koskaan vielä törmännyt hiusharjaan, joka olisi kyennyt mullistamaan maailmani mitenkään ihan erikoisesti. Rakastan Tangle Teezereitäni, mutta lähinnä vaan niiden käytännöllisyyden ja helpon pestävyyden vuoksi.

Cailap Harja

Meikkisiveltimien kanssa huomaan selkeitä eroja, mutta hiusharjat ovat minulle vielä hieman mysteerialuetta. Katselen töissä hämmentyneenä Mason Pearsonin jopa yli 160 euron kipuavia hiusharjoja ja mietin, että for real, kuka maksaa noin paljon hiusharjasta tai kuka tahtoo käyttää samaa hiusharjaa pari vuosikymmentä? Onko hiusharjoissa oikeasti niin valtavia eroja (käyttötarkoitusta lukuunottamatta), että niihin kannattaisi satsata omaisuuksia tai edes paria kymppiäkään?


Cailap Harja

Huomaatteko te eroja hiushajoissa? Satsaatteko siihen vai onko teille se ja sama, millä harjaatte? Käytättekö vuodesta toiseen samaa vai vahdatteko sitä välillä? Kuinka usein puhdistatte omanne? Onko teillä ikioma vai jaatteko sen jonkun kanssa?

Kommentit (46)

 1. Panda

  Minun on pakko satsata hiusharjaan koska itselläni on niin paksut luonnonkiharat hiukset että siinä jää huonompi harja kakkoseksi. Hiukset voi näyttää epäsiisteiltä ilman oikeaa harjaa. Joudun aina harjaamaan kahdessa-kolmessa kerroksessa koska edes se paras harja ei päältä yllä koko paksuudelta harjaamaan. Välillä kun alkaa toden teolla ärsyttämään niin käyn ohentamassa parturikampaajalla ja saan sieltä samalla uusia hiusvinkkejä, muun muassa vinkkejä hiusharjoista.

 2. Outi

  Omistan ihanan kamalan luonnonkiharran tukan,joka takkuuntuu helposti ja on kuiva.Tähän asti Tangler Teezer käytössä ja olen ihmetellyt kun tukan harjaaminen on ollut entistä vaikeampaa.Välillä harjatessa tukkaan tulee niin tiukkoja solmuja ettei vaihtoehtona ole ollut kun kaivaa sakset 🙁 TT ei saa paksusta tukastani kuin ”päälimmäisen” kerroksen selviteltyä ja loppu tukka on edelleen aivan takussa.Luin juuri Idan iholla blogista kuinka hän on huomannut TT:n katkovan tukkaa,argh. Taidan itsekin kokeilla välillä jotain toista harjaa.

 3. Satu

  En harjaa hiuksiani ollenkaan. En märkänä, enkä kuivana. Sormet riittävät hiusten sukimiseen. Omistan kyllä puisen harvapiikkisen kamman jos joskus tarvitsisin lisäapua, mutta hyvin on pärjätty. Voin lisätä myös tähän etten myöskään käytä hoitoainetta.

 4. Myy / Nutturapää

  Mun Mason Pearson on kymmenisen vuotta vanha ja alkaa nyt vähän näyttää siltä, että kutkuttelisi ostaa uusi (isompi, kun tuo on aika pieni).

  TT:a käytän suihkussa selvittämään hoitoaineisen pään. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *