Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Herkkuletut ilman huonoa omaatuntoa

Lensin eilen kotiin Lontooseen ja aloitin tämän aamun mitä herkullisimmalla aamiaisella. 
Koska blogissani on ennenkin jaettu herkkuvinkkejä ja ne saivat niin loistavan vastaanoton, tahdon jakaa yhden sellaisen teille tänäänkin. Ei aina tarvitse puhua kosmetiikasta, sillä hyvän ruuan syöminen saa kasvoille paljon upeamman hehkun kuin yksikään kosmetiikkatuote! Ainakin minun mielestäni.

Minä rakastan lettuja ja pannukakkua. Sushin lisäksi ne ovat asia, joilla voisin elää ja joita voisin kiskoa lautastolkulla ilman minkäänlaisia vaikeuksia. Ainoa vaikeus tulee vastaan henkisellä puolella, sillä ne eivät ole kovin terveellistä kiskottavaa puhuttaessa niistä määristä, joita minä niitä tahtoisin popsia.

Valmistinkin tänään kuitenkin  aamiaiseksi itselleni kaksitoista pikkulettua ja vedin ne napaani hyvällä omallatunnolla vadelmahillon kera.

Ja arvatkaapas mitä?

Nämä ovat maailman helpoimmat letut, sillä näissä ei käytetä kuin kahta aineosaa. Ja kanelia mausteena. Ja näistä ei jää huono omatunto!

Nämä kaikki letut on nimittäin tehty vain yhdestä banaanista ja kahdesta kananmunanvalkuaisesta!

Laitoin pikkuiseen ruuanmössääjääni tosiaan yhden banaanin ja kaksi kananmunanvalkuaista sekä hieman kanelia ja sain niistä aikaan taikinan, jonka annostelin ruokalusikallisen kokoisina annoksina pannulle ja paistoin lettuja molemmilta puolilta muutaman hetken. (Jos muistan, heitän mukaan myös hieman suolaa usein.)

Lopputulos on kasa herkullisia banaanilettuja, joihin olen itse tällä hetkellä aivan hulluna!

Banaanin voi myös mössätä haarukalla ja munat sekoittaa joukkoon sitten manuaalisesti, mutta itse en koe saavani silloin täysin tasalaatuista taikinaa.


 Suosittelenkin siis vaikkapa blenderin yms. vastaavan käyttöä nopean ja helpoimman lopputuloksen saavuttamiseksi.

 Pienet lettuset paistuvat muutamassa tovissa ja sopivat hyvin niin aamiaiselle kuin herkutteluhetkiinkin. ”Virallisesti” resepti koostuisi kokonaisesta munasta ja banaanista, mutta itse halusin kokeilla kevyempää versiota ja toteutin homman kahdella valkuaisella ilman ongelmia.
Jos lettuihin muuten tahtoo erityistä lisämakua, kannattaa ne paistaa kookosöljyä käyttäen.

 Eivätkö näytäkin herkullisilta? Onko tämä letturesepti tuttu jollekin? Vastaavia saa antaa lisää! Itse olen varioinut tätä myös heittämällä sekaan mustikoita yms. pientä kivaa lisämakua tuova.
Ja kun nyt herkkulinjalla aloitettiin niin voin jo paljastaa, että huomenna blogissani starttaa todella herkullinen kosmetiikka-arvonta kaikille makeannälkäisille!

Kommentit (22)

  1. Anonyymi

    Olen kokeillut tehdä näitä moneen otteeseen, mutta en saa lettusia käännettyä :(. Vaikka alapuoli alkaa olemaan liiankin tummaa on yläpinta vielä niin raakaa, että kääntämisestä ei tule mitään. Mitäköhän teen väärin?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *