First, but not last

Ensimmäinen The Body Shopin Body Butteri on nyt kulunut loppuun.

Kyseessä oli Shea Butter (suom. karitevoi) -versio, joka on omiaan todella kuivalle iholle.

Pohjustuksena kerrottankoon, että ostettuani neljä body butteria intoilin niistä aluksi niin paljon, että halusin jo heti ensimmäisenä yhteisenä iltanani päästä lähmimään itseeni vähän kaikkia. Yläkroppaan mangoa, alakroppaan kookosta, karitevoita käsiin ja sitrusta jalkoihin… Jestas, mikä tuoksukombo pienessä hytissäni leijui, mutta onnesta leijuin kyllä minäkin ja kävin varsin hyvillä mielin nukkumaan.

Tuon yhteisen yömme jälkeen olen kuitenkin päättänyt keskittyä kerrallaan vain yhteen vartalovoihin ja päätin aloittaa aktiivikokeiluni ostamistani neutraaleimman tuoksuisimmasta eli juurikin Shea Butterista.

Aloitetaan sillä, että vartalovoi ei välttämättä ole jokatytön tuote.

Fluidi, emulsio, voide, voi. Kevyimmästä täyteläisempään. Jos ihosi ei ole todella kuiva etkä tykkää paksuista koostumuksista, voit skipata voit. Oma ihoni kuivuu helposti ja rakastan paksuja ja rasvaisia koostumuksia enkä tahdokkaan niiden edes täysin imeytyvän, joten vartalovoit ovat minulle se rakkain vaihtoehto. Jos itse tykkäät, että tuotteen koostumus on ohut ja nopeasti imeytyvä, tulet tuskin ihastumaan vartalovoihin.

Shea body butter oli tosiaan koostumukseltaan ihanan paksua ja täyteläistä, mutta imeytyi iholle minusta yllättävän hyvin. Tämä pehmitti ja kosteutti ihoni todella, todella tehokkaasti jättäen sen aivan ihastuttavan pehmeäksi ja sileäksi ja yhden käyttökerran jälkeen. Pari käyttökertaa tekivät iholleni todellisia ihmeitä ja purkin loputtua ihoni oli kuin vauvan pylly. Ei tosin yhtä likainen tai haiseva.

Rasvaan itseni lähes joka ilta päästä varpaisiin ja tykkään, että rasvaa myös laitetaan, eikä vaan hipaista iholle hieman, joten tämä 200 ml purkki kesti minulla kymmenisen käyttökertaa, mikä on aika vakio tämän kokoisille vartalovoiteille minun käytössäni. Monilla muilla purkki varmasti kestää enemmän, mutta minä olenkin vartalovoideläträäjä.

Tämän tuoksu oli kyllä omistamistani body buttereista neutraalein, mutta näin yhden purkin läträämisen jälkeen täytynee todeta, että vaikka koostumus olikin mitä mahtavin, taidan jättää tämän tuoksun vuoksi jatkossa kauppaan. Parfymoidun karitevoinen tuoksu alkoi nimittäin loppua kohti jo hieman tympiä.

Onko Shea Body Butter jonkun suosikkeja?

Kommentit (14)
  1. BS:n vartalovoit on suositeltu osa enemmän, osa vähemmän kuivalle iholle. Onko näiden tehossa (kosteutuksessa, rakenteessa, tuoksussa, imeytymisessä) kauheasti eroa riippuen siitä, onko ne tarkoitettu kuivalle vai normaalille iholle?

  2. Poikaystäväni imee rasvaa talvisin kuin sieni. Tämä on ollut suosikki jo pitkään, alkuvuoden alesta ostin jemmaan 250 ml saavin, joka sekin alkaa kohta olla käytetty. Rasvaustahti on tosiaan täällä meillä enemmän sellainen "silloin kun muistetaan" kuin ihan joka ilta, mutta kovasti tästä karitevoivoista on tykätty. Omassa käytössäni on tällä hetkellä Sweet Lemon BB:n rippeet, minkä jälkeen ajattelin siirtyä kesäisempiin koostumuksiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *