Tämän vuoksi eteläkorealaiset rakastavat papiljotteja

Etelä-Korea tunnetaan teknisesti edistyneenä maana, josta löytyy lähestulkoon jokaiseen tiedostettuun tai jopa tiedostamattomaankin tarpeeseen erityinen tuote tai apuväline. Varsinkin kauneudenhoidon puolella saadaan jatkuvasti olla todistamassa uusia innovaatioita, jotka tekevät kauneudenhoidosta jatkuvasti yhä teknisempää.

 ostolakossa papiljotit

Tämän vuoksi onkin suorastaan jopa hieman erikoista, että tämän teknisesti edistyneen kansan naisten must have -kauneudenhoitotuote näyttäisi olevan vanha kunnon papiljotti.

Minulle papiljotit edustavat vanhanaikaista tapaa kaunistautua. Papiljotteja käyttävät tavallisesti vain iäkkäämmät ihmiset, sillä nuoremmat tuovat hiuksiin kohotusta ihan vain tupeerauksella ja lakalla tai taivuttavat hiuksiaan lämpenevällä muotoilulaitteilla. Harva ikäiseni käyttää tai edes omistaa papiljotteja eikä taatusti edes keksisi, mihin niitä edes tarvitsisi. Veikkaan jopa, että monet minua nuoremmat eivät ole koskaan edes käyttäneet papiljotteja muuten kuin korkeintaan lapsena leikkiessä

 ostolakossa papiljotit

Eteläkorealaiset naiset sen sijaan rakastavat papiljotteja täydestä sydämestään, minkä vuoksi niitä on saatavilla kaikkialta. Useista liikkeistä ei löydy vain yhtä tai kahta mallia, vaan saatavilla voi olla kokonainen hyllyllinen erilaisia papiljotteja, joita ostavat paitsi vanhat, mutta erityisesti myös nuoret.

 ostolakossa papiljotit

Papiljotteja löytyy paitsi suurina ja pieninä, mutta myös erilaisilla kiinnityksillä. On tarrapintaa, klipsikiinnitystä, solkea ja vaikka mitä vaihtoehtoa. Saatavilla on myös USB-johdon avulla lämpeneviä papiljotteja, jotka nopeuttavat muotoilua ja tekevät lopputuloksesta kestävämmän.

 ostolakossa papiljotit

Mitä eteläkorealaiset papiljoteilla sitten tekevät? Ihan perinteiseen tapaan niitä ei käytetä, eli papiljoteilla ei tavallisesti rullata koko päätä, vaan hiusten pituuksien ja latvojen kiharat syntyvät tavallisesti paksulla kihartimella. Papiljoteilla sen sijaan joko vain kohotetaan päällimmäisiä hiuksia tai kaikkein tyypillisimmillään muotoillaan otsatukkaa.

 ostolakossa papiljotit

Otsatukka on Etelä-Koreassa trendikäs ja suosittu juttu ja siitä löytyy useita variaatioita, mutta tyypillisimpiä ovat läpikuultavat otsatukat. Nämä kulkevat nimellä see through bangs  tai air bangs ja niiden ohuet kerrokset ulottuvat jonnekin kulmakarvojen ja ripsien välimaastoon. Toisin kuin paksummat otsahiukset, antavat tällaiset otsahukset otsan vilahdella hiusten  välistä ja luovat kasvoihin luonnollista muotoilua sekä lisäävät nuorekkuutta.

 ostolakossa papiljotit

Toinen suosittu tyyli on chobby bangs -otsatukka, joka leikataan suoraksi, paksuksi ja lyhyehköksi. Tämän tyylin kerrotaan sopivan erityisesti pyöreille kasvoille, sillä se kuulemma vie huomion  silmiin ja tuo kasvoille lapsenomaisen ilmeen, mitä korealaiset iästä riippumatta hakevat. Nuorekas ulkonäkö on paitsi söpöä, mutta myös viestii energisyydestä ja elinvoimaisuudesta, mitkä ovat haluttuja piirteitä työmarkkinoilla ja kumppania etsiessä.

 ostolakossa papiljotit

Myös baby hair bangs -otsatukka on suosittu. Tämä tyyli syntyy sen nimen mukaisesti niistä hyvin hyvin hennoista otsan hiuksista, jotka ovat kuin vauvan tukka. Tätä tyyliä suositellaan niille, joiden hiusraja on keskeltä matalammalta ja reunoilta kauempana M-kirjaimen mallisesti, sillä hennot vauvahiukset peittävät tämän. Tämäkin tyyli kerää kehuja siitä, että se saa kantajastaan nuorekkaamman ja leikkisämmän näköisen.

Näiden tyylien lisäksi myös kiharat otsatukat ovat suosittuja kuten myös pitkät otsatukat. Ylipäätään otsatukka on siis in.

(Lisää tietoa erilaisista korealaisista otsahiuksista ja niiden muotoilusta voi lukea tästä artikkelista, jota käytin itsekin lähteenä.)

 ostolakossa papiljotit

Jokainen  otsatukan kanssa elänyt tietää kuitenkin, että sen muotoilu on todella hankalaa ja sitä saisi olla pesemässä ja föönaamassa päivittäin. Korealaisten naisten ratkaisu tähän pulmaan ovat papiljotit, joita käytetään nimenomaan otsatukan muotoiluun.

 ostolakossa papiljotit

Paitsi että papiljotteja käytetään yksin kotona, käytetään niitä myös julkisilla paikoilla. Olen nähnyt papiljottipäisiä naisia niin kadulla, metrossa kuin kahviloissakin eikä kukaan tunnu pitävän sitä epänormaalina tai hihittelevän sille yhtään. Päinvastoin se näyttää olevan hyvin luontevaa.

 ostolakossa papiljotit

Olisi toki todella liioiteltua väittää, että Soulissa kävelisi kaikkialla ihmisiä vastaan papiljotti päässä, sillä se ei tietenkään pidän paikkaansa, mutta mikään poikkeuksellinen näky se ei kuitenkaan ole eikä kukaan kiinnitä siihen mitään huomiota.

Toistaiseksi olen nähnyt papiljotti päässä julkisella paikalla vain naisia, mutta toisaalta en ihmettelisi yhtään, jos vastaan tulisi myös mies papiljotti päässä…)

 ostolakossa papiljotit

Minusta papiljotin käyttö julkisella paikalla on jotenkin jännä ilmiö. Jotenkin siitä tulee sellainen olo kuin henkilö sanoisi, että sinun seurassasi minulle ei ole mitään väliä, miltä näytän, mutta minulla on myöhemmin tärkeämpää menoa, jossa otsatukkani on näytettävä hyvältä. Tai näin minä sen ainakin nyt koen.

Eri asia olisi sitten varmasti, jos viettäisin Soulissa pidempään aikaa ja tottuisin papiljottien katseluun katukuvassa enemmän ja pääsisin juttelemaan paikallisille niiden käytöstä.

Toisaalta kuitenkin koen hienoksi jutuksi, että ihmiset kehtaavat kulkea papiljotit päässä kaduilla ja se on täysin normaalia, eli ehkä minun pitää vielä miettiä uudelleen, mitä mieltä olen asiasta.

 ostolakossa papiljotit

Oma lukunsa otsahiuksien laittoon ja leikkaamiseen liittyen ovat sitten tietysti myös nämä siellä täällä vilahtelevat, vatupassilla varustetulla hiusklipsillä täydennetyt otsatukan leikkaussakset…

 ostolakossa papiljotit

Käytättekö te papiljotteja ja voisitteko kulkea paplari päässä julkisella paikalla?

 

Kommentit (18)
  1. Hahah ei vitsi noi vatupassi sakset vois olla hyvät. :’D Ihmetyttää kyllä mikseivät he vaan käytä pientä muotoilurautaa. Itse suoristan aina aamuisin sillä etuhiukset. Sitten kun pituutta alkaa olla liikaa ja kampaajalle ei ole heti pääsemässä niin taivutan/kohotan ja hommaan menee n. 5min.

  2. Ohhoh, yllättävä piirre..! On aika vaikea yhdistää papiljotti päässä-tyyliä muuten niin tarkan stailauksen etelä-korealaisiin..
    Kiinaan se kyllä tuntuisi istuvan täydellisesti, lukemani YLEn artikkelin perusteella. Siinä Aasian-kirjeenvaihtaja kuvaili kiinalaista huoletonta pukeutumistyyliä, missä mikään ei ole niin nokonuukaa ja tilaisuuteen saa(ttaa) tulla niin ali- tai ylipukeutuneenna kuin haluaa… joko mikkihiiri-paidassa tai tiarassa.
    Näin siis ainakin Shanghaissa, missä huolettomuus on niin pitkällä, että on täysin hyväksyttyä liikuskella julkisella kadulla yöpaidassa ilman, että kukaan kohottelee kulmia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *