Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Erilaista samanlaista

Sarjojen on ylivoimaisesti helpointa tuoda uusi tuoksu jo valmiiksi olemassa olevan tuoksunimen rinnalle sen sijaan, että he lanseeraisivat tuoksun kokonaan uudella nimellä.

On helpointa tuoda markkinoille Poisonin alle Pure Poison, Poison Eau Sensuelle ja Hypnotic Poison, sillä Poison on jo sisäänleivottu juttu. On helppoa tuoda myyntiin Calvin Kleinin Sheer Beauty, kun Beauty on jo avannut ovia. On myös helppoa tuoda myyntiin Dolce & Gabbana The One Sport ja The One Gentleman, kun The One on jo olemassa. Tai Allure Sport ja Allure Edition Blache kun Allurekin on jo tunnettu niin miesten kuin naistenkin puolelta.

Joskus nämä jutut tuntuvat kuitenkin olevan yhtä Never Ending Storya.

Otetaan nyt esimerkiksi vaikkapa Elizabeth Arden ja Green Tea.

Kaikki alkoi vuonna 1999 kun raikkaan vihreä Green Tea -tuoksu lanseerattiin ja siitä tuli hitti.

Tämän jälkeen myyntiin oli helppo tuoda Iced Green Tea sekä Spiced Green Tea kuten Green Tea Tropical, Green Tea Summer, Green Tea Revitalize, Green Tea Lotus, Green Tea Intense, Green Tea Exotic, Green Tea Lavender, Green Tea Camelia ja Green Tea Cherry Blossom.

Tuoksuja ei oikeastaan yhdistä mikään muu kuin se, että ne kuuluvat Green Tea perheeseen, jonka maineella on helppo ratsastaa.

Toinen vastaava esimerkki on DNKY:n ”ompputuoksujen” perhe.

Ensin tuli Be Delicious EdP, jota ovat seuranneet niin EdT-versio, Be Delicious Red ja Night sekä Fresh Blossom ja Golden Delicious puhumattakaan Delicious Candy Apples -kokoelmien kaltaisista kausikokoelmista, joista viimeisimpiä ovat kolmen herkulisen leivostuoksun Sweet Delicious -kokoelma sekä Be Delicious Hearts the World, joka koostuu neljästä maailman eri kaupunkeja edustavasta tuoksusta.

Uusinta uutta on nyt DKNY Be Delicious Fresh Blossom Eau So Intense.

Tuoksussa tuoksuvat vastapoimitut omenat, kukkakimppu, tuoreiden omenien mehu, sitruuna sekä omenankukka.

Ja jos kerran tehdään, niin tehdään sitten kunnolla.

Luvassa myös Be Deliceous Eau So Intense.

Joo joo, lisää vaan erilaisia samanlaisia.

Älkää turhaan keksikö uusia, uniikkeja juttuja, kun vanhoja tuoksuperheitä voi vaan helposti laajentaa.Ei se kuluttajakaan yhtään hämmenny seistessään kymmenen erilaisen omenan edessä hyllyllä.

Mitä mieltä te olette asiasta?

Kommentit (16)

 1. eekku

  kiitos muuten siitä ponnari postauksesta ,laitoin omani tilaukseen =)

 2. Anonyymi

  hei! voisitko tehdä pitkästä aikaa jotain videopostausta? sun ääntä on ihan tajuttoman kiva kuunnella 🙂

 3. Anonyymi

  Mua ärsyttää juuri tuo, että samantapaisissa pulloissa olevat tuoksut eivät sitten yhtään muistuta toisiaan. Tai päinvastoin, että samantyyppisiä pulloja on vierekkäin se kymmenen ja koskaan ei muista, mikä oli se hyvä, mitä kerran tuli kokeiltua.

  Varsinkin tuo Ardenin Green Tea on itseäni harmittanut, kun raikkaita ei-vesimäisiä tuoksuja on niin pirun vaikea löytää ja joka kerta kun merkiltä tulee uusi versio innostun, mutta ei niissä oikeastaan ole sitä alkuperäisen raikkautta. Ja kun nimi on green tea, niin tuoksujen olettaisi edelleen tuoksuvan sille teelle…

 4. Anonyymi

  Toisaalta jos jokainen tuoksu lanseerattaisiin uudella nimellä, se näkyisi myös hinnassa. Uusien tuoksujen lanseeraus on brändeille todella kallista, sillä koko mielikuva on luotava tyhjästä ja on suunniteltava uudet pakkaukset jne. Usein sarjatuoksujen idea on kuitenkin olla edullisempia kuin harvinaisempien niche-tuoksujen. Kyllä siis sarjoittaminen on varmasti brändeille rahakysymys, mutta toisaalta se on säästöä myös kuluttajalle.

 5. Macy

  Moi virve!
  Tiedätkö, onko DKNY:n se leivostuoksukokoelma myynnissä vain laivoilla ja lentokentillä? En ole nähnyt sitä maissa missään :/

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *