Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

First Clue: It’s solid and smelly

Sain töistä joku aika sitten kaksi kivaa juttua:


Nämä kaksi korumuotoon taiteiltua ihanuutta ovat Marc Jacobsin voidemaisia hajuvesiä.

Hajuvesifirmat tekevät nykyään usein suosikkituoksuista kiinteitä parfymeja ja taiteilevat niiden pakkauksista korujen ja avaimenperien muotoisia, jolloin niistä saadaan samalla eräänlaisia keräilyesineitä.

Voidemaiset hajuvedet ovat siitä mukavia, että ne eivät (yleensä ainakaan) sisällä alkoholia, eli niitä voi käyttää huoletta kesällä auringossakin ilman pigmenttiläiskien pelkoa. Ne ovat tuoksultaan vahvempia kuin vartalovoiteet ja usein jopa lähes yhtä vahvoja kuin itse EdT:t tai EdP:t, joista ne on tehty, eli mistään tuoksujen kevennetyistä versioistakaan emme nyt täysin puhu. Pehmeämpiä nämä saattavat tuoksultaan toki olla suihkuteltaviin sisaruksiinsa verrattuina.

Voideparfymeista saa eniten irti niitä pulssikohdille hieromalla, eli esimerkiksi ranteet ja korvantaukset ovat hyviä paikkoja. (Jälkimmäinen tosin vain silloin, kun ne on pidetty puhtaina, sillä hikeen, likaan ja muihin möhmöihin sekoittuessaan parfymien tuoksut eivät ole enää parhaimmillaan…)

Tämä ensimmäinen näistä omistamistani on Daisyn voidemainen versio, joka kulkee kauniissa sormuksessa.

Mainitsinkin pari päivää sitten Daisyn Eau So Fresh -versiosta puhuttaessa, etten ole tämän alkuperäisen suuri fani (vaikka kovasti tahtoisinkin olla). Tykkään tämän tuoksusta näin pehmeän voidemaisena, mutta vain silloin tällöin käytettynä.

Rakastan isoja sormuksia ja voisin hyvinkin käyttää tätä mötikkää (joka muuten painaa!) sopivan asun kanssa sopivassa tilanteessa.

Toinen kiinteä parfymi olikin sitten Lola.

Tykkäsin Lolasta kovasti heti sen tultua myyntiin, mutta jotenkin olen pikkuhiljaa alkanut kyllästyä sen superkukkaisuuteen. Jotenkin varsinkin näin kesää kohti mentäessä kaipaisin jotain hieman freesimpää.

Pehmeänä iltatuoksuna tämä kuitenkin menee edelleen hyvin.

Lolan kiinteä parfymi tulee käsikorussa, joka kaikessa massiivisuudessaan (ja tonnin painossaan…) tuntuu olevan ehkä hitusen liikaa jopa minullekin.

Lolasta tulikin muuten mieleeni, että rakastan sen varsinaisen hajuveden pulloa, joka on niin kamala ja mauton, että onjo suorastaan upea ja sisustuselementtinäkin aivan mieletön!

Myös Lush tekee voidemaisia parfymeja, joiden pakkaukset eivät ole yhtä prameita kuin esimerkiksi nämä Marc Jacobsin, mutta joiden tuoksut kyllä ovat oikein mukavia.

Onko teillä kokemuksia kiinteistä, voidemaisista parfymeista?

Kommentit (10)

 1. Anonyymi

  Paljonkos nämä ihanuudet maksaa ja mistä saa? 🙂

 2. Anonyymi

  Uuuuuuuh 🙂 Minkä hintasia ovat?

 3. Anonyymi

  Tää on nyt täysin ohi aiheen, mutta pakko kysyä. Onko sulla Virve tietoa, että onko Lumenen rauhoittava kosteusnaamio lopetettu?!? Oon sitä yrittänyt useasta eri kaupasta ja vielä viideltä eri paikkakunnaltakin etsiä, muttei ole ollut missään. Ei sellaisessakaan kaupassa jossa se on ainakin aiemmin ollut valikoimassa. Onko joku ostanut sitä lähiaikoina?

 4. Anonyymi

  Milloin teet taas niitä sun kivoja videoita.

 5. Gabriela Von Bohlen

  Mummollani oli samanlaisia tuotteita jo 70-luvulla 🙂 Ei siis ole kovin uusi keksintö.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *