Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Haistakaa itse!

Yksi tuoksumyyjien lempileikeistä keskenään on ”Tunnista tuoksu”.

Tässä leikissä toinen myyjä poistuu paikalta toisen suihkauttaessa tuoksutikulle tuoksua, minkä jälkeen tikku kiikutetaan paikalta poistuneelle ja tämän tehtävänä on tunnistaa tuoksu. Välillä tunnistaminen on todella helppoa, välillä taas haastavempaa. Joskus tuoksusta voi tarjota vihjeitä, paljastaa hieman sen sijaintia myymälässä tai muuten vaan yrittää helpottaa hommaa.

Yksi klassisin leikki koskee kuitenkin kahta aikamme legendaa, Tabacia ja Chanel 5 -tuoksua.

Tabac mielletään yleensä vahvaksi hyttysmyrkyksi, jolle harva (nuoremman sukupolven edustaja ainakaan) haluaa altistua. Tuoksu on monen kauhu ja mainitaan usein ensimmäisenä, kun ääneen pitää huudahtaa joku kauhistuttava miesten tuoksu. Kukaan myyjä ei koskaan tahtoisi, että hänen miehensä käyttäisi Tabacia eikä kukaan koskaan pidä siitä. Tai ainakaan kukaan ei koskaan kehtaisi tunnustaa ääneen vaikka pitäisikin.

Chanel 5 puolestaan on klassikko toisessa mielessä. Tuo Marilyninkin yöpaitana tunnettu tuoksu mielletään jo sen nimen perusteella ylelliseksi tuoksuksi (vaikka loppujen lopuksi harva edes tietää ulkoa, mille se tuoksuu) ja siinä on chanelmaista luksusta jo pelkän sen kaiun vuoksi.

Tätä Chanel 5 ja Tabac -leikkiä voi leikkiä kunkin ihmisen kanssa vaan kerran, mutta kun sitä pääsee sen kerran leikkimään, on se aina yhtä hauska. Tässä leikissä leikittäjä on nimittäin aina voittaja.

Leikin ideana on, että toiselle tuoksutikulle laitetaan leikittäjän toimesta leikitettävän näkemättä Chanel 5 -tuoksua (EdP) ja toiselle Tabacia, jonka jälkeen tuoksutikut annetaan leikitettävälle myyjälle ja häntä pyydetään kertomaan, mitkä tuoksut tikuilla ovat.

Yllättävän harva tunnistaa Chanel 5 -tuoksun heti. Tuoksuiksi veikkaillaan usein vaikka mitä Diorin Poisonista Givenchyn klassisempiin tuoksuihin.

Tässä veikkailun vaiheessa arvuuteltavalta on aina kysyttävä, kumpi tuoksu on enemmän hänen mieleensä. Tai kumpaa tuoksua hän käyttäisi, jos olisi aivan pakko valita. Hauskinta tässä leikissä on se, että yhdeksän kymmenestä käyttäisi mielummin Tabacia (tietämättä edelleenkään, mitkä tuoksut ovat kyseessä). Omakin vastaukseni oli Tabac, sillä se oli jotenkin vaan omaa nenääni miellyttävempi eikä itseasiassa ollenkaan niin paha kuin toinen vaihtoehto.

Ankaran nuuskimisen jälkeen myyjä saattaa lopulta keksiä (useita arvauksia ja mahdollisia vihjeitäkin myöhemmin), että toinen tuoksuista tosiaan on Chanel 5. Kun hän kuitekin vihdoin saa varmuuden siitä, seuraa se haastavin vaihe: Missä tuoksussa on näin paljon samaa klassisen Chanel 5 -tuoksun kanssa?

Jälleen alkaa arvuuttelu: Onko se Guerlainin Shalimar? Eieiei, ei se voi olla… Olisiko se Angel? Ei kun ei, ei se nyt sekään voi tietenkään olla… No entäs jos tämä kuitenkin olisi se Diorin Poison tai Midnight Poison? Vai voisiko tämä olla YSL:n tuoksuja…

Jos on oikein sadistinen luonne, voi jättää toisen kitumaan vaikka koko loppupäiväksi ja yöksi ja paljastaa vastauksen vasta seuraavana päivänä. Voin nimittäin taata, ettei yhdellekään jekkua tietämättömälle ihmiselle tulisi mieleenkään sanoa ääneen, että voisiko toisella tuoksutikulla olla miestentuoksujen kauhulegenda Tabac.

Eikai tähän voi muuta sanoa kuin ne sanat, jotka aina joskus on halunnut muutenkin päästä sanomaan:

HAISTAKAA ITSE!

Oletteko kokeilleet koskaan tätä leikkiä?

Kommentit (15)

 1. Anonyymi

  tuoksuarvailu on kuoleman hiljaisten iltojen pelastus liikkeessä : ) yllättävän haastavaa mutta se kehittää nenää nopeasti 🙂 arvailemme välillä myös yksittäisiä ainesosia tuoksuista

 2. Anu

  Tabacia en oo ikinä tuoksutellu, mutta jos se haisee hyttysmyrkylle nii nam! Oon varmaan ainut ihminen koko maanpäällä joka tykkää hyttysmyrkyn hajusta..

 3. Anonyymi

  Haa, en olekaan ainoa, joka ei syty Vitoselle alkuunkaan! Aika luotaantyötävä itse asiassa.

  Mutta mitä tehdä, kun poikaystävä haluaa välttämättä käyttää Axen deodoranttia, joka ihan oikeasti haisee hyttysmyrkyltä? :O Olen yrittänyt pelotella, että se on kaikkien amisviiksivallujen ym. suosikkimerkki, mutta siitäkös se vaan innostuu. Argh!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *