Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Himottavat saippuani part 3

Lushin ihania tuotteita saapui helmikuun lopulla vielä yksi satsi ja käynkin nyt vielä yleisön pyynnöstä pikaisesti ja hieman tarkemmin läpi saippuat, joita satsi sisälsi.

Ring of Roses ei ole ollenkaan niin kaunis, miltä se nettisivun kuvassa näytti. Minä ihan tosi toivoin ja oletin saavani palan jotain niin kaunista, miltä pala Lushin sivuilla näytti, kaikkine niine söpöine kuorrutuksineen. No, kaikki vaaleanpunainen on kuitenkin söpöä.

Olen kokeillut tätä vasta kerran, joten en osaa vielä oikein sanoa tästä oikein mitään. Jostain syystä kuvittelin tämän jättävän hieman samanlaisen pehmeän ja ”rasvaisen” pinnan iholle kuin Buffy-kuorintapala jättää. Tähän täytyy kuitenkin vielä perehtyä enemmän. Tuoksu on kuitenkin hyvin miellyttävä, sellainen pehmeä ruusuinen ja samalla kevyesti sitruksinen.

Tämä saippua on nimeltään 17 Cherry Tree Lane, mutta älkää antako nimen huijata, sillä tämä Retro-saippua ei suinkaan tuoksu kirsikoilta, vaan kirsikkapuun kukilta. Ja todella, todella vahvasti! Samaan über-kukkaisuuteen tämä ei sentään yltänyt kuin eteenpäin passaamani Father Frost, mutta todella kukkaisten kategoriaan tämä kuuluu ehdottomasti. Käytän kyllä tästä leikkaamani nokareen, mutta en ole varma, pidänkö loppuja saippuasta.

Banana Moon oli nimensä mukaisesti hyvin selkeästi banaanin tuoksuinen tai oikeasttan sellaisten ihanien banaanikarkkien tuoksuinen. Tämä oli toinen lempparini tästä satsista.

Kun avasin Sea Vegetableni tiiviistä pussista, tervehti minua kamala merellinen löyhkä. Olin aivan varma, etten pitäisi tästä yhtään, mutta leikkasin silti tästä pienen palan suihkuun antaakseni tälle kuitenkin mahdollisuuden. Ja se todellakin kannatti! Tuoksu oli yhä merellinen, mutta juuri sellainen raikas merellinen (ei sellainen kuollut kala levälautassa -merellinen, millainen minua aluksi tervehti). Tämä osoittautui yllättäen yhdeksi suosikeistani tästä satsista!

(Itseasiassa sain jopa wannabe-insinöörin kokeilemaan tätä, minkä jälkeen hän on jopa ihan kiusallanikin kokeillut useampiakin saippuoitani.)

Ylimääräiset hörhelöt saippuan pinnalta kannattaa muuten rapsutella ennen käyttöä irti, sillä ainakaan meidän pienempireikäisen suihkuritilän aukoista ne eivät menneet läpi vaan jäivät suihkun lattialle klöntteinä pyörimään.

Pineapple Grunt oli alkuun hyvin voimakkaan ananaksinen, jopa hieman ällö. Meinasin luopua tästä heti, mutta luin netistä tuoksun alkavan muistuttamaan enemmän piña coladaa saippuan oltua hetken avonaisena, poissa pussista. Ja niin tosiaan kävi! Tuoksu todellakin parantui tämän saatua hetken ”hengittää” rauhassa ja nyt tykkään tästä jo kovasti.

Kuvittelin Honey Wafflen tuoksuvan ihanasti vohveleille ja hieman hunajalle, mutta itseasiassa tämä tuoksuu lähes pelkälle hunajalle. Ei kuitenkaan sellaisella esanssiselle hunajalle, mitä kosmetiikassa sanotaan hunajan tuoksuksi, vaan ihan sellaiselle vahvalle hunajalle, miltä oikeassa hunajapurkissa tuoksuu. Tästä ei tullut suosikkia tuoksun puolesta, mutta tämä tuntui silti mukavalta käytössä, eli koostumuksen puolesta pidin tästä kovasti.

Bohemian oli todella ihanan sitruksinen, tarkemmin sanottuna ihan kuin limeä tuoksuttelisi. Tämä oli tämän joukon suosikkini aivan ihana freesin tuoksunsa ansiosta. Tykkään ja kovasti! Harmikseni olen kuullut monelta juuri tämän saippuan tuoksun haihtuvan melko nopeasti, eli tämä täytynee siis käyttää nopeasti pois.

Innostuin Quinquereme of Ninevehistä, sillä luin sen olleen I should Coco:n edeltäjä jossain määrin ja moni oli jopa sitä mieltä, että tämä edellinen versio olisi ollut parempi tapaus. Tämä houkutteli minua kovasti, sillä I Should Coco on yksi suosikkejani. Itse palaa tuoksuteltuani en ensin taaskaan lämmennyt, mutta suihkuseuranani tämä olikin sitten yksi suosikeistani. Koostumus on ihanan pehmeä ja ihoa hellivä ja tämän oikein tuntee tekevän iholle hyvää. I Shoul Cocoa tämä ei voittanut tuoksullaan, mutta koostumuksellaan ehkäpä. (Toisaalta I Should Coconi on Tallinnan Lushista ostetusta kolmen saippuan paketista ja tuntui jo valmiiksi hieman kuivakalta, eli en osaa täysin sanoa, millainen I Should Coco on tuoreena.)

Figs and leaves ei vaan kykene sulattamaan sydäntäni. En vaan millään pääse kiinni tästä. Ei tämä paha ole, mutta en vain löydä tämän tuoksusta mitään erityisen kivaa. Koostumus on kuitenkin hyvin miellyttävä, mutta minuun tämä ei vaan kolahtanut. Tästäkin aion luopua voidakseni keskittyä nautiskelemaan muista minun nenääni miellyttävemmistä tapauksista.

Kuvittelin Gingermanin tuoksuvan herkullisille piparkakuille. No joo, olisi pitänyt lukea tekstit tarkemmin ennen tilausta… tämä nimittäin tuoksuu (toki nimensä mukaisesti) hyvin vahvasti inkiväärille, mikä ei ehdottomastikaan ole suosikkituoksujani, varsinkaan tällaisena hyvin ”aitona”. Tämä oli pieni pettymys ja tätä en ehdottomastikaan tahdo pitää itselläni. Yritin antaa tälle mahdollisuuden useampaan otteeseen ja leikkasin tältä irti niin käden kuin jalankin, mutta tuoksu ei vaan iskenyt minuun yhtään. Harmi, sillä tämä kyllä tuntui iholla käytössä mukavalta.

Olen oppinut Lushin saippuoista monta juttua näiden kokeilujeni aikana.

Ensinnäkin tosiaan sen, ettei saippuaa saisi tuomita pelkän nuuskinnan perusteella, sillä seaippuan tuoksu saattaa osoittautua käytössä totaalisen erilaiseksi.

Toisekseen olen oppinut, kuinka paljon paremmiksi saippuoiden tuoksut muuttuvat ajan kanssa. Jo muutamassa päivässä tuoksu saattaa olla huomattavasti parempi saippuan saatua olla hetken rauhassa saippualautasella tai muuten vaan ilman kanssa tekemisissä.

Tuoksuissa on myös ihanaa se, etteivät ne lähes koskaan ole sellaisia esanssisia, millaisiksi jotkut tuoksut ihan oikeasti jo monia kosmetiikkatuotteita käytettyään mieltää, vaan tuoksuvat ihan aidolle tavaralle (esim. tuo hunajainen Honey Waffle).

Suurin osa Lushin palasaippuoista on nyt kokeiltu ja vaikka mieleni toki tekisikin kokeilla heti loputki, aion pidättäytyä tältä kiusaukselta. Eiköhän näissä vanhoissa ole vielä hetkeksi kuluteltavaa ja muutenkin olen päässyt pahimmasta himostani irti.

Joku lukijani muuten ihmetteli, miksi keskityn Lushin saippuoissa vaan tuoksujen kuvailuun, vaikka saippuat ovat paljon muutakin kun vain tuoksu. Aion ehdottomasti palata saippuoiden käyttömukavuuteen ja muihin ominaisuuksiin tarkemmin vielä myöhemmin sitä mukaa, kun saan kokeiltua saippuoita pidemmällä aikajaksolla. Alkuhuumassa en nimittäin todellakaan malttanut keskittyä vain yhteen saippuaan kerralla, vaan halusin kokeilla kaikki mahdolliset heti ja ristiin rastiin.

Tarkempia kommentteja saippuoista niin pesevyyden kuin käyttömukavuutensa puolesta tulee siis pikkuhiljaa!

Lopuksi vielä pieni vilautus:

Sain äidiltäni kaksi Diorin DiorKiss-huulikiiltoa, jotka hän oli todennut itselleen sopimattomiksi sävyiksi. Ei se mitään, minä ainakin tykkään näistä kovasti!

Ylempänä sävy Apricot Syrup (kuulemma liian shimmerinen) ja alempana Tangerine jet (joka kuulemma shiftasi liikaa pinkkiin).

Minulta löytyykin näitä DiorKissejä nyt sitten jo useita:

Kuva ei ihan tee oikeutta sävyille, mutta nuo minulta jo ennestään löytyneet kiillot löytyvät paremmin kuvattuina täältä.

Ovatko nämä (jälleen kerran juuri edesmenneet) DiorKissit jollekin tuttuja? (Miksi minusta tuntuu, että liian moni suosikkini on viimeaikoina lopetettu?)

Kommentit (17)

 1. Anonyymi

  Hei, miten vaaleita ja tummia noi bareMineralsin sävyt ovat? Kun noita starttisettejä on light, medium ja dark niin mikähän olisi tällaiselle tavalliselle sinisilmäiselle maantiehiuksiselle sopiva sävy jos sokkona tilaa?

 2. Anonyymi

  Moi
  Mitä mieltä olet esim Lorealin triple active day voiteesta jonka inci lista
  toisena komeilee cyclohexasiloxane?
  Onko se niin että silikonejakin on sekä hyviä että huonoja?
  Tämä voide sinänsä tuntuu hyvälle ja todellakin silottaa ja tekee ihosta
  pehmeän, en vaan välttämättä haluaisi tukkia ihoani silikonikalvolla..
  Ihoni on suht herkkä ja punoittaa (kutiseekin helposti) aika herkästi, kuitenkin se on sen
  verran rasvaisuuteen? taipuva että minun on tosi vaikea löytää voidetta
  joka menee ihooni eikä jää tahmeaksi pinnaksi ja silti sen pitäisi olla
  riitävän hoitava, olen kuitenkin jo 34v… Toisaalta taas ihoni on
  pintakuiva, puhdistuksen jälkeen on pakko saada nopeasti rasvaa, muuten
  kiristää ja kinnaa.
  Tulisiko sinulle näin yhtäkkiä mieleen mitää mitä seuraavaksi voisi kokeilla?

  T:N

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *