Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Finnitarinoita

Minulta kysellään melko paljon Roaccutan-kuurista (aknen hoitoon tarkoitettu vahvaksi mielletty lääkekuuri), jonka söin pari vuotta sitten. Minulla on blogissani muutama postaus senaikaisiin suosikkituotteisiini liittyen ja kun sähköpostiini on satanut kyselyitä kuurin aikana suosittelemiani tuotteita kohtaan on minusta tuntunut, etten vaan osaa sanoa enää mitään uutta.

Käytin silloin tiettyjä tuotteita, esittelin niitä blogissani, en minä enää osaa sanoa, onko joku muu tuote silloin riittävä. On vaan tuntunut, ettei minulla ole enää ollut mitään sanottavaa asiaan, sillä rottakuuriksi leikkisästi kutsumani kuuri tuli popsittua loppuun yli 1,5 vuotta sitten ja se aika on näin lyhyessä elämässä jo muinaishistoriaa.

Ei kuitenkaan huolta, asiasta kyselijät, sillä kohta pääsemme taas keskustelemaan asiasta enemmänkin ja jakamaan vinkkejä. Tämä tyttö aloitti nimittäin uuden rottakuurin juuri.

Edellinen rottakuurini loppui muistaakseni huhti-toukokuussa 2010, jonka jälkeen ihoni pysyi melko pitkään hyvänä. Viime talvena sain siihen muutamia näppyjä ja siitä eteenpäin nassussani on silloin tällöin ollut finni tai pari, mutta ei mitään vakavempaa. Yleensä nämä pari hormooninäppyäkin ovat ajoittuneet niille viikoille, kun naisen elämä muutenkin kaatuu niskaan, kukaan ei rakasta häntä ja hän nyt vaan on aivan liian turvonnut ja vatsaankin sattuu vieläpä. Tai sitten ne ovat ilmestyneet pari viikkoa suklaalla ja sipseillä mässäilyn jälkeen. Niin tai näin, mutta ongelmaksi asti niitä ei ole riittänyt.

Viime keväällä ja kesällä sain kuitenkin käsivarsiini ikäviä tukkeumia. Ei mitään selkeitä finnejä, mutta kipeitä ihonalaisia tukkeumia oli yksi siellä ja toinen täällä. Muistaakseni nassuunikin oli ilmestynyt joitakin. Sain popsittavakseni antibiottikuurin, joka jälkeen tilanne hieman tasoittui, joskaan käsivarteni eivät olleet täysin ongelmattomat. Kun käsivarteni sitten päättivät helpottaa, sain syksyllä yhtäkkiä toisena uutena ilmiönä kipeitä ihonalaisia pahkuroita yläselkääni. Nämä olivat riesanani pari kuukautta ja hupsis kupsis, päättivät sitten yhtäkkiä muuttaa vieläkin hieman ylemmäs ja siirtyä kasvoilleni jättäen selkäni täysin rauhaan.

Kahden kuukauden ajan heräsin lähestulkoon joka aamu siihen, että nassuuni oli ilmestynyt uusi finni. Suurin osa näistä oli kipeitä ihonalaisia patteja, jotka jättivät arven suvaittuaan vihdoin viikon hengailun jälkeen pamahtaa. Näiden lisäksi leukani oli täynnä pientä röhelöä otsastani puhumattakaan. Olo oli kuin murrosikäisellä jälleen. Päätin, etten ryhdy seuraamaan tilanteen kehittymistä vaan menen kiltisti jälleen ihotautilääkärille ja pyydän saman rakkaan Roaccutan-reseptini, jonka jo kerran aiemminkin popsin. Ihotautilääkäri oli ehdottomasti samaa mieltä kanssani kuurin uusimisesta ja nyt olen siis uudella kuurilla.

Odotan pienellä kauhulla ihoni kuivumista, mutta silti innolla sitä tunnetta, kun tiedän voivani mennä töihin aamulla ilman meikkipohjaa enkä koe kiusaantunutta oloa jonkun nähdessä kukkivan ihoni. Lääkäri ehdotti, että söisin yhden pillerin päivässä, mutta voi olla, että otan jälleen alkuun kaksi pilleriä päivässä ja vähennän määrän yhteen tilanteen tasoituttua. Ymmärrätte nimittäin varmasti, että tahdon tämän mahdottomaksi heittäytyneen ihoni pian kuriin, sillä varsinkin viimeisen kuukauden aikana on alkanut tuntua, ettei mikään tökötti enää pelasta ihoani täysin ja joka aamu otsassa, poskella, leuassa tai leukaperissä on uusi kipeä pahkura. (Mielenkiintoisinta oli muuten löytää finni korvanlehdestä…)

Lähikuukausina siis tulossa enemmänkin raportointia Roaccutan-kuurista (itselläni tarkemmin sanottuna Isotretionin Actavis -lääkitys) ja sen kanssa iholleni sopivista tuotteista.

Muita kuurin kanssa tällä hetkellä eläviä?

Kommentit (42)

  1. Anonyymi

    Teen saman kun sä

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *