Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Erilaiset kulmatuotteet: Minkä niistä valitsisi?

Sain blogini lukijalta ihanan postaustoiveen liittyen kulmatuotteisiin ja niiden valintaan. Tarjolla kun on jos jonkunlaista vaihtoehtoa ja niiden viidakossa on aivan sekaisin ja jos asiaan ei ole paneutunut kovin tarkasti voi olla kovinkin haastavaa päättää, mihin tuotteeseen tarttua.
Ennen homma oli helppoa: Oli kulmakynät ja that’s about it. Kaikki muu meni turhaksi hifistelyksi ja vaikeasti saatavaksi, mutta nyt näitä vaihtoehtoja tursuaa lähes jokaiselta merkiltä ja vaikka millä mitalla. 

Mistä sitä tietää enää, mitä eroa niillä kaikilla tuotteilla on ja millaisen tuotteen itselleen voisi ostaa?
Halusin auttaa tarjoamaan kysymykseen vastauksen esittelemällä erityyppisten kulmatuotteiden konkreettisia eroja jotka ymmärtämällä myös kulmakarvanoviisin on helpompaa poimia tuotepaljouden seasta se itselleen sopivin vaihtoehto.
Perinteinen kulmakynä on usein helpoin vaihtoehto aloittaa homma. Kynällä on helppoa piirtää kulmiin muotoa ja värittää niihin väriä.  
Ei ole kuitenkaan ihan sama, millaisella kynällä kulmiaan lähtee värittämään, sillä kulmakynät eroavat ihan syystäkin silmämeikkikynistä. Paitsi että niiden sävyissä on silmämeikkikyniin verrattuna usein eroja on suurin ero yleensä niiden laadussa. Siinä missä silmiin syntyy usein paras lopputulos pehmeähköllä ja vahamaisella, värinsä helposti luovuttavalla kynällä, saattaa sama kynä näyttää juuri pehmeytensä ja vahamaisuutensa vuoksi kulmakarvoissa todella suttuiselta. Kannattaa siis todellakin kiinnittää huomiota kynää ostaessaan siihen, mihin tarkoitukseen sen on kerrottu olevan.
Kulmakynällä piirtäessä luonnollisin lopputulos syntyy pieniä ja kevyitä vetoja vetelemällä ja ikäänkuin uusia karvoja piirtelemällä. Jos kynää painaa liian kovaa ihoa vasten syntyy helposti luonnottomia viivoja aivan kuten myös silloin, jos yrittää piirtää kulmille uudet rajat pidempien vetojen avulla:
Kulmakyniäkin on kuitenkin erilaisia ja on makuasia millainen koostumus toimii itsellään parhaiten. Esimerkiksi Diorin kulmakynät ovat kuivan puuterisia, mutta pehmeää jälkeä helposti piirtäviä, omat lempparini Shiseidon kulmakynät puolestaan kovempia ja lähes puukynämäisen tuntuisia ja siksi luonnollista jälkeä jättäviä ja Lumenen kulmakynät ovat puolestaan nykyään hieman vahamaisen pehmeitä. Myös mekanismeja on tarjolla itse teroitettavana tai esiinkiertyvänä minkä lisäksi myös kynien paksuuksissa voi olla eroja.
Yksi uusimmista trendivillityksistä ovat puuterimaiset kulmapaletit. Ennen puuterimaisia kulmatuotteita sai metsästää kissojen ja koirien kanssa ja yleensä joutui tyytymään luomiväreihin, joiden sävyt sopivat satumalta myös kulmille, mutta nykyään kulmapaletteja ja niiden kautta kulmille sointuvia sävyjäkin on lähes kaikilla merkeillä. 
Siveltimellä levitettävä puuterimainen kulmatuote on oma tämänhetkinen suosikkini, sillä se tekee todella pehmeää ja luonnollista jälkeä. Napakalla viistokärkisellä siveltimellä parhaiten levittyvä tuote sopii loistavasti niin karvojen sävyttelyyn kuin iholle piirtämisen avulla kulmien uuteen muotoiluun kuin pienten aukkojenkin paikkaamiseen. Jäljen skarppius riippuu paljon käytetystä siveltimestä sekä tuotteen koostumuksesta.
Sitten on tietysti olemassa myös hybridituotteita, joista esimerkkinä voisi toimia Maybellinen uusi Brow Satin -kaksipäinen kulmakynä, joka yhdistää sekä puuterimaisen että kynämäisen tuotteen samaan pakkaukseen. 

Tuotteesta voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksesta.
Kaikkein skarpeimmat kulmat luodaan kuitenkin omalla henkilökohtaisella inhokillani eli geelimäisemmällä kulmatuotteella. Tarkasti piirrettyjen graafisten kulmien lookki sopii joillekin, mutta itse en ole vielä onnistunut löytämään sävyä, joka ei saisi minua näyttämään Angry Birdsiltä. Lopputulos on makuuni monilla varsinkin vaaleaveriköillä liian piirretyn näköinen enkä itse vaan tahdo näyttää siltä, että olen käyttänyt aamuni kulmia kasvoilleni hahmotellen. Joidenkin kasvoilla nämä graafiset ja tarkasti piirretyt kulmat näyttävät kuitenkin upeilta ja luonnollisilta, joten tätäkään tuotetta ei kannata pelätä jos vaan sopiva sävy löytyy ja piirtotaitoa on!
Kuvissa näkyy Kickseissä myytävän Anastasia Beverly Hillsin vedenkestävä Dipbrow Pomade sävyssä Taupe, jonka olin itse kuvitellut vaaleammaksi, mutta joka onkin kulmissa yllättävän tumma.
Edellisiä huomattavasti kevyempiä vaihtoehtoja ovat kulmageelit ja -vahat. Mutta mitä niillä sitten on  keskenään eroa?
No ei ihan kauhesti mitään käytännön kannalta. Teoriassa idea on sama kuin hiustuotteissakin: geeleissä on yleensä voimakkaampi pito ja karvat jäävät jäykemmiksi kun taas vahat ovat kevyemmällä pidolla ja lopputulos jää pehmeämmän tuntuiseksi. Käytännössä lopputuloksessa ei kuitenkaan ole liiemmin eroa, eli itselleen voi valikoida ihan juuri sen koostumuksen jonka vaan sattuu oikeassa sävyssä löytämään.
Kirkas kulmageeli kiinnittää kurittomina sojottavat kulmat aloilleen ja sopii käytettäväksi yksinään tai muun kulmatuotteen päällä. Sävylliset kulmavahat tai -geelit puolestaan sopivat parhaiten niille, joilla on kulmissa jo valmiiksi hyvä muoto ja joiden kulmat kaipaavat vain kevyttää lisäsävyä ja/tai karvojen siistimpään asentoon kiinnitystä. Mikään ei toki estä käyttämästä sävyllisiä kulmatuotteita myös muiden tuotteiden päällä.

Kulmageelejä ja vahoja löytyy myynnistä tällä hetkellä niin Lumenelta, Maybellinelta, IsaDoralta, Rimmeliltä kuin L’Oréaliltakin, joten vaihtoehtoja on useita.
Kulmille tarkoitettuja tuotteita on tosiaan tarjolla nykyään jos jonkinmoisessa muodossa ja koostumuksessa eikä oikean tuotteen löytäminen varmasti ole aina helppoa, mutta ehkä tästä eroja havainnollistavasta postauksesta on hyötyä edes jollekin asiaa pohtineelle.
Millaisista kulmatuotteista te pidätte eniten?

Kommentit (33)

  1. Anonyymi

    Ostin Kicksistä juurikin tuon Anastasian Dipbrow Pomaden ja olen aivan rakastunut siihen! Samalta merkiltä jämäkkä sivellin ja a vot:) Olin itse katsellut netistä sävyä Light Brown tai joku vastaava, eli tuosta Taupesta kuitenkin tummempi (itselläni vaal. ruskea tukka), mutta myyjä sanoi, että ehdottomasti vaalein sävy (Blonde). Hyvä että uskoin! Tuotakin kerrostamalla saa tummuutta, ehkä jopa liiaksikin.

  2. Sofia:)

    Oi hyvä kun sanoit että saa kicksistä anastasiaa, muuten olisin tilannut summanmutikassa todennäköisesti väärän värin!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *