Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Epävirallistamista

Ajatus ostolakosta on ärsyttänyt minua jo jonkun aikaa ja vihdoinkin sitten päätin, että virallinen ostolakko loppuu nyt.

Älkää pelätkö, blogi ei ole silti loppumassa mihinkään! Minulla on edelleen paljon sanottavaa ja kerrottavaa kosmetiikasta sekä hyvistä ja huonoista tuotteista. Ero entiseen ei siis tule olemaan suuri.

Virallisen ostolakon lopettaminen ei nimittäin missään tapauksessa tarkoita, että palaisin takaisin vanhoihin ostotottumuksiini. Toivon ostolakon kuitenkin opettaneen minulle uuden ajattelutavan ja ennen kaikkea sen, että olisin oppinut järkeistämään ostokseni.

Jos jatkossa kuitenkin tahdon jotain kovasti tai tunnen tarvitsevani sitä, niin minähän ostan sen. Aion kuitenkin pysähtyä jatkossakin miettimään, onko ostos ihan välttämätön ja tuleeko se todella tarpeeseen. En usko, että repsahdan enää vanhoille pahoille teille, vaikka välillä irtiottoja saattaakin tulla.

Missionani on kuitenkin edelleen vähentää tuotemäärääni. En aio ostaa uusia tuotteita ihan vaan ostamisen ilosta, mutta jos joku hyvä tuote on tarjouksessa ja tiedän sille olevan käyttöä vanhan loputtua, voin hyvinkin sen kyllä ostaa. Ja myönnän, että laivalta tuli ostettua muutama joululahja myös itselleni! (Niistä lisää myöhemmin.)

Tulette jatkossakin näkemään blogissani kirjanpitoa uusista ja loppuneista tuotteista ja niiden arviointeja. Testaan ja kokeilen yhä tuotteita samalla lailla kuin ennenkin ja voitte edelleen kysyä minulta tuotesuosituksia. Mikään muu ei siis käytännössä muutu kuin se, että uusia tuotteita saa nyt luvan kanssa ostaa jos siltä nyt sattuu tuntumaan.

Blogin nimeä ja osoitetta en ala vaihtamaan enkä koe sille tarvettakaan, sillä kuten olen sanonut, on ostolakossa kyse ajattelutavasta, ei konkreettisesta tietyn ajan kestävästä lakosta. Ostolakossa on siis kyse siitä, että se jatkuva, turha shoppailu lakkaisi ja ostamista tapahtuisi vaan silloin, kun jollekin tuotteelle oikeasti on tarvetta. Mitään virallista, absoluuttista ostolakkoa ei siis enää ole päällä, mutta ajattelutapa pysyy jatkossakin samana -tosin ilman sitä ahdistavaa ajatusta, ettei mitään saa ostaa. Kaikkihan nimittäin tietävät, että kaikki kiva on aina kiellettyä ja kuinka kaikkea kiellettyä tekee aina mieli!

Saa nähdä, kuinka hyvin mopo pysyy käsissä. Pientä lipsumista on näin joulun alla laivalla työharjoittelussa ollessani tosiaankin sattunut (mutta niitä hintoja ei kukaan vaan olisi voinut enää vastustaa), mutta hei, toiset sortuvat pipareihin ja joulutorttuihin, toiset meikkeihin ja ihonhoitoon! Kyllä jouluna saa vähän herkutella, vai mitä? Kevennetään sitten taas tammikuusta lähtien!

Kommentit (25)

 1. Inkivääri

  En voi olla vastaamatta nimimerkki Hannalle; käy lukemassa postaukseni silmänympärysvoiteista vs. kasvovoiteet blogistani:

  http://eyelovemornings.blogspot.com/2009/12/inci-vertailussa-silmanymparysvoide-vs.html

  🙂

 2. maritus

  Onhan tuossa sinun ostolakon lopettamisessa hyväkin puoli.. Nyt voin kertoa meille kaikista uutuuksista ja ihanuuksista mitä et olisi voinut välttämättä aikaisemmin ostaa 😉

  Tänne lähti Emotionista Sensain Sponge Chief mukaan. Hinta vain 11,50 ja siitä tuli vielä mulle henkilökunta-alennukset.

 3. Anonyymi

  Mukavaa että kirjoittelet tänne vaikka lakko loppuukin.
  Päivittäin käyn tätä lukemassa ja hyviä tuotevinkkejä saa, joita ei muuten tulisi hommattua 🙂
  Aina olen luomua, luonnonkosmetiikkaa ym. vastustanut, mutta nyt tekee mieli ostaa Laveran tuotteita. Näin ne mielipiteet muuttuu.
  Mulla meinaa hiustuotteita ja suihkugeelejä kertyä, enkä meinaa raskia käyttää niitä!
  Meikit jää ihan alottelija tasolle (paljon alemmaksikin), niihinkin voisin enempi perehtyä, mutta ehkä se tämän blogin lukemisen myötä muuttuu 🙂 Toivotaan parasta!

 4. Nimetön

  mietteliäs: Nyt täytyy kyllä sanoa, että en oikein tiedä, sillä käsittääkseni täysin luonnonmukaista aurinkorasvaa ei voi valmistaa. Itse käytän mineraalimeikkipohjaa, jossa on suojakerroin 15. Sen sisältämät sinkki- ja titaniumdioksidi tekevät fysikaalisen suojan aurinkoa vastaan (ja toki suojakertoimen suuruus riippuu tuotteen määrästä iholla).
  Jotkut luonnon raaka-aineet tekevät itsessään jo kevyen suojan iholle (esim. kokoosöljy ja karitevoi), mutta suojat ovat niin pieniä, etten edes laskisi niitä suojaksi.

  Anonyymi: Googleta "Essie jälleenmyyjät".

  Laura: Juurikin näin. 🙂

  Idde: En ole valitettavasti itse koskaan kokeillut tuota, joten nyt en osaa sanoa yhtään mitään. Paljon olen kyllä kuullut kehuja.
  Essien jälleenmyyjät: http://www.carpelancosmetics.fi/essie/Default.aspx?id=399466

  Anonyymi: Johan niitä on useampi ollut. 🙂

  Hanna: Itse säilytän pulloa lopussa kyljellään, jolloin lakkaa on helpompi saada pullosta ulos. Aikamoista kikkailua ja kallistelua homma kyllä vaatii.
  Täältä löytyy pieni vertailu silmänympärysvoiteista ja kasvovoiteista: http://eyelovemornings.blogspot.com/2009/12/inci-vertailussa-silmanymparysvoide-vs.html
  Itse tykkään silti käyttää silmänympäryksillä erillistä tuotetta, sillä jokut kasvovoiteet turvottavat silmänympäryksilläni. Hyvä ja edullinen markettituote on Pirkan silmänympärysvoide.
  Silmänympärysvoide kosteuttaa ja pitää ohuen silmänympärysihon kimmoisana ja kun iho on kosteutettu, ei siihen synny niin helposti pieniä juonteita. Itse uskon ennaltaehkäisyyn, eli kun ihoa hoitaa nyt hyvin, eivät ne juonteetkaan noin vaan tule. Niitä kun on sitten turha havahtua yrittämään saada pois. 🙂

  nanna: Kerranhan sitä vain eletään. 😉

  Jana: Jouluna tosiaan on pientä lipsuntaa, mutta eiköhän tammikuussa olla taas "laihiksella". 🙂

  Anonyymi: Tarkoitin tällä ehkä lähinnä sitä, että jos nyt bongaan vaikkapa jonkun kiva kropparasvan ja tiedän tarvitsevani sitä kahden viikon päästä, voin ostaa sen jo odottamaan käyttöä. Ennen olisin odottanut, että vanha ihan oikeasti loppuu. En kuitenkaan jatkossakaan jemmaile kerralla vuoden kropparasvoja. 🙂
  Eli välillä voidaan mennä fiiliksellä ilman morkkista, mutta pääsääntöisesti pysähdytään kyllä ajattelemaan. 🙂

  Anonyymi: Näin täytynee tehdä. 🙂

  Aino: Kiva kuulla! 🙂

  Veeera: Ihana kuulla! 🙂

  Panda: Täytyyhän sitä vähän nauttiakin. 😉
  Lift Touch sopii kaikenikäisille ja ei todellakaan kuivata, päin vastoin. Sehän on nimenomaan kuivalle iholle tehty tuote. 🙂

  Ilona: Kiva kuulla! 🙂

  Sanna: Eikä laivojen henkilökuntahintoja varsinkaan… 😉

  Anonyymi: Minä se olin, olen totaalisesti vain unohtanut, sillä tuote ei yhtään vakuuttanut minua. Yritän kommentoida tässä joku päivä. 🙂

 5. Nimetön

  Anonyymi: Njääh, näin oli hyvä. 🙂

  Elina: Ihan hyvin sopii tavallinen irtopuuteri. IsaDoraa en ole kokeillut itse, mutta Diorista olen kyllä tykännyt. Yksi suosikeistani on Clinique, joka tulee käytössä todella edullisesti. Monien firmojen irtopuutereissa on noin 17g tavaraa, mutta Cliniquella on 35g ja hinta on vähän yli 30 euroa. Puuteri on todella hienojakoinen laadultaan ja muutenkin aivan loistava. Suosittelen kurkkaamaan! 🙂

  Anonyymi: O-ou, luonnonkosmetiikkapuolelta voi mennä haastavaksi…täytyy ottaa pohdintaan! 🙂

  Inkivääri: Juuri tuon minäkin tahdoin linkittää. 🙂

  maritus: juurikin näin! 😉

  Anonyymi: Kaikki käyttöön vaan, mitä löytyy, turha niitä on jemmailla, nautit niistä kuitenkin enemmän käytössä kuin hyllyllä. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *