Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Helpot hopeashampoo ja hopeahoitoaine John Friedalta

Kuten blogin kuvista ja välillä jopa tarinoistakin on käynyt ilmi, olen siirtynyt viimeisen puolen vuoden aikana ainakin päällisin puolin pois tummaksi värjäämistäni hiuksista ja tyytynyt vain toteamaan, että jos luoja on tehnyt minusta blondin, niin toivottavasti minulla sitten myös on hauskempaa.
Sattumaa tai ei, on minun elämäni ollut kyllä huomattavasti hauskempaa siitä lähtien, kun minusta viime kesänä tuli ainakin jossain määrin blondi. 
Ihan blondiksihan minua ei voi kuitenkaan vielä sanoa, sillä vaikka omat hiukseni ovat niin vaaleat, ettei minun ole tarvinnut aikoihin enää miettiä niiden värjäämistä, ei vuosia mustiksi värjättyjä hiuksia nyt vaan saa millään blondiksi räjäyttämättä niitä pahemman kerran. (Ei muuten edes sillä Colour B4 -ihmetuotteella. Vaikutus mustiin alahiuksiin täysi nolla ja päällihiuksissa kevyt vaalennusefekti.) Olen siis tuomittu elämään elämääni toisteiseksi punertavanvaaleilla hiuksillani, mutta olen ihan sinut sen asian kanssa. Ainakin on materiaalia, jolle testata hopeashampoita ja hoitoaineita.
Ja hyvä niin, sillä sain Lontoosen lähtiessä PR-toimistolta matkaani John Friedan Sheer Blonde Colour Renew Tone-Correction shampoon ja hoitoaineen.
Minulle kelpaavat loistavasti kaikki, mikä näyttää siltä, että se voisi taittaa keltaisuutta tehokkaasti pois. Joidenkin hiusosioiden kanssa mennään vielä niin tummanvaaleissa sävyissä, ettei niiden punertavuutta vaan voi taittaa pois, mutta päällimmäisten hiusten kanssa taittelua voi ainakin hyvin harrastaa.
Linjan shampoo näyttää aiemmassa kuvassa todella vahvan violetilta ja olenkin  pitänyt sen tehokkuudesta. Shampoo vaikuttaa nimittäin taittavan keltaisuutta hiuksista hyvin, mutta sitä suositellaan silti jatkuvaan käyttöön, eli jopa kolmesti viikossa käytettäväksi. Itse olen käyttänyt tätä nyt pari kuukautta jokaisessa shampoopesussa eikä lopputulos ole koskaan ollut liian violettinen vaaleissakaan hiusosioissani.
Pesutehojensa puolesta tämä on tuntunut hyvältä tapaukselta, sillä hiuksista tulee kyllä puhtaat, muttei yhtään liian nitisevän ja narskuvan puhtaat tai liian pestyn tuntuiset.
Tätä käyttelisikin ilomielin toisenkin pullollisen ja voisin suositella muillekin, jotka kaipaavat jatkuvaan käyttöön hyvää hopeashampoota.
Hoitoaine ei ole sävyltään yhtä tymäkän violettista kuin shampoo ja hyvä varmasti niin, sillä muuten tätä päätä koristaisivat varmasti usein violetit läikät. Tämänkin on siis sopinut jatkuvaan käyttöön paremmin kuin hyvin.
Hoitoaineen koostumus on mukavan kevyt ja hiuksia selvittävä, muttei kuitenkaan liian lätsäyttävä. Omat hiukseni voisivat toisaalta jopa kaivata hieman tymäkämpiäkin tuotteita, mutta tämä on ajanut hyvin asiansa ja siloittanut hiuksiani helpottaen niiden kammattavuutta. Nämä hamput kun voivat olla melkoinen taakupesä pahimmillaan!
Koska olen saanut Lontoossa perehtyä niin paljon tuotepakkauksiin ja materiaalivalintoihin, en voi olla mainitsematta niistäkin hieman. Pidän nimittäin itse todella paljon tällaisista pehmeän muovisista tuubeista, joita säilytetään korkki alaspäin, eli joista saa oikealla  hetkellä helposti ja vaivatta tavaraa ulos vain kevyesti puristamalla.
Minulla ei valitettavasti ole teille mitään ennen-jälkeen kuvia, sillä olen käyttänyt näitä nyt jatkuvasti kaksi kuukautta. Tällä hetkellä hiukseni kuitenkin näyttävät tältä:
Noin  korvista ylöspäin ollaan hyvällä mallilla ja hiukset ovat mukavan vaaleat ja neutraalit, mutta siitä alaspäin punertavan sävyt ovat kyllä runsain mitoin edustettuina.
Tästä kuvasta voi kuitenkin hyvin havainnoida, kuinka viileiksi tuotteet ovat saaneet nuo hiusosioini, joiden pohjalla ei ole niin runsasta punaista pigmenttiä.
Voitte muuten uskoa, että suosin tällä hetkellä melkoisesti erilaisia nutturakampauksia ja hiukset niskaan kokoavia sykeröitä, joissa hiusten eri sävyt nousevat esiin mutteivät saa katsojaa miettimään niin kovasti, että tee nyt jotain tolle tukallesi. Itse olen nimittäin ihan ok tämän kanssa ja tasoittelen tästä parit sentit aina parin kuukauden välein pois toivoen, että lopulta jäljellä olisi nuo omat vaaleat hiukset -vaikka hieman raidoitettuina. Yhtään uutta vaalennusta nämä vaalennetut hiusosiot eivät nimittäin kestä ja tummien osioiden kanssa en vain ihan rehellisesti sanottuna ole jaksanut tai edes ollut kiinnistunut alkaa leikkiä.
Odotan kuitenkin kovasti, josko se suomalainen hanavesi kirkaistaisi sitten vihdoin omia hiuksianikin, sillä kuten tuubikuvista näkyy, päällystää niitä pesusta huolimatta paikallisittain tyypillinen kalkkisaostuma, jonka rippeitä voisin hyvin kuvitella omistakin hiuksistani löytyvän.
Oletteko te löytäneet viimeaikoina jonkun erityisen hyvän hopashampoon tai hoitoaineen?

Kommentit (25)

 1. Anonyymi

  Stockmann on ainut paikka mistä itse oon näitä John Friedan tuotteita löytänyt ja ostanut.

  • virve

   Kiitos! 🙂

 2. Anonyymi

  Emotioneihin on tullu john friedas takaisin 🙂

  • virve

   Kiitos infosta! 🙂

 3. Love and Other Tricks

  Kiva, että löysin tän postauksen, sillä ostin just tänään alesta noi tuotteet, mutta en oo vielä testannut. niin kiva kuulla että oot tykännyt..

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *