Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Yllättävän tehokas misellivesi: Garnier Micellar Water Oil-Infused Cleansing Water

Kuten varmasti tiedätte, vannon kaksoispuhdistuksen nimeen. Haluan puhdistaa ihoni huolella, mutta myös hellävaraisesti ja kahdella, toisiaan tukevalla ihonpuhdistustuotteella tehtävä puhdistus on mitä parhain tapa varmistaa, että myös hoitotuotteet pääsevät vaikuttamaan ihollani parhaalla mahdollisella tavalla.

(Jos kaksoispuhdistuksen konsepti ei ole täysin tuttu, voi siitä lukea lisää tästä postauksestani, joka selittää kaksoispuhdistuksen idean.)

Tämän vuoksi misellivesi ei tavallisesti ole ensisijainen tuote, jolla puhdistaisin kasvoni. Tartun siihen kuitenkin mielelläni usein vielä kaksoispuhdistuksen jälkeen jos näyttää siltä, ettei esimerkiksi puhdistusöljy ole poistanut kaikkea silmämeikkiä. Misellivesi on myös loistava tuote aamuisin, jos haluan suoriutua ihonpuhdistuksesta nopeasti vain yhdellä tuotteella tai käyttää misellivettä kaksoispuhdistuksen toisena vaiheena.

Garnier Micellar Water Oil-Infused Cleansing Water Misellivesi Ostolakossa Virve Vee kokemuksia

Misellivesien ja muiden misellituotteiden tarjonta on laajentunut viimeaikoina valtavasti ja yksi misellituote, johon olen ollut erittäin kiinnostunut tutustumaan on ollut  Garnier Micellar Water Oil-Infused Cleansing Water -misellivesi. Täällä Bangkokissa tuotetta myydään ilokseni lähes kaikkialla 125 ml pikkupullossa, joka riittää omiin tarpeisiini täydellisesti, joten ostin tuotteen kokeiluun vajaalla kolmella eurolla aiemman miselliveteni kuluttua loppuun.

Garnier Micellar Water Oil-Infused Cleansing Water Misellivesi Ostolakossa Virve Vee kokemuksia

Tässä misellivedessä on erityistä nimenomaan se, että sen kaksifaasinen koostumus hyödyntää ihoa ravitsevaa arganöljyä. Misellivesi on tehty puhdistamaan kasvoilta jopa vedenkestävä meikki ja koska tavallisesti poistan silmämeikkini samalla puhdistusöljyllä, jolla poistan myös muun kasvomeikkini, ei minulla ole ollut tarvetta enää aikoihin hankkia erillistä silmämeikinpoistoainetta. Aina välillä sellaiselle olisi kuitenkin syystä tai toisesta tarvetta, joten tämä Garnierin misellivesi vaikutti kätevältä kompromissituotteelta.

Misellivedet ovat hellävarainen tapa puhdistaa iho ilman voimakkaasti puhdistavia ainesosia. (Misellivesien toimintaperiaatteesta voi lukea lisää aiemmasta postauksestani, jossa esittelin supersuositun Bioderma Sensibio H2O -miselliveden.)  Koska tämän miselliveden koostumus sisältää lisäksi vielä hoitavaa arganöljyä, vaikutti se todella hellävaraiselta vaihtoehdolta.

Garnier Micellar Water Oil-Infused Cleansing Water Misellivesi Ostolakossa Virve Vee kokemuksia

Kaksifaasisen miselliveden koostumus kuuluu sekoittaa ravistamalla pulloa hyvin ennen tuotteen käyttöä. Misellivettä otetaan vanulapulle, jonka avulla voidaan sitten pyyhkiä puhtaiksi meikki sekä kasvoilta, silmistä että huulilta.

Ensireaktioni tämän miselliveden kanssa oli apua, sillä sen ravitsevuus tuntui iholla heti tietysti hieman öljyiseltä. Käytän misellivettä usein nimenomaan ihonpuhdistuksen viimeistelijänä ja mietin heti, etten todellakaan voisi edes kuvitella jättäväni ihon pinnalle sellaista öljyistä tunnetta, jonka tämä sai aikaan. Ihohan olisi pakko huuhdella puhtaaksi.

Garnier Micellar Water Oil-Infused Cleansing Water Misellivesi Ostolakossa Virve Vee kokemuksia

Hämmentävää oli kuitenkin se, että vaikka iho tuntui heti tämän jäljiltä öljyiseltä, katosi öljyinen tunne hyvin nopeasti. Tämä selittyy sillä, että miselliveden öljyistä tunnetta ei aiheuta iholla pelkästään arganöljy vaan siitä vastaa suureksi osaksi tuotteen sisältämä silikoni.

Tuotteen ainesosalistalta löytyykin nimittäin heti veden jälkeen Cyclopentasiloxane, jota ei kuitenkaan pidä säikähtää, sillä se on muiden -cyclo-liitteen saaneiden silikonien tapaan melko erityinen silikoni: se nimittäin haihtuu.

Cyclopentasiloxane on siitä loistava silikoni, että se on melko ohuen juoksevaa ja saa tuotteelle aikaan öljymäisen liukkaan koostumuksen, joka tässä tapauksessa auttaa irrottamaan sekä vesiliukoisen että vedenkestävän meikin todella tehokkasti. Toisin kuin esimerkiksi Dimethicone-silikoni, haihtuu se iholta hoidettuaan hommansa, minkä vuoksi iho ei enää hetken kuluttua tunnukaan öljyisen liukkaalta vaan ihan vain puhtaalta ja pehmeän hoidetulta.

(Silikoneista voi lukea lisää tietoa tästä aiemmasta kosmetiikan silikoneja käsitelleestä postauksestani.)

Garnier Micellar Water Oil-Infused Cleansing Water Misellivesi Ostolakossa Virve Vee kokemuksia

Kun kasvot siis on pyyhkinyt tällä misellivedellä, ovat ne hetken aikaa hieman öljyisen tuntuiset, mutta öljyisyys katoaa sen jälkeen täysin. Lopputuloksena on erittäin puhdas, mutta miellyttävän pehmeä iho. Yhdistelmä on hämmentävä, mutta toimiva eikä iho tunnu siltä, että sitä loppujen lopuksi tarvitsisikaan enää huuhdella puhtaaksi vedellä.

Tämä Garnier Micellar Water Oil-Infused Cleansing Water -misellivesi oli mielenkiintoinen tuttavuus, jonka käytän loppuun ihonpuhdistuksen viimeistelijänä sekä pitkäkestoisten ripsivärien ja huulimeikkituotteiden poistossa ennen kaksoispuhdistusta. Korvieni välissä tuntuu kuitenkin, että kaipaan erillistä kasvovettä, joka jättää iholle varmasti raikkaan tunteen, joten taidan hankkia vielä siihen virkaan jonkun kivan uuden tuotteen.

Suosittelen tätä misellivettä kuitenkin voimakkaan meikin puhdistukseen sekä erityisesti kuivaihoisille. Misellivesi sopii loistavasti kuitenkin myös rasvaisemmallekin iholle, sillä sen kuivaöljymäinen koostumus liuottaa iholta tehokkaasti myös liiallista talia.

Garnier Micellar Water Oil-Infused Cleansing Water Misellivesi Ostolakossa Virve Vee kokemuksia

Millaisia kokemuksia teillä on Garnier Micellar Water Oil-Infused Cleansing Water -misellivedestä?

Kommentit (14)

 1. Nea

  Lumenen Lähde-sarjaan on tullut samanlainen tuote, en löytänyt vielä netistä kuvaa mutta myymälöihin rantautui alkuviikosta. 🙂

  • Virve Vee

   Kiitos vinkistä! Täällä kaukana ollessa ei aina pysy ihan kärryillä kotimaisista uutuuksista, joten kiva kuulla niistä. 🙂

 2. NGl

  Ajatus haihtuvasta silikoniyhdisteestä on mielenkiintoinen, mutta en voi olla ajattelematta: minne se oikein haihtuu?! eihän se ilmakehästä mihinkään mene, johonkin ne partikkelit ja molekyylit jäävät leijumaan..hengitysilmaan ja kenties vesistöihin.

 3. Liisa

  Ostin myös tämän tuotteen jokunen kuukausi sitten ja luottavaisena kokeilin poistaa meikkejä silmistä. Jo sillä hetkellä kun tuote ensimmäistä kertaa koski silmäluomea, huomasin että jokin on nyt pielessä. Ja todellakin; yksi puhdistuskerta kirveli tuskallisesti ja turvotti silmäluomet niin pahasti, että näytin seuraavana aamuna suorastaan hakatulta (tietty ilman mustelmia :D) Lisäksi tuote sai aikaan kolme viikkoa kestäneen kutisevan ja kipeän ihottuman yläluomiin. Tilanne oli jo niin paha, että harkitsin ihotautilääkärin pakeilla käyntiä, mutta onneksi ihottuma laantui lopulta itsestään. Joten omat kokemukseni tuotteesta ovat melko karmeat 😀 sääli sinänsä koska kyseessä olisi muuten varmaan ollut kätevä tuote juuri vedenkestävän meikin poistoon 🙁

 4. Itä-Suomen iita

  Minulle loistava tuote, poistan vedenkestävän silmämeikin ja tiiviisti kasvoille pyöritellyn mineraalimeikin tällä ensiksi, sen jälkeen ihon puhdistus dermosilin kasvojenpuhdistus harjalla ja tällä hetkellä lidlin(!) parin euron(!) herkän ihon geeliputsari (aivan loistava tuote, maksaisin vaikka kymmenkertaisen määrän), kasvovesi millon mikäkin; joinakin päivinä myös the ordinaryn Aha&Bha kasvovesi, kasvoveden päälle the ordinaryn 10% azelaic acid (joskus vahvempi c-vitamiini, mutta ei talvella), rosehip seed oli ja joku kasvorasva. Tällä kombolla olen saanut aknen kuriin lääkehoidon veroisesti eikä edes hormonaaliset heittelyt saa ihoa räjähtämään. Toistaiseksi en näe tarvetta ostaa pelkkää silmämeikin poistoainetta, mukavan tehokasta puhdistaa samalla aineella koko lärvi 😉

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *