Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Hätäponnarin korvike aka solmunuttura

Päätin jonkun aikaa sitten, että ihan oikeasti opettelen laittamaan tukkaani. Kampausten ei tarvitsi olla mitään mestariteoksia, mutta ainakin sellaisia, että ne voittaisivat hätäponnarini.

Tuon päätöksen voimin ja kiitos teidän mahtavin ideoiden ja vinkkejenne onkin syntynyt vaikka minkälaisia kampauksia, joita tällaisen pölhökustaankin on ollut melko helppoa jo toteuttaa. Jatkossa blogissani tuleekin varmasti olemaan enemmänkin kampauksiin liittyviä juttuja!

Tänään toteutetaan sotkunuttura siististi, eli niin, että katsojalle tulee sellainen harhaluulo, että nutturan tekijä osaisi jotenkin kontrolloida hiuksiaan eikä nuttura näytä vaan siltä, että se on sutaistu tukkaan äkkiä (mitä se todellisuudessa on).

Aloitan kampaamalla kaikki hiukset toiselle puolelle päätä.

Tämä astetta siistimpi sotkunuttura eli toisin sanoen solmunuttura tehdään käyttäen apuna hiusten solmimista. Hiusmassan molemmilta sivuilta otetaan osiot…

…jotka solmitaan tavallisella solmulla yhteen keskenään.

Tästä eteenpäin homma etenee samalla idealla kuin ranskanlettikin, eli aina ennen uuden solmun tekemistä somittaviin hiuksiin otetaan uusi pieni hiusnippu mukaan. Uudet hiukset otetaan mielellään aina keskellä odottavan hiuskaistaleen reunoilta.

Lopuksi hiukset kiinnitetään ohuella ponihännällä tai hiuskuminauhalla, jolloin lopputulos näyttää kutakuinkin tältä.

Seuraavaksi tämän sotkuisen päänjatkeen häntäpää taitetaan hiusten sisälle ja hiusmassa kiinnitetään pinneillä sykeröksi korvan taakse.

Sotkunuttura näyttää toki veikeältä jo näinkin, mutta jos kampauksesta haluaa hieman huolitellumman näköisen, voi siihen lisätä jotain pientä ekstraa.

Kun nutturasykeröön nimittäin vielä lisää koristeeksi kukkasen, voi joku jopa tosiaan erehtyä luulemaan, että kampauksen kantajalla on jonkinnäköinen hallinta sen suhteen, kuinka hänen päänahkansa ulkopuolella leijuva karvasto käyttäytyy.

Päivän oppi oli siis, että näitä muutamaa pientä apuvälinettä käyttämällä ja uhraamalla itselleen aikaa maksimissaan noin neljä minuuttia voi hätäponnarin korvata kiireessä vaikkapa tosiaan jollain tällaisella:

Mitäs tykkäätte? Korvaisiko solmunuttura hätäponnarin?

Kommentit (16)

  1. Laura

    Mä tosiaan yritin tätä tänään ja voin kertoa et tähän meni tunti joka sisälsi paljon hikikarpaloita otsalla ja lopulta raivarit kun ei se vaan onnistunut. Näytti kovin helpolta ja kauniilta mutta mulla loppui sorminäppäryys. Taidan kokeilla tätä joskus paremmalla ajalla uudestaan. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *