Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Testissä aknebakteerit tappava FOREO ESPADA -hoitolaite

*Sis. mainoslinkkejä

Kuten tiedätte, olen erittäin utelias kaikkien kosmetiikka-alan uusimpien innovaatioiden suhteen. Mitä erikoisempaa, jännempää ja mullistavampaa, sitä enemmän se minua kiehtoo ja sitä enemmän haluan päästä tekemään keksinnön kanssa tuttavuutta. Minulla on palava halu selvittää, onko keksintö toimiva.

FOREO ESPADA Ostolakossa Virve Vee Kokemuksia

Yksi tällainen uteliaisuushermoani kovasti kutkutellut keksintö oli suosikkimerkkini FOREOn vähän aikaa sitten lanseeraama FOREO ESPADA* -laite, joka on kehitetty finnien hoitoon. Avaruusseikkailusta lainatulta varusteelta näyttävä vekotin hyödyntää sinistä LED-valoa, jota on jo jonkin aikaa hyödynnetty epäpuhtaan ihon laitehoidoissa ammattipuolella, sillä sen on todistettu tappavan aknebakteereja. Nyt tuo tietyn taajuuden LED-valo on vangittu kätevään kotikäyttöiseen sauvaan, jolla voidaan eliminoida yksittäisiä epäpuhtauksia.

Olen itse kärsinyt yksittäisistä finneistä viimeaikoina usein, joten olin todella innoissani saatuani FOREO-laitteen lähes kaksi kuukautta sitten blogikokeiluun. Laite pääsisi todellakin tositoimiin ja varsin kriittiseen tarkasteluun.

FOREO ESPADA Ostolakossa Virve Vee Kokemuksia

Käteen sopiva ja loistavasti myös matkalla kulkeva vekotin vaikutti heti kätevältä käyttää, eli suurin epäilys oli lähinnä siinä, voisiko se oikeasti toimia. Melko kevyen laitteen päässä on sormenpään kokoinen ikkuna, josta laitteen LED-valo yhdessä FOREO LUNA -ihonpuhdistuslaitteista ja FOREO ISSA -hammasharjoista tutun mikrovärähtelyn kanssa pääsee tekemään taikojaan.

Aknebakteeria on iholla luonnostaankin, mutta ongelma syntyy, kun ihohuokoseen erittyy liikaa talia ja propionibacterium acnes eli p. acnes -bakteeri alkaa lisääntyä aiheuttaen tulehduksen. Tietyllä aallonpituudella oleva sininen valo absorboituu kuulemma aknebakteerien tuottamaan porfyriiniin, minkä seurauksena bakteeri tuhoutuu.

(Suosittelen googlettamaan blue light therapy tai  photodynamic therapy  eli PDT, mikäli aihe kiinnostaa enemmänkin.)

FOREO ESPADA Ostolakossa Virve Vee Kokemuksia

USB-johdolla ladattavaan laitteeseen kytketään virta päälle sen silikonilla päällystetyn pinnan nappulasta. Tässä vaiheessa laitteen päähän syttyy punainen valo, joka kohdistetaan hoidettavaan epäpuhtauteen. Valo muodostaa (melko heikosti havaittavissa olevan) ristin, joka toimii tähtäimenä eliminoitavalle epäpuhtaudelle.

FOREO ESPADA Ostolakossa Virve Vee Kokemuksia

Tämän jälkeen laite painetaan ihoa vasten, jolloin sen sininen LED-valo syttyy ihokontaktin vaikutuksesta. Tässä vaiheessa laite myös alkaa värähdellä. Laitteen annetaan vaikuttaa finnin kohdalla 30 sekuntia ja sen pulssittainen värähtelytahti nopeutuu vähitellen. Laite lopettaa värähtelyn automaattisesti 30 sekunnin jälkeen, mutta käsittely suositellaan toistettavaksi noin neljä kertaa näppyä hoidettaessa. Laitteen virtanappiin ei tarvitse tässä vaiheessa koskea ja riittää, että laitteen nostaa hetkeksi iholta ja painaa sitten sitä vasten uudelleen.

Erityistä huomioitavaa on tietysti se, ettei laitetta ole tehty kuivattamaan jo olemassa olevaa finniä, vaan nimenomaan rauhoittamaan finnin tulehdusta ja siten nopeuttamaan sen paranemista.

FOREO ESPADA Ostolakossa Virve Vee Kokemuksia

Otin itse laitteen käyttööni syyskuussa hitusen skeptisellä mielellä. Olen ehtinyt näiden parin kuukauden aikana hoitaa laitteella toistakymmentä näppyä ja täytyy myöntää, että olen vakuuttunut. Laite todellakin toimii!

Olen hoitanut ESPADA-laitteen avulla niin juuri puhjenneita näppyjä kuin vasta tuloaan tekeviäkin ja siitä on ollut kaikille niistä selkeästi hyötyä. Kaikkein parhaita hoitotuloksia olen saanut käyttäessäni ESPADA-laitetta juuri tuloaan tekeviin näppyihin ja erityisesti niihin ihonalaisiin pahkuroihin. Parhaimmillaan on jopa käynyt niin, että kun olen ehtinyt tykittää laitteella iholleni mikrovärähtelyn tukemaa LED-valoa tarpeeksi ajoissa tuloillaan olevaan finniin äkkiä reagoiden, ei siitä ole koskaan edes tullut finniä.

FOREO ESPADA Ostolakossa Virve Vee Kokemuksia

Usein tämä on tarkoittanut sitä, että töissä päivän aikana tunnen näppylän tekevän tuloaan ja käsittelen sitten heti illalla ihoa tällä laitteella 4-5 kertaa. Aamulla tilanne on ollut hyvin kurissa, mutta olen varmuuden vuoksi tehnyt saman käsittelyn vielä uudelleen sekä aamulla että sen jälkeisenä iltana. Jokaisella kerralla näppy on jäänyt tulematta, mikä tuntuu suoranaiselta ihmeeltä.

Olin aluksi tietysti niin epäileväinen laitteen suhteen, että arvelin kyseessä olevan puhtaan sattuman. Tämän vuoksi laitteen kokeilujakso ennen lopullista tuomiota onkin vienyt jo kaksi kuukautta, sillä en vain millään ole voinut uskoa, että kyse on tosiaan ihan vain siitä, että laite todellakin toimii eikä vain sattumasta. Nyt on kuitenkin niin, että jokainen laitteella ehkäisemäni tai hoitamani finni on joko jäänyt kokonaan nousematta iholle tai rauhoittunut hyvin nopeasti, joten en voi muuta kuin julistaa laitteen toimivaksi.

FOREO ESPADA Ostolakossa Virve Vee Kokemuksia

Kätevää laitteessa on se, ettei sen välttämättä tarvitse olla henkilökohtainen. Laitteen ihonkontaktiin tulevan hoitopään voi pyyhkiä puhtaaksi, eli samaa tehovekotinta voi minusta ihan hyvin käyttää vaikka koko perhe kunhan hygieenisyydestä pidetään huoli.

Minusta FOREO ESPADA on täydellinen laite nimenomaan yksittäisten näppyjen kanssa taisteleville. Olen hoitanut sillä kerralla useitakin näppyjä, mutta koska sen hoitotopinta-ala on niin pieni, täytyy näpyt käsitellä yksi kerrallaan ja jokaisen näpyn käsittely vie aikaa muutaman minuutin. Näin ollen se ei ole kovin näppärä laite useamman epäpuhtauden käsittelyyn kerralla, mutta täydellinen vekotin esimerkiksi minulle, jonka leuassa ja leukapielissä on viimeaikoina viihtynyt nimenomaan useita yksittäisiä hormoninäppyjä.

FOREO ESPADA Ostolakossa Virve Vee Kokemuksia

FOREO ESPADA -laite on saatavilla kolmessa värissä (sininen, pinkki ja vaaleanpunainen) ja sillä on hintaa 138,80 euroa. Laitetta myy Suomessa eleven.fi ja se löytyy myynnistä täältä*.

FOREO ESPADA Ostolakossa Virve Vee Kokemuksia

Mitäs sanotte tästä laitteesta?

Kommentit (18)

 1. sana

  Sopiiko tämä käytettäväksi raskauden aikana?

  • Virve Vee

   Laitteen ohjeissa lukee, ettei sitä suositella raskaana oleville ja imettäville. Veikkaan siis, ettei ole tutkittu asiaa ja siksi haluttu välttää kaikki mahdolliset riskit. 🙂

 2. Sanna

  Itse 15v hormonaalisesta aknesta kärsineensä ostin laitteen suurin odotuksin. Käytin espadaa 1 viikon 2 kertaa päivässä, aamuin ja illoin 3xper finni. En nähnyt mitään tuloksia. Toinen hyvin ikävä juttu oli että sain sinisestä valosta aurallisia migreenikohtauksia! Joten en ikävä kyllä voi suositella.

  • Virve Vee

   Todella kurjaa, ettei toiminut. Niinhän se tosin on, että kaikki ei välttämättä toimi ihan kaikilla. :/ Minulla on itselläni myös taipumusta migreeniin jos valot välähtelevät ikävästi äkkiä, mutta tämän kanssa en ole onneksi kokenut välähtelyä häiritseväksi. Toivottavasti sait laitteen kuitenkin annettua/myytyä jollekin muulle, jolla se toimii! 🙂

 3. jokujeejee

  mietin vaan tässä et poistaako toi mustapäitä?

  • Virve Vee

   Tätä ei ole tehty poistamaan epäpuhtauksia, vaan nimenomaan tappamaan tulehduksia aiheuttavia bakteereja. Mustapäissä ei varsinaisesti ole bakteeritulehdusta vaan ihonhuokoseen on vain jäänyt talia jumiin, eli ei voi vaikuttaa siihen. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *