Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Etsin sinua ympäri maailmaa vain huomatakseni, että olitkin aivan vieressäni

Näin arviolta neljä vuotta sitten eräässä ulkomaalaisessa blogissa papiljotit, jollaiset tahdoin itsellenikin.

Etsin noita papiljotteja joka puolelta. En ollut koskaan ennen nähnyt sellaisia. En voinut käsittää miksei sellaisia löytynyt mistään, vaikka ne olivat niin simppelit. En tiennyt, olisivatko ne käytössä jotenkin ratkaisevasti erilaiset, mutta himoitsin niitä.

Olen kurkistant oikeastaan jokaisen Suomessa kosmetiikkaa tai siihen liittyvää tavaraa myyvän ketjun hyllyt. Olen tehnyt saman ulkomailla. Olen jopa rekrytoinut jatkuvasti maailmalla huitelevan äitinikin tekemään samaa. Ja tuloksetta. Ebaystakaan en osannut hakea oikealla nimellä.

Ja nyt, kun eräänä sateisena iltana kävelin sisään Kaisaniemen 1-5 eurolla kaikkea mahdollista myyvään liikkeeseen, jossa en normaalisti koskaan käy, mutta jonne sain päähänpiston ohimennessäni poiketa, sattuivat nämä silmiini:

Siellä ne uivat laarissa ja hintaa oli euron per paketti!

Tarrarullapaplarit saattavat kuulemma tehdä hieman hallaa hiuksille jatkuvassa käytössä ja samettipintaisten paplareiden kanssa on mielestäni hankalaa puuhailla läpityönnettävine tikkuineen (okei, myönnän etten ole edes kokeillut, mutta kuulostaa vaan siltä), joten nämä muovihökötykset näyttivät niin näppäriltä.

Itse paplari on siis kovaa muovia oleva rulla, jossa on pari pientä ”piikkiriviä”. Hiukset rullataan sen ympärille ja päälle napsautetaan toinen muovinen osa.

Näiden etuna on se, että nämä tosiaankin antavat ilman kiertää ja tukka kuivuu nopeammin kuin tiivisrakenteisemmilla paplareilla. Itse ainakin saan normaalisti föönata tukkaani melko pitkään, jos tahdon saada sen kuivaksi paplarit päässä. Nämä toivottavasti ratkaisevat nyt senkin ongelman.

(Ja näin jälkiviisaana on helppo sanoa, että etuliite ”plastic” sanayhdistelmän ”hair rollers” eteen olisi ollut todella paljon apua tuova tekijä eBay surfailussa…)

Oletteko te nähneet tai jopa kokeilleet ennen tällaisia papiljotteja? Käytättekö ylipäätänsäkään koskaan papiljotteja?

Kommentit (19)

 1. Anna

  Blogisi on aivan mahtava, saan paljon inspistä näistä sun jutuista!

  Ajattelin kysyä, että millä tuotteilla/nikseillä saisin oman ihon tasaisemman sävyiseksi? Punaisuutta on hieman ja en viitsisi aina käyttää paksua meikkivoidetta, enkä haluaisi ostaa kalliita tuotteitakaan. Ja että saako mitenkään silmän alla näkyviä verisuonia "piiloon", on nimittäin aika ohut iho siinä kohtaa. Ja onko sulla mitään tuotetta/vinkkiä, jolla saisi rohtuneet huulet pehmeäksi? Kiitos jos vain jaksat auttaa (:

 2. Katinka

  Minulla on ollut tuollaisia, tai tarkemmin minun My Little Poneilla oli, ne tosin olivat pienempiä ja vaalenpunaisi, niiden käyttö idea oli samanlainen. Tulivat siis jonkun ponien kampaamon mukana. Mutta tuli niitä silloin pienenä omiin hiuksiinikin kokeiltua.

 3. Anonyymi

  Kuinkas isoja nuo on halkaisijaltaan? Pitkään tukkaan en viitsi kovin pieniä rullailla, etten näytä lampaalta =D Tarrarullia oon käyttänyt tähän asti, mutta karheahkon hiuslaadun omistajana en viitsi niillä enää nykyään enempää tukkaani pörröttää..

 4. Anniina

  Ei hitto, luulin lukevani jotain ihan toista blogia ku oon tähän kommentoinut viimeksi. 😀 sori siis outo kommenttini tuosta hiusalan ammattilaisjutusta! 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *