Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Halleluja, pelastus on tullut!

Tänään minä sain elämääni pelastuksen. Se ei tullut sunnuntaikirkosta enkä muutenkaan saanut sitä suoraan Jumalalta, mutta kylläkin joltain varsin jumalaiselta taholta.  Tein nimittäin hankinnan, joka ei suoranaisesti liity kosmetiikkaan, mutta jonka tärkeyden moni teistä varmasti ymmärtää.
Mikäli joku teistä ei kuitenkaan ole koskaan asunut samassa asunnossa pitkähiuksisen, tummatukkaisen naisen kanssa, joka laittaa hiuksiaan paljon, ette välttämättä osaa miettiä asiassa piilevää mahdollista ongelmaa. Kaikki ne, jotka kuitenkin ovat asuneet kuvailemani hiusmörön kanssa samassa taloudessa ymmärtävät heti, mihin suuntaan olen hommaa johdattelemassa. 
Kyllä, niitä pirun hiuksia on joka paikassa joskus jopa enemmän kuin kissanaisen talossa karvoja! Vaikka asunnon olisi juuri imuroinut, ei tarvita kuin yksi hiustenlaittosessio ja lattialla on taas valtava kasa tummia hiuksia. Ja apua sitä hiustenpesunjälkeistä föönauskertaa, hiuksia näyttää lennelleen ympäriinsä kuin oksia pienen pyörremyrskyn jälkeen. Ja mattoon ne hiukset vasta tarttuvatkin! Ihmettelen usein, kuinka en ole jo kalju!
Samaa ongelmaa on toki varmasti vaaleahiuksisillakin, mutta pitkät ja nimenomaan tummat hiukset nyt vaan sattuvat näkymään vaaleita paremmin yleensä vaaleammilla lattioilla aikaansaaden lopulta jopa mielettömiksi kasautuneita hiuskekoja.
Mihin minä tällä kaikella siis pyrin? No ei, en hankkinut kotona päässä jatkuvasti pidettävää suihkumyssyä, josta hiukset olisi kerran vuorokaudessa toki helppo aina tyhjentää. Sen sijaan hankin uuden pölynimurin. 
Oma uusi rakkauteni on käytevä Electroluxin Ergorapido-pölynimuri, joka on näppärää napata käteen koska tahansa ja jolla hiukset on (minun mielestäni) tavallista imuria kätevämpää imuroida pois näkyvistä -vaikka sitten kerran päivässä, jos niikseen tulee. Lisäksi imurissa on kätevä irroitettava rikkaimuriosa. Ja maailma (tai ainakin oman napani ympärillä oleva sellainen) pelastuu!
Ai menikö tämä pölynimuriaihe nyt ihan ohi blogin kauneuspohdintojen? No ei muuten mennyt. Arvatkaapas nimittäin keiden luin juuri tehneen yhteistyötä? 
OPIn ja Electroluxin ja nimenomaan uusien Ergorapido-imurien muodossa!
Marraskuussa kauppoihin nimittäin pärähtää Ergorapido-imureita OPI:n kynsilakkojen väreissä! Sävyinä ovat Muir muir on the Wall, Embarca-dare ya! ja Alcatraz…Rocks ja tämä on minun mielestäni kyllä ylivoimaisesti mielenkiintoisimman kuuloinen kosmetiikan ja jonkun muun, totaalisen erilaisen rahasammon, välinen yhteistyökuvio.
Mitä mieltä te olette? Ja allekirjoittaako joku muu väitteeni Ergorapidon ihanuudesta?

Kommentit (18)

 1. Anonyymi

  Mulla on ollut tuo, mutta myin pois. Ongelma on, että ne pitkät hiukset kiertyy siihen pyörivään harjakseen ja harjaksen putsaaminen on tuskaa, kun liitoskohtiinkin kiertyy hiusta. Kynsisaksilla saa leikata niitä veke. Itte vedän lattiat nykyään kuivamopilla, siihen tarttuu hiukset sun muut ja pölläytän ulkona puhtaaksi. Meillä asuu kaksi pitkähiuksista tummakuontaloista, joten hiuksia pyörii joka paikassa ja paljon 😀

  • virve

   JOku tuolla alempana osasikin vinkata tässä mallissa olevan mukana sisäänrakennetun leikkurin, eli hiukset ja karvat saa pätkäistyä harjaksen ympäriltä vaivatta ilman, että tarvitsee käsin sorkkia. 🙂

  • Anonyymi

   Ostin samaisen imurin joitakin vuosia sitten, joten se on jo "hieman" vanhempaa mallia. Usein olen tuskaillut tuon saman ongelman kanssa, eli hiukset kiutoutuvat pyörivään harjakseen. Kaikenlisäksi imurista hävisi imutehot aika nopeasti. Kuitenkin se on vielä toisinaan käytössä, koska sillä saa esim. leivänmurut imuroitua lattialta nopeasti. Mutta todellakaan ei siis korvaa tavallista imuria! Ja saattaisin peräti jättää ostamatta jos nyt voisin vielä palata ajassa taaksepäin tällä viisaudella, jonka omaan nyt.

 2. Anonyymi

  Hei Virve!

  Ensiksi – kiitos kiinnostavasta, hyödyllisestä, hauskasta ja ennen kaikkea hyvin kirjoitetusta blogista!

  Olisiko mahdollista esittää toive postauksen suhteen? Hiuksista ja niiden halkomisesta 🙂 Minua kiinnostaisi kovasti tietää enemmän shampoiden ja hoitoaineiden sisällysluetteloista. Maallikolle ne ovat täysin käsittämättömiä ja olisi hienoa saada tietää, mitä aineita listasta kannattaisi hakea ja mitä puolestaan välttää. Eräänlainen shampoo-tutoriaali siis! Sinulla on riittävästi ammattitaitoa ja -tietoa tämän toteuttamiseen, ja tästä olisi varmasti hyötyä monelle 🙂

  Kiitos vielä hyvin toteutetusta blogista ja hauskaa syksyn jatkoa!

  • virve

   Kiitos! 🙂

   Tällaista on varmasti tulossa viimeistään siinä vaiheessa, kun pääsen opinnoissani niihin ja saan lisää sellaista tietoa, mitä minulla ei vielä välttämättä ole. 🙂

 3. Anonyymi

  Voi tuo oli kyllä niin kiva imuri! Ostin itselleni silloin joskus, kun olivat aivan uusia. Vihaan imurointia (siis TODELLA VIHAAN), mutta tuon kanssa se oli niin helppoa ja vaivatonta. Teho riitti erittäin hyvin. Tämän huomasin, kun pesin lattiat kerran viikossa, eikä se pesuvesi ollut erilaista tuon tai "oikean" imurin jäljiltä. Sitten kotiini asettui miespuolinen henkilö, joka koki imurini leluksi 🙁 Hän halusi "oikean" imurin (miehet!). No eipä siinä silloin mitään, sovittiin, että hän ostaa uuden "oikean" imurin ja hoitaa sitten taloudessa aina imuroinnin (minä pesin lattiat, paljon kivempaa puuhaa). Annoin rakkaan ergorapidoni adoptioon vanhemmilleni keittiöimuriksi. Kaksi imuria alle 50 neliön asunnossa tuntui liioitellulta. Mutta sitten mieheni muutti toiselle paikkakunnalle opiskelemaan ja minä jäin yhteiseen kotiimme kamalan "oikean" imurin kanssa. Vihaan taas imurointia. En ole jaksanut tuoda rakasta varsi-imuriani takaisin kotiin. No onneksi asun puoliksi toisessa kodissamme, niin ei tarvitse joka viikko imuroida. Kuinka inhottavaa voikaan olla sen kamalan imurin raahaaminen pienessä asunnossa kynnysten yli ja huonekalujen ympäri!

  Ja itsekin omasin tuolloin pitkät tummat hiukset. Voi että tuo imuri oli kätevä niiden kanssa. Kietoituivathan ne hiukset välillä sen pyörivän jutun ympärille, mutta niinhän ne jumiutuvat myös "oikean" imurin harjaksiin, josta ne on vielä inhottavampaa irrottaa. Eivät sitten meinaa irrota millään!

  – ergorapidoaan ikävöivä imuroinnin vihaaja

  • virve

   Minäkin vihaan tavallisia imureita, joten tämä on taivaan lahja ja onneksi joku tuolla vinkkasikin tässä olevan sisäänrakennettuna terän, jolla kierteisiin kerääntyneet hiukset saa pätkittyä. 🙂

 4. Anonyymi

  Tässä uudessa mallissa on yllätys, yllätys HIUSTEN JA KARVOJEN LEIKKURI, joten ei mene enään tukkoon ja imuri toimii kauemmin kuin se edellinen versio, josta minäkin luovuin ennen pitkää. Siis Jippii nyt on yläkerrassakin trendikkään puhdasta!

  – kiitos mukavasta blogista ja eikun imuroimaan….

  • virve

   Kiitos tuhannesti, että mainitsit tuosta! En ollut nimittäin itse edes tajunnut. Olin kyllä kauempaa tihrustellut, että joku new-teksti ja nuoli tuossa on jonkun namiskan kohdalle liimattuna, mutta enpä ollut jaksanut tavailla, että mistä on kyse. Testasin ja toimi. Halleluja siis vaan taas kerran! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *