Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Guaranteed oral pleasure

Olette ehkä jo luulleet, että olen unohtanut LUSHin vallan täysin? Ehei, karkkikaupassa on taas käyty.

Olen addiktoitunut LUSHin huulikuorintoihin ja kävin ostamassa itselleni tällä kertaa Bubblegum-version (8,50 euroa).

Vaikka kuinka sanotte, että on ihan sama kuoria huulensa hammasharjalla tai tavallisella sokerilla niin voin kertoa, etten todellakaan tulisi tehneeksi sitä ilman näitä huulikuorintoja ja huuleni olisivat paljon repalaisemman näköiset ilman tätä toimenpidettä. Aion siis nauttia herkullisen tuoksuisesta ja -makuisesta huulikuorinnastani.

Ostin LUSHilta myös jotain muuta.

Me kaikkihan jo tiedämme, että LUSH on oikea lentomatkalaisen paratiisi, sillä se myy kaikkea kiinteänä: saippuapaloja, shampoopaloja, hoitoaineipaloja, vartalovoiteista käyviä hierontapaloja, deodoranttipaloja, käsivoidepaloja… Lähes kaikkea mahdollista siis, mikä on näinä lentorajoitteiden aikakautena aivan mahtavaa.

On kuitenkin yksi tuote, mitä on ollut usein melko hankalaa saada mukavasti matkalle sujahtavassa muodossa: hammastahna!

Hammastahnahan on aina tietysti tahnamaista eli lasketaan nesteisiin, joita saa koneeseen vielä litran pussissa niin, että yksi tuote on maksimissaan sen 100 ml. Pienet hammastahnatuubit (100 ml tuubit ovat vielä reissatessa kuitenkin aika isoja) ovat yleensä kiven alla ja niitä ostaessa mukana tulee aina vähintään myös hammasharja ja puoli valtakuntaa. Oli siis aivan mahtavaa huomata, mitä LUSH oli keksinyt::

Tadaa, saanko esitellä: hammastahnatabletit!

Harmikseni nappasin mukaan kotiini tietysti niiden kaikkien suomen- tai englannin kielisten pakkausten seasta juuri sen italian kielisen pakkauksen, mutta onneksi firman kotisivut kertaavat minulle hyvin kaiken selkeällä suomen kielellä.

4,20 euroa maksanut 40 tabletin pakkaus on siis kevyt kuin mikä kantaa mukana (ja kuka käskee edes kantamaan koko rasiaakaan) ja tabletit ovat helppoja käyttää. Yksi pieni tabletti napataan etuhampaiden väliin, pureskellaan rikki ja sen jälkeen hampaita aletaan harjata kostutetulla hammasharjalla, jolloin ”hammastahna” alkaa vaahtoamaan aivan normaalisti.

Saatavilla oli useampia tuoksuja/makuja, joista tämä oma valitsemani Dirty oli mielestäni eniten hammastahnamaisin sen sisältämän piparmintun vuoksi.

Tässä vielä tuotteen INCI:
Dicalcium Phosphate Dihydrate, Sodium Bicarbonate, Cream of Tartar (Potassium bitartrate), Glycerine, Lauroyl Sarcosine, Spearmint Oil (Mentha spicata), Kaolin, Neroli Oil (Citrus aurantium amara), Water (Aqua), Citric Acid, Sodium Saccharin, *Limonene, *Linalool, Flavour

Tuote ei sisällä fluoria kuten luonnonkosmetiikan hammastahnat usein eivät sisälläkään, mutta kuulemma ilman sitäkin pärjää hyvin. Itse suosin kuitenkin kotikäytössä mielelläni fluoria sisältäviä tahnoja, mutta reissupussiini nämä vielä vuoden verran säilyvät tabletit pääsevät välittömästi.

Minä tykkäsin näiden ideasta aivan valtavasti ja suusta tuli näiden jäljiltä raikas ja hampaista puhtaan tuntuiset.

Mitä mieltä olette ideasta? Onko joku muukin jo kokeillut näitä?l

Kommentit (25)

 1. Hani

  hiih mä kävin just tänää ostamassa tuota bubblegum-huulikuorintaa! 😉 sain vinkin juurikin tästä postauksesta, eli kiitos sinulle! 🙂

  http://www.tahtipolya.blogspot.com

 2. Anonyymi

  On jännä, miten suomalaiset on kasvatettu tähän "fluori=tärkeintä" -ajatteluun. Lush kehitti hammastahnatabletit nimenomaan fluorittomiksi, sillä monet ihmiset tietävät että fluori on myrkky jonka käyttöön on vaan opittu. Selittäkööt hammasläkärit mitä haluavat…

  Eräällä alueella usassa oli juomavesi todella fluoripitoista virheen takia, ja alueella kuoli ihmisiä moninkertaisesti muihin nähden. Tietysti he vetivät fluoria nassuihinsa enemmän kuin hammastahnasta saa (ellei sitä syö), mutta hei – ei hyvä!

  • Saara

   Mihin me tarvitaan hammaslääkäreitä ja lääkäreitä ylipäätään, kun tavikset selviää ilman niitä. Selitelkööt lekurit, mitä haluavat. Tahallaan huijaavat fiksuja ihmisiä. Vaan aijai, kun sinulla ilmenee hammassärky! Potilaani ovat kertoneet olevan pahimmillaan synnytyskipujen jälkeen pahinta. Itselläni ei ole kummastakaan kokemusta, mutta tyytyväisinä on potilaat lähteneet saatuaan ammattilaisen hyvää hoitoa. Kotona hoitomuodoksi olisi voitu valita vain siroimmat tonget, mitä työkalukaapista löytyy.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *