Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Garnier BB Cream

Garnierin BB Cream (hinta noin 12,90€) on yksi suosituimmista postaustoiveista blogissani, joten nyt minäkin ajattelin vihdoin jutustella siitä parin sanan verran.

Tuotteen luvataan kosteuttavan, suojaavan auringolta, heleyttävän ihoa sekä häivyttävän väsymyksen merkkejä, juonteita, epäpuhtauksia, punoitusta ja finnejä. Tuote on kuulemma uuden sukulpolven all-in-one teknologiaan perustuva tuote, joka sekä hoitaa että peittä.

Stop stop stop!

Tuohan oli suora kuvaus sävyttävästä päivävoiteesta, jollaisia markkinoilla on ollut myynnissä jo ties kuinka kauan! Mitä tässä nyt sitten on erona niihin?

No, käytännössä ei mitään. Garnierin BB Cream on ehkä hieman peittävempi koostumukseltaan kuin useammat sävyttävät päivävoiteet, mutta sisältönsä ja toimivuutensa puolesta tämä on aivan tavalliseen sävyttävään päivävoiteeseen rinnastettavissa oleva tuote.

Ja ai että, kuinka minä sitten inhoankaan sitä, kuinka L’oreal (jolle Garnier kuuluu) aina merkkien etunenässä vetää maton alta ”oikeilta” tuotteilta ja tekee niistä tunnettuja lanseeraamalla omia versioitaan, joista puuttuu se alkuperäinen idea ja jotka vaan sotkevat kuluttajien päät!

L’oreal teki tämän viimeksi ratsastamalla mineraalimeikkitrendin allonharjalla ja pilasi mineraalimeikkien idean tuomalla myyntiin mineraalimeikkiä muistuttavan, mineraalisekoitteisen tuotteen, johon oli kuitenkin sekoitettu kaikkea mahdollista mukaan sillä lopputuloksella, että ihmiset luulivat markkinointihulabaloon vuoksi mineraalimeikin tarkoittavan lähes samaa kuin tuon tuotteen, jolla ei loppujen lopuksi ollut mitään tekemistä oikean mineraalimeikin kanssa.

Tuotteen helposti liian paksu ja kuiva kuiva koostumus yhdistettynä ihoa raapivaan mukana tulevaan ”kabukisiveltimeen” eivät todellakaan olleet sitä, mitä oikeat mineraalimeikit ja kabusiveltimet edustivat, mutta olivat nyt muuttuneet siksi, millaisiksi kuluttajat mineraalimeikkejä (ja kabukeja) luulivat eivätkä kuluttajat edelleenkään useinmiten tiedosta ”mineraalimeikkien” ja mineraalimeikkien eroa ja luulevat ainoastaan, että kaikki tuotteet, joihin on sekoitettu mineraaleja ovat iholle hyvää tekeviä tuotteita.

Ja nyt tämä pirun firma tekee taas samaa.

Tällä kertaa pilataan tosiaan BB-voiteiden idea.

Mikä se oikea idea sitten on?

BB-voiteet eli Blemish Balm (tai Blemish Base tai Beblesh Balm) on eri asia kuin sävyttävä päivävoide. Se tasoittaa ihon sävyä ja peittääkin ehkä jopa hieman sävyttävää päivävoidetta paremmin, mutta ne on nimenomaan tehty hoitamaan ihoa. Toki sävyttävät päivävoiteetkin hoitavat ihoa kosteuttamalla sitä, mutta BB creamit on tehty korjaamaan ihoa ja häivyttämään arpia, aknearpia, tasoittamaan ihon sävyä sekä rauhoittamaan sitä. Joidenkin väitetään myös vaalentavan ihoa. BB-voiteet onkin kehitetty alunperin Saksassa kasvojen ihon laserhoidoissa käyneiden potilaiden ihojen hoitoon.

BB Creamit ovat nykyään erityisen suosittuja Aasian markkinoilla, joissa tasaisen vaalea ja heleä iho on suuresti ihannoitu asia.

BB Creameista voi lukea tarkemmin esimerkiksi Wikipediasta, jonka artikkelissa onkin mainittu muutama ”oikeita” BB creameja valmistava merkki. Länsimaisilla markkinoilla omat BB-Creaminsa ovat lanseeranneet jo paitsi Garnier myös ainakin L’oreal, Dior, Estee Lauder, Clinique sekä Bootsin oma merkki 17, mutta yleensä vain ne aasialaiset versiot ovat ”aidoimpia”.
Garnier BB Cream INCI.

Oli tänä Garnier sitten oikea BB Cream tai ei, mutta haluatte silti varmasti kuulla tästä kuitenkin muutaman sanan?

Garnierin BB Cream on tosiaan koostumukseltaan tavallista sävyttävää päivävoidetta peittävämpi ja hieman lähempänä meikkivoidetta. Se tasoittaa ihon sävyä hyvin ja jättää ihon heleäksi, mutta hieman rasvaisen tuntuiseksi ja voikin vaatia vielä puuterin päälleen, mikäli lopputuloksen tahtoo kestävän hieman kauemmin. Tuotetta voi käyttää yksinään (normaalista rasvaisemmalla iholla) tai kosteusvoiteen päällä (normaalista kuivemmalla iholla), kuten itse tällä hetkellä teen.
Vasemmalla tuote levitettynä, oikealla levittämättä.

Itselläni on sävy 02 Light, joka on vaaleahko, muttei aivan vaalea. Sävy menee kyllä iholleni antaen pientä sävyä, muttei jää luonnottoman tummaksi. Voin käyttää tämän, mutta ehkä tämä sopii kesäaikaan vielä paremmin.

Minusta tuote on kätevä niille kuivaihoisille, joilla meikkivoiteet tuntuvat helposti liian kuivilta. Mikäli iho ei tarvitse kauttaaltaan kuin pientä tasoitusta sävyynsä, on tuote oikein hyvä valinta.

Itse käytän tätä mielelläni nyt, kun ihoni on kuiva Roaccutan-kuurin seurauksena enkä voi levittää sille paksua pakkelia, mutta kaipaan silti tasoitusta iholleni. Näppyjen päällä käytän tämän kanssa vielä erillistä peiteainetta ja viimeistelen pinnan sipaisemalla iholleni irtopuuteria ja Cliniquen Almost Powder Makeupia.

Tykkään siis tuotteesta, mutta ei tämä ole oikeaa BB Creamia nähnytkään.

Hyvä kirjoitus tuotteesta löytyy esimerkiksi Sannin Karkkipäivä-blogista. Samasta blogista löytyy myös juttu siitä alkuperäisestä BB-voiteesta.

Oletteko te kokeilleet tätä?

Ja ketä muuta ärsyttää tmä L’orealin harrastama ”tuotteiden pilaaminen”?

Tuote on saatu blogin kautta L’orealilta.

Kommentit (36)

 1. Baniina

  Kuten eräs lukija tuolla ylempänä mainitsi, itsekin kyseisen tuotteen mainoksen tullessa telkkariin mietin, että mitä toi BB-tarkoittaa. Yhdistin sen heti tähän kaikkien tuntemaan tosi tv-ohjelmaan:D Olisi tosiaan ollut kiva, että Loreal olisi suorittanut vähän selkeämpää markkinointia.

  Päätin kuitenkin testata tuotetta, ikuinen mainonnanorja kun olen:D Ja olen kyllä pitänyt voiteesta. Käytän sitä meikkivoiteen alla tasoittaakseni ihoa ja joskus salilla ihan pelkästään, jotta ei tarvitsisi ihan naturellina punoittavana ja näppysenä siellä heilua:)

 2. Anonyymi

  ei toiminut minulla, vaalein sävykin on liian tumma ja iho ei tykännyt tuotteesta yhtään, ärsyyntyi. Ihoni on hyvässä kunnossa, enkä tarvitse suurta peittävyyttä, mutta tämä oli kyllä kökkelis tuote.

  aune

 3. Annika

  Testasin juuri L'Orealin Nude Magique BB-voidetta, jonka tilasin feeluniquesta, maksoi n.15 euroa. Tilasin tummemman sävyn, koska olen ollut pariinkin otteeseen talven aikana reissussa ja ruskettunut. Poskilta ihoni on kuiva ja couperosaa on ajoittain. Voiteen sävy tuubista otettuna muistutti lähinnä savea :S mutta levittyi tosi hyvin, alle olin laittanut pari tippaa öljyä. Vähän ajan kuluttua katsoin kuvaani peilistä, ja olin oikein yllättynyt, miten hyvin voide peitti, iho tuntui ihanan samettiselta eikä otsakaan kiillellyt, vaikkei alla ollut edes primeria. Tuntuu lupaavalta siis ehkä parempi kuin tuo Garnier?

 4. Anonyymi

  Mitä peitevoidetta olet/te käyttänyt BB-creamin kanssa? Itse tykkään BB:stä tosi paljon, mutta tuntuu, että nykyinen peitevoide ei oikein matchaa sen kanssa.

 5. Valerianae

  Itselläni on normaali/jopa näillä keleillä pintakuiva iho, mutta silti tämä versio tuntuu jotenkin rasvaiselta naamalla. Muutoman kerran käyttänyt vaan, siellä se tuubi lojuu. Tuntuu, että ei imeydy kunnolla. Toki voi vaikuttaa se, etten käytä kovin usein meikkivoiteita muutenkaan.. Mutta sain just näytepaketin tätä samaa rasvoittuvalle iholle tarkoitettuna, se taasen kuivaa nopeasti ja on miellyttävä käyttää, harkitsen ihan ostoa.

  Totta tuo mitä Lorealin mineraalimeikkien ideavarkaudesta kirjoitit, joskin voin silti tunnustaa, että olen ko. tuotetta vuosia käyttänyt :–D Olisipa ihan marketeissa enemmän vaihtoehtoja/nimenomaan niitä aitoja mineraalimeikkejä..

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *