Uusi suosikki tehohoitoa kaipaaville hiuksille: Garnier Banana Hair Food -banaaninaamio

Blogi päivittyy nykyään osoitteessa virvefredman.com

Olen jo pitkään keskittynyt käyttämään pois hiustuotejemmojani, jotka olivat vuosien varrella päässeet paisumaan melkoisiksi. Käytännössä tämä siis tarkoitti, etten ostanut yhtäkään hiustuotetta, sillä minulta löytyi jo entuudestaan jokaiseen mahdolliseen tarkoitukseen sopivia tuotteita eikä uusille ollut todellakaan tarvetta.

Yksi tuotekategoria, jonka kanssa kuitenkin hieman taistelin, olivat hoitoaineet ja hiuksiin jätettävät tehohoidot. Tukkaani ei ole käsitelty muuten, mutta kävin alkuvuodesta kampaajalla ottamassa siihen runsaasti sävyä kirkastavia ja tasoittavia raitoja, mikä rasitti tukkaani kovasti. Kutrini ovat siitä lähtien suorastaan huutaneet tehokasta hoitoa, mutta en ole voinut asettamieni shoppailurajoitusten vuoksi helliä niitä ihan niin tehokkailla tuotteilla kuin mitä ne todellisuudessa olisivat kaivanneet.

Käytin kuitenkin vähän aikaa sitten loppuun pari viimeistä hoitotuotettani, eli paljon kehumani Löwengripin Blonde Perfection -hopeahoitoaineen ja -hopeanaamion. Ne olivat hyviä taittamaan lämpimiä vivahteita vaaleista hiuksista ja toimivat loistavasti muiden tuotteiden rinnalla, mutta oikeasti tukkani suorastaan huusi jotain vielä tehokkaammin ravitsevaa.

Garnier Banana Hair Food banaaninaamio kokemuksia Ostolakossa Virve

Se hyvin tehokkaasti ravitseva tuote, jota uskoin hiusteni kaipaavan oli supersuosioon noussut Garnier Banana Hair Food Nourishing Hair Treatment -hiusnaamio, johon olen itsekin nyt hurahtanut täysin.

Bongasin tuotteen kaupasta useampi kuukausi sitten ja katselin sitä uteliaana, mutta en vielä siinä vaiheessa tiennyt, että kyseessä on joku Curly Girl -metodin myötä kansansuosioon noussut, kauppojen hyllyiltä alta aikayksikön tyhjenevä supertuote. Kiinnostuin tuotteen nimestä, lupauksesta ravita kuivia hiuksia, runsaasta luonnonmukaisten ainesosien pitoisuudesta sekä erityisesti sen monikäyttöisyydestä – sama tuote sopii nimittäin niin poishuuhdottavaksi kuin hiuksiin jätettäväksikin tehohoidoksi sekä hiusnaamioksi. Melkoinen minmalistisen kylppärin unelma!

Garnier Banana Hair Food banaaninaamio kokemuksia Ostolakossa Virve

Moni yhdistää Garnierin silikoneilla kuorrutettuihin hiustuotteisiin eikä liitä merkkiä millään tavalla luonnonmukaisuuteen, mutta tosiasiassa Garnier on jo pitkään erityisesti Yhdysvalloissa korostanut sitä, kuinka runsaasti luonnonmukaisia ainesosia sen tuotteet sisältävät. Viimeisin veto oli, kun Garnier jopa lanseerasi luonnonkosmetiikan sertifikaatin saaneen ihonhoitolinjan.

Garnier siis pyrkii olemaan yhä enemmän luonnonmukainen tuotemerkki, mikä on minusta loistava asia. Kun edulliset, helposti kaikkien ulottuvilla olevat merkit tuovat tarjolle luonnonmukaisempia tuotteita, kasvaa niiden kysyntä ja se puolestaan välittää viestiä muillekin merkeille.

Garnier Banana Hair Food banaaninaamio kokemuksia Ostolakossa Virve

Garnierin vegaanisen ja silikonittoman banaaninaamion sisällöstä 98% on luonnonmukaisia aineita ja loput 2% ovat niitä aineita, joilla koostumusta täydennetään, jotta se säilyy ilman, että siitä tulee hetkessä bakteereja vilisevä kasvualusta ja että sen koostumus miellyttää aisteja.

Todella vahvasti banaanilta tuoksuva monitoimituote sopii tosiaan käytettäväksi kolmella tavalla ja niistä jokainen on ollut minulle mieleen. Jos tuotteen levittää pestyihin hiuksiin ja antaa sen vaikuttaa hetken, hoitaa se hiuksia hoitoaineen tapaan silottaen, raviten ja selvittäen niitä. Jos vaikutusta pidentää, tehostuu myös hoitava vaikutus. Pakkauksessa mainitaan kolmen minuutin vaikutusaika, mutta itse olen pitänyt naamiota usein pidempäänkin. Kolmessa minuutissakin tukka ehtii kuitenkin saada tehokasta hoitoa.

Jos haluaa, voi tuotetta levittää myös kuivien tai kosteiden hiusten latvoihin silottamaan, hoitamaan ja pehmentämään niitä lisää.

Garnier Banana Hair Food banaaninaamio kokemuksia Ostolakossa Virve

Banaaninaamio on pakattu valtavaan 390 ml purkkiin, mistä itse tykkään kovasti, sillä kun tukkani on kasvanut, tuntuu sitä myös olevan melko paljon ja hoitotuotteita kuluu siihen helposti. Naamiolla on hintaa kuutisen euroa, joten sitä myös raaskii käyttää tukkaan vähän reilummin.

Banaaninaamion hiuksia hellivä koostumus sisältää mm. kosteuttavaa glyseriiniä, karitevoita, oliiviöljyä, soijaöljyä, auringonkukkaöljyä, kookosöljyä ja avokadoöljyä.

Olen ollut ihastunut tähän hiusnaamioon ensimmäisestä käyttökerrasta lähtien. Se todellakin ravitsee tukkaani tehokkaasti sekä tekee siitä pehmeämmän, sileämmän ja kiiltävämmän. Hiuslatvani eivät ole yhtä takussa ja pörrössä eikä tukkani muutenkaan ole enää yhtään niin hankala kuin miltä se ennen tätä naamiota tuntui.

Garnier Banana Hair Food banaaninaamio kokemuksia Ostolakossa Virve

Naamio on hoitanut tukkaani ja tehnyt siitä sileämmän ja vähemmän takkuuntuvan, mutta en silti ole kokenut sen latistaneen hiuksiani mitenkään erityisesti. Toki se, että tukka on sileä ja selvitetty saa sen laskeutumaan eri tavalla, mutta koska en käytä naamiota hiusten tyvessä, ei sileys ole ollut mikään erityinen ongelma.

Käytän tuotetta tavallisesti suihkussa noin 3-8 minuutin vaikutusajalla, eli laitan sitä pestyjen hiusten pituuksiin, kieputan ne Invisibobblella kiinnitetylle nutturalle ja puuhailen muut suihkujutut kasvojenpuhdistuksesta kropan pesuun sillä aikaa, kun banaaninaamio vaikuttaa. Tavallisesti lisään banaaninaamiota vielä hieman hiusten latvoihin sen jälkeen, kun olen pyyhekuivannut tukan.

(Pesen tukkani aina pää alaspäin, jotta saan tyven puhdistettua kunnolla ja hiuksille hellävaraisesti. Näin pituuksiin on myös helppoa levittää hoitoainetta. Hiustenpesustani voi lukea lisää täältä.)

Garnier Banana Hair Food banaaninaamio kokemuksia Ostolakossa Virve

Olen ollut aivan mielettömän tyytyväinen tähän naamioon ja suosittelen sitä todella kovasti niille, joiden tukka tuntuu kaipaavan tehokasta hoitoa.

Naamio on tosiaan Curly Girl -metodia harrastavien suosikki, sillä se kosteuttaa ja ravitsee hiuksia tehokkaasti, mikä auttaa tukemaan hiusten kihartumista. En ole itse edelleenkään kokeillut, lähtisikö oma tukkani kihartumaan, mutta pitkissä, suorissa ja kärsineissä hiuksissani tämän on ollut loistava löytö.

Jos ei huvita lähteä selvittämään, löytyykö oman kaupan hyllyiltä tällä hetkellä tätä naamiosta vai näyttävätkö hyllyt tyhjiltä, kuten Ilta Sanomat viime kuussa uutisoi, voi *Garnier Banana Hair Food -banaaninaamin ostaa verkosta Tokmannin nettikaupasta täältä.

Garnier Banana Hair Food banaaninaamio kokemuksia Ostolakossa Virve

Onko teillä kokemuksia Garnier Banana Hair Food -banaaninaamiosta?

Kommentit (14)
  1. Käytössä on goji marja versio tästä. Tilasin muutama kuukausi sitten netistä ja oon kyllä huomannu kaupoissa on usein hyllyt tyhjänä näistä. Mielestäni ihan okei hoitavuudeltaan, tuoksu kiva, hinta halpa ja määrältään erinomainen, sais kaikki hiusnaamiot tulla tämänkokoisissa pakkauksissa! Hinnasta riippumatta 100-200ml hiusnaamiot hujahtaa omiin hiuksiini vain muutamalla käyttökerralla vaikka kuinka säästeliäästi yrittäisi käyttää, enkä edes yritä kun käytän sen verran kun hiukset tarvitsee ja se on reilusti 😀

    1. Tekee itsekin mieli kyllä kokeilla muutkin versiot ja vertailla! 🙂

  2. Tämä tosiaan on loistotuote. Ostin sen ohuelle ja kihartuvalle hattaratukalleni ja tämä ei lässäytä hiuksia yhtään. Kiharat korostuvat ja höttöisyys talttuu kosteammallakin ilmalla, kun olen levitellyt tätä kosteisiin hiuksiini. Joka sentin arvoinen tuote!

    1. Kiva kuulla muidenkin kokemuksia ja erityisesti eri hiuslaaduissa. Kiitos, että jaoit! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *