Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Erävoitto

Tiedän ihmisiä, jotka villiintyvät Stockan kosmetiikkaosastolla. Tiedän ihmisiä, jotka villiintyvät päästessään Kicksiin. Tiedän myös ihmisiä, jotka todenteolla villiintyvät päästessään tax freehen. Ja nyt tiedän yhden, joka meinasi villiintyä totaalisesti päästyään Prismaan.

Meillähän ei siis ole omaa autoa käytössä tässä pienessä kahden hengen taloudessamme ja ruokaostokset tehdäänkin aina läheisissä, mutta kuitenkin suht suurissa S-marketissa tai K-kaupassa. Isommat marketit sijaitsevat sellaisilla paikoilla, että niille on varsin huonot yhteydet julkisilla kulkuneuvoilla, eli pääsen niille vain harvoin. Nyt minulla kuitenkin sattui olemaan asiaa Prisman lähistölle ja Prismaanhan oli tietysti poikettava -varsinkin, kun olin aivan yksin ja aikaa olisi vaikka kuinka!

Ette voi uskoa, kuinka paljon aikaa yksi ihminen saa tuhlattua ihan vaan Prisman kosmetiikkapuolella! Toki tuotevalikoima oli suureksi osaksi sama kuin läheisessä S-marketissamme, mutta silti. Nyt minulla oli aikaa tutkia kaikkea ja kaikkea oli niin paljon ja ilmavammin ja seassa oli erilaisia tuotteita ja uusia tuotteita ja tuttuja tuotteita ja…lääh!

Vietin hyllyjen välissä lähes puolituntia. Kävin kaikki hyllyt läpi, hypistelin, räpläilin ja tutkin sisältöjä. Päätin ostavani vaikka kuinka monta tuotetta! Olin aivan täpinöissäni!

Päätin kuitenkin olla tekemättä hätiköityjä päätöksiä. Kävelin ympäri kauppaa ja palasin sitten kosmetiikkapuolelle (tai no, tarkemmin sanottuna oikeastaan ihonhoitopuolelle, sillä siellä minä lähinnä viihdyin). Päätin, etten ostaisi sitä kaikkea, mitä olin juuri suunnitellut ostavani. Päätin toimia järjellä.

Nappasin käsiini Herbinan Sensitive-linjan kasvoveden. Pullo oli kätevän pieni ja olin juuri lähdössä reissuun, eli matkakokoinen kasvovesi olisi ehdottomasti tarpeen. Ja olisi kivaa kokeilla jotain uutta. Samoilla verukkeilla nappasin hyllystä myös saman linjan puhdistusvaahdon.

Myös matkakokoinen silmämeikinpoistoaine voisi olla näppärä. En viitsisi millään raahata Lumenen silmämeikinpuhdistusainetta mukanani ja Rainbown silmämeikinpoistoaine oli niin näppärän kokoisen näköisessä purkissa ja varsin kiinnostava sisältönsä puolesta, joten se oli pakko poimia hyllystä.

Ja sitäpaitsi Herbinan Kosteuttava kasvonaamio olisi myös ihana kokeilla ja se olisi niin halpakin! Noukin senkin hyllystä.

Kun lähdin kävelemään kassalle, aloin pohtimaan ostoksiani. (Thank God olin isossa kaupassa ja kassoille kävely vei aikaa!) En tarvinnut välttämättä Herbinan putsaria, sillä minulta löytyisi varmasti joku tyhjä purkki, johon voisin omaani reissua varten purkittaa. Vein putsarin takaisin.

Sitten tajusin, etten välttämättä tarvitsisi kasvovettäkään ja että sen ostaminen vanhojen loputtua saisi aikaan paljon paremman tunteen verrattuna siihen tunteeseen, mikä syntyisi, jos ostaisin sen jo nyt. Palautin kasvovedenkin siis hyllyyn.

Sitten tajusin, että Rainbown silmämeikinpoistoaine on ihan täsmälleen samankokoisessa 100 millin purkissa kuin Lumenen vastaava ja koska Lumenestani oli enää kolmannes jäljellä, olisi sitä kevyempi raahata mukana. Sitä paitsi olen seuraavat päivät muutenkin niin kosteissa ja oudoissa olosuhteissa ja tilanteissa, että matkaan lähtee vain lämpimällä vedellä lähtevän Cliniquen Lash Powerin minikoko. Paikoilleen siis silmämeikinpoistoainekin.

Siinä minä sitten seisoin rutistaen käsissäni Herbinan Kosteuttavaa Naamiota. Mieleni teki saada edes jotakin kivaa ja olin jo pidemmän aikaa halunnut tutustua tuotteeseen. Tahdoin hullun lailla (ihan kirjaimellisesti…) ostaa tuotteen ja viedä sen kanssani kotiin.

Järki kuitenkin voitti. Kilttinä tyttönä palautin viimeisenkin käsissäni pitelemäni tuotteen hyllyyn ajatellen, että jos en kerran muitakaan tarvinnut, voin vallan hyvin elää ilman tätäkin. Naamio olisi paljon mukavempaa ostaa sitten, kun sille olisi oikeasti tarvetta.

Ja niin minä lähdin kaupast tyhjin käsin lähes 45 minuutin pohdiskelun jälkeen ja pysyinpä vielä tiukkana tutkiessani myöhemmin Hennesillä ekosertifikaatin saaneita tuotteita (kyllä, Hennesiltäkin löytyy moisia muutamalla eurolla) sekä muita ihastuttavia ja ennenkaikkea ihastuttavan halpoja vartaloemulsiota ja voiteita.

Erävoitto.

Kommentit (28)

 1. Nimetön

  Anonyymi: Moni tosiaan houkutteli kovasti. 🙂

 2. Anonyymi

  Multa löytyy Herbinan kuorinta ja naamio, ja taidan olla jotenkin poikkeava kun omaa ihoani ne kuivattivat aika tavalla. Kuorinta oli mielestäni aika rakeista ja ei mitenkään hellävaraista. Naamio kirveli ensimmäiset 5 minuuttia ja kasvoja punoitti, lopputuloksena kasvoja kiristi ja oli jopa hiukan hilseilyä…Mulla on aknevoide käytössä, joten voi olla että ihoni on tavallista herkempi tällä hetkellä.
  Tuoksu muistutti vienosti marjajogurttia (ei hyvällä tavalla). Hyvä ettet ostanut näitä tuotteita =)
  Tää oli nyt aika negatiivinen arviointi ja tosiaan vain omia kokemuksiani tuotteista.

  Lopuksi kiitokset todella hyvästä blogista jota olen alkukesästä asti seurannut, mutta nyt vasta ekaa kertaa kommentoin.

 3. Nimetön

  Anonyymi: Täytyykin siis odottaa, että Rottakuuri loppuu ja ihoni palaa normaaliksi. Tällä hetkellä se on sen verran ohut paikoittain, että monet aineet punottavat ja ärsyttävät.
  Kiitos varoituksesta. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *