Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Freaky!

Kerroin joku aika sitten, kuinka mukavaa minusta on kokeilla erilaisia vartalolle tarkoitettuja kosteuttavia tuotteita ja kuinka erityisesti tykkään tutustua ihan uudenlaisiin koostumuksiin (souffle, pala, mousse…). Nyt kuitenkin törmäsin sen verran outoon koostumukseen, etten tiedä, mitä ajatella.

Tuote on Lidlistä ostettu Suhadan Rice & Bamboo Body Butter. Tai ainakin on olevinaan. Epäilen asiaa nimittäin kovasti.

Koostumus näyttää todella ilmavalta ja jopa rakeiselta

Kun lähdin levittämään sitä iholleni, hämmennyin täysin. Tämähän on hhmmm…no, rakeista? Ihan tosi, luulin ensin, että olin vahingossa napannut hyllystä kuorintavoiteen. Sitten olin varma, että ainakin pakkaustekstit ovat menneet ristiin kuorintavoiteen kanssa. INCI:n tutkiminen kuitenkin paljasti tämän sisältävän bambun varresta tehtyä jauhetta (tai ainakin jotain sinne päin…), joka ilmeisesti oli juuri se outo ja hämmennystä aiheuttava tekijä tässä tuotteessa. Tuota kun käytetään kuorinta-aineissa kuorivana osana.

Tämä ei meinannut aluksi mennä iholle millään, vaikka lähtikin ihon lämmöstä sulamaan öljymäiseksi. Kunnon hankaaminen yhdistettynä kehon lämpöön saivat hyvin rakeisen tahnan lopulta sulamaan iholle, mutta tämä ei todellakaan imeytynyt iholle nätisti. Ehdottomasti haastavin levitettävä ikinä ja levittämisen jälkeen iho oli öljyisen liukas siihen asti, että sotkin kaiken lakanoihin.

Tuote on kyllä ihoa hyvin pehmittävä aineosiensa puolesta, mutta suoraan sanottuna käytössäni aika kamala. Itseasiassa osa ihostani sai tästä ikävän ärsytysreaktion ja muuttui kuivaksi, punaiseksi, röpelöiseksi ja ärtyneeksi. Voi olla, että tämä outous jää kyllä käyttämättä vartalovoiteena. Vartalokuorintana tulen tätä kyllä kokeilemaan.

Kertokaa nyt ihmeessä minulla olevan vain joku maanantaikappale, vai kuulooko tämän ihan oikeasti olla tällaista? Olen ihan varma, että tämä on kuorinta-aine eikä mikään vartalovoi. Vai kuka tervejärkinen laitttaisi vartalovoihin näin suuren määrän rakeista, hankaavaa ainetta, jolla ei ole mitään muuta funktiota kuin kuoria ihoa?

Eihän tämä edes ole samanmallisessa pakkauksessakaan kuin vartalovoiteen kuuluisi olla!

Vartalovoiteista puhuttaessa täytyy mainita, että käytin loppuun yhden ihanan tuoksuisista Fruttinin vartaloemulsioista, jotka ostin Tallinan Kaubamajasta.

Coco Banana Body Lotion on nimensä mukaisesti aivan mielettömän ihana kookoksen ja banaanin tuoksuinen emulsio (minusta silti hyvin paljon Bravon Banaani-suklaa jäätelön tuoksuinen…) ja ehdoton suosikkini kokeilemistani Fruttinin emulsioista. Harmi vaan, että koostumus oli todella kevyt eivätkä kosteutustehot oikein riittäneet iholleni. Onneksi suurin osa Fruttineistani kosteuttaa kuitenkin tätä tehokkaammin. Tuoksua jää siis ehdottomasti ikävä, koostumusta ei niinkään.

Säästelin näitä Fruttineita aluksi kovasti niiden ihanien tuoksujen ja huonon saatavuuden vuoksi, mutta nyt olen päättänyt nauttia niistä täysillä ja lotrata ihan niin paljon kuin tahdon. Sitä vartenhan ne on hankittukin!

Onko joku muu saanut Fruttineita käsiinsä?

Vielä lopuksi yksi pieni tunnustus. Tai no, parikin…

Kuten olen kertonut, ovat halvat ja ihanan tuoksuiset vartalovoiteet minulle jonkin sortin pakkomielle. Jokin niissä vaan vetää puoleensa ja niin veti nytkin.

Edes Citymarketiin ei voi lähteä, sillä kyllä sieltäkin taatusti löytyy minulle jotain uutta ja jännää. Nämä SEN Body Caren vartaloemulsiot ovat kummitelleet mielessäni jo puoli vuotta. Kun silloin näin nämä ensikertaa, hiplasin näitä hieman, mutta jätin kaiholla hyllyyn. Silloin pystyin olemaan tiukkana. Kolmen viikon (sairas)lomailu murtuneen ranteen kanssa on kuitenkin puuduttanut minut kovasti ja saanut minut aikalailla heittämään ostolakon periaatteet pöpelikköön täksi ajaksi. Pitäähän sitä ihmisellä nyt edes jotain viihdykettä olla!

Ostin siis sarjan Strawberry & Milk sekä Chocolate & Milk vartaloemulsiot, jotka maksoivat vain 2,00 euroa / 200 ml. Strawberry & Milk tuoksuu samalle, kun ulkomailta ostettu oikein vahvan mansikkainen jogurtti ja Chocolate & Milk oikein vahvalle kaakaolle. Nämä ovat aivan ihania! Erona näissä on tosin lähinnä vain tuo tuoksu, sillä sitä ja väriaineita lukuuonttamatta sisällöt ovat samanlaiset.

Sarjalla oli myynnissä myös muutamia muita vartaloemulsioita (muistaakseni aloe vera sekä kurkkulta ja maidolta tuoksuva), hiustuotteita (shampoota ja hoitoainetta) sekä suihku- ja käsisaippuoita, mutta minä pitäydyin näissä. (Näitä myytiin myös 150 ml pakkauksissa hintaan 1,79 €, mutta pakkausten sisältö oli sama.) Himoitsin hieman myös kookokselta tuoksuvaa suihkugeeliä (lähes identtinen tuoksu juuri loppuneen Fruttinin Banaani-suklaa vartalovoiteen kanssa!), mutta maltoin sitten jättää sen hyllyyn ja tyytyä nauttimaan kotona Lusheistani.

Onko joku muu kokeillut SEN:in tuotteita?

(Luojan kiitos pääsen jo torstaina töihin, sillä tämä lomailu ei tee jemmoilleni ollenkaan hyvää…)

Kommentit (27)

  1. Anonyymi

    Olen testannut tuota suklaa rasvaa ja tuoksu aivan ihanalle, riittoisa ja kosteutti tehokkaasti sekä koostumukseltaan oli muistaakseni kevyttä. Ostan sitä ensi talvena uudestaan, jos sitä on vielä silloin myynnissä. Mainittaakseni vielä, äitini mielestä tuo tuoksuu viemärille…

  2. Tytti

    Minä olen kanssa kokeillut Senin tuotteita. Suihkugeelejä on varastossa kolme tai neljä odottamassa käyttöönottoa, ja noita käsi/vartalovoiteita ostin kanssa muutaman. En tosin pystynyt käyttämään kuin mansikan hajuista, koska muut (suklaa ja kurkku) muuttuivat iholla niin inhottavan hajuisiksi. Purkissa tuoksu oli hyvä, varsinkin suklaavoiteessa, mutta iholla se ei muistuttanu enää niin suklaata, vaan lähinnä jotain mutaa tai vastaavaa. Käyttöön jäi siis vain mansikkavoide. Koostumuksesta ja tehosta tykkään kyllä Senin voiteissa, ei mikään superkosteuttava mutta todella nopeasti imeytyvä ja hoitaa kyllä hommansa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *