Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Eyebrows are sisters, not twins

Kulmakarvat ovat kasvoissani sellainen kohta, jotka koen jatkuvasti ongelmallisiksi. Omat kulmakarvani nimittäin kasvavat erimallisiksi ja erikorkeudelle, eli niistä on mahdotonta saada samanlaisia.
Lohduttavin lause, jonka olen kuullut, on

”Eyebrows are sisters, not twins.”

On siis täysin normaalia, etteivät kulmakarvat ole identtisiä. Mutta silti se pännii minua!

Kun tuon ongelman vielä yhdistää täydellisten kulmatuotteiden metsästykseen, on edessä loputon projekti. Aina välillä onnistun saamaan itseni tyytyväiseksi löytämieni tuotteiden avulla, mutta jossakin vaiheessa jossakin tuotteessa ilmenee aina jotakin vikaa. Ja näin on taaskin käynyt.

Homma lähti liikkeelle siitä, että ennen niin täydellisenä pitämäni YSL:n kulmakynän sävy 5 loppui.

Kynän massa siis ihan oikeasti loppui, eli tuote oli vihdoin pakko heittää pois. Olen ollut tämän väriin enemmän kuin tyytyväinen, mutta laatuun en ole lopulta ollut ihan niin tyytyväinen kun tahtoisin olla. Kynä on jotenkin hieman liian vahamainen, minkä vuoksi en aina saa ihan niin siistiä jälkeä kuin mitä tahtoisin. Kynä jotenkin jätti välillä pieniä ”paakkuja” vetoja tehdessä.

Seuraajaksi ehdinkin jo hankkia Rimmelin kulmakynän sävyssä 004 Black Brown, mutta tämä kynä oli sitten lopulta totaalinen floppi kulmissani. Ensinnäkin jälki oli hieman liian tummaa ja siksi kovan näköistä. Lisäksi kynän massa oli aivan liian pehmeä makuuni, eli jäljestä tuli helposti suttuisen näköistä. Tämä saikin arvonallennuksen ja jatkoi uraansa silmänrajauskynänä, millaiseksi tämä pehmeytensä ja värinsä vuoksi hyvin sopiikin.

Ostin aluksi uteliaana ihmisenä Rimmelin tilalle Cliniquen uuden kulmakynän, joka oli todella vekkulin näköinen tapaus.

Instant lift for browns on kaksipäinen tuote, jonka toisessa päässä on kierrettävällä mekanismilla toimiva kulmakynä ja toisessa päässä niin ikään myös kierrettävällä mekanismilla toimiva korostuspuikko.

Idea oli mahtava ja hankin tuotteen laivalta sävyssä 02 Soft Brown. Harmi vaan, että tämänkin laatu oli melko pehmeä ja kierrettävä kulmakynä on itseasiassa makuuni hitusen liian paksu. Tällä ei siis saa kovin ohutta ja tarkkaa jälkeä, vaikka viistottu kynänpää muuten onkin varsin loistavasti suunniteltu. Kiva tuote siis paksummille kulmille (jollaiset itselläni toki on), mutta en suosittele ohuemmille kulmille.

Loppujen lopuksi Cliniquenkaan kynä ei siis ollut se oikea. Mieleni teki jo luovuttaa kynän metsästys, mutta onneksi kokeilin töissä kulmiini vielä yhtä kynää.

Shiseidon Natural Eyebrow Pencil ei näytä kynänä sellaiselta, että sitä minun tekisi välttämättä mieli laittaa sitä kulmiini. Kynä nimittäin näyttää kovalta puukynältä, eli juuri sellaiselta, joilla lapset(ja vähän isommatkin) värityskirjojaan värittelevät. Kynä myös tuntuu kovahkolta kädelle kokeillessa.

Onneksi maltoin kuitenkin heittää ennakkoluuloni mäkeen ja kokeilla kynää kulmiini. Laatu oli nimittäin aivan täydellinen. Kynä oli kova, mutta jestas, kuinka tasaista ja pehmeän näköistä jälkeä se tekikään kulmiini! Kulmani olivat todella luonnollisen väriset eivätkä näyttäneet ollenkaan väritetyiltä.

Tummanruskea sävy (BR 602) on ehkä hitusen lämpimähkö (muttei mitenkään häiritsevästi) ja sävy saisi olla ihan inasen verran tummempi, mutta tämä menettelee ehdottomasti sillä aikaa, kun sen täydellisen tuotteen metsästys jatkuu.

Tämä pari viikkoa sitten laivalla ottamani kuva oli ainoa kuva, jonka kulmistani tähän hätään löysin. Kulmissa on juurikin tuota Shiseidon uutta kynääni. Kuvassa kokonaan näkyvä oikea kulmakarvani on minulle ikuinen murheenkryyni, sillä se nousee toista kulmaani ylemmäs ja tekee muutenkin hankalan kaaren. Ongelmaa ei helpota yhtään se, etten vaan livenä kykene itse hahmottamaan, mistä erilaisuus milloinkin kiikastaa ja joudun aina räpsimään kameralla kuvia, joista koitan erot hahmottaa. Lopputulos on nyppimisestä huolimatta ollut koko elämäni ajan se, etten omista kahta samanlaista kulmaa. Siksi toinen kulma pysyy aina kuvissa nätisti hiusten alla piilossa siihen asti, että saan oman henkilökohtaisen kulmienmuotoilijan, joka saa kulmistani identtiset kaksoset. Minulla kun ei moista silmää ole.

Mutta takaisin kulmatuotteisiin vielä.

Ostin itseasiassa nimittäin lisäksi vielä Tukholmasta pari kulmatuotetta.

Olen moneen kertaan haikaillut hyvien värillisten kulmageelien perään. Lumenen kulmavaha on toki hyvä ja turvallinen, mutta tahdon kokeilla jotain uutta. Tällä hetkellä käyttämäni MAC:in Brow set sävyssä Mink on ollut aivan loistava, mutta sävy oli myynnissä vain rajoitetun ajan, eli uuden saamisesta ei taida olla enää toivoa. Värillisiä kulmageelejä on myynnissä todella vähän, joten voitte kuvitella riemuni, kun löysin Tukholmassa IsaDoran meikkitelineestä nämä:

Korkkasin jo kokeiluun ruskeamman sävyn, eli sävyn 43 Soft Brown, johon tykästyin. Käyttöä odottamaan jäi vielä sävy 44 Soft Cashmere.

Sellaisia kulmakuulumisia.

Tänään minua kiinnostaisikin tietää, kuinka helpolla te pääsette kulmakarvojenne kanssa ja ovatko teidän kulmanne kaksoset edes sisarukset vai näyttääkö toinen niistä adoptoidulta?

Kommentit (47)

  1. Anonyymi

    Minulla on muuten myös toi Rimmelin kynä, sävyssä 002 Hazel. Jälki on siinäkin mielestäni liian tumma ja se saa myös jatkaa elämäänsä kajalina.

  2. Anonyymi

    no joo o ! kiva kuulla et muillaki on samanlaine ongelma ku mulla itelläni ! oikeen puoleine kulma on vaa jotenki puoliympyrän muotonen ja vasen menee iha suoraa… ei oo kiva omistaa ihan erilaisii kulmii mut ajattelin testata kosmetologin muotoilu taitoja !

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *