Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Ensimmäiset kosmetiikkahankinnat ja pohdintaa INCI-lukutaidosta

No niin, kosmetiikkapeli on nyt sitten virallisesti avattu tässä päässä!
Halusin vain pikaisesti tulla kertomaan, että olen tähän mennessä hankkinut neljä kosmetiikkatuotetta:
1. Tyvikasvuni alkoi olla sen verran järkyttävä, että tilanne oli pakko korjata ennen Suomeen pääsyä, sillä en kestä ajatusta, että näyttäisin kaikissa lomakuvissani kaljuuntuvalta. Siispä ostin kokeiluun paikallisen hiusvärin.
2. Minulla oli missiona löytää täältä muutama täydellisen värinen kulmakynä ja aloitin homman banila.co -merkin Eye Love Brow Auto Pencil -kynän sävyllä 04 Chic Gray. Olen vaaleaihoinen ihminen, mutta värjään hiuksiani mustiksi, joten on hankalaa löytää tarpeeksi tumma kulmäkynä, joka ei olisi kuitenkaan liian musta muttei mikään punertavakaan. Onneksi aasiassa on paljon samoilla toiveilla kulmakyniään hakevia, joten luulisi niiden löytämisen olevan täällä helppoa.
3.  Halusin hankkia täältä myös muutaman meikinpuhdistustuotteen ja pari euroa maksanut Etude Houselta löytynyt kuivalle iholle tarkoitettu vaahtoava puhdistusvoide vaikutti kiinnostavalta. Samasta 12 eri puhdistustuotetta sisältäneestä linjasta on lienee kotiutettava pari muutakin putsaria vielä. Lisäksi haussa on pari edullista puhdistusöljyä.
4. Kurkkasin Etude Housen myydyimpien tuotteiden hyllyn ja sielä komeili merkin Face Conditioning Cream SPF 25 -voide, jonka INCI näytti sen verran kiinnostavalta, että päätin kotiuttaa tämän edullisen tuotteen kokeilun vuoksi itselleni.
Täällä on muuten saanut huomata, kuinka hyödyllinen taito INCI-lukutaito todellakin on ja kuinka kamalaa elämäni olisi, jos sitä ei olisi. Sitähän joutuisi jatkuvasti ostamaan sikoja säkissä! 
Täällä on mukava shoppailla kauneudenhoitotuotteita, sillä INCI-lukutaito auttaa, vaikkei tuotteessa olisikaan tekstejä englanniksi. Hankalaa hommasta tulee kuitenkin silloin, kun myös INCI on käännetty koreaksi. Silloin jätän tuotteen AINA kaupan hyllylle. Haluan todellakin tietää, mitä tuotteeni sisältää ja voiko se edes hypoteettisesti toimia kuten lupaa. 
Ensimmäistä kertaa aikoihin tajusin, kuinka mahdottoman hankalaa ”tavallisen”, INCI-listoja ymmärtämättömän ihmisen on ostaa itselleen toimivia tuotteita. Hänhän on ihan täysin tuotteiden lupausten varassa! Tämän tajuaminen sai minut jopa miettimään, miksi niin harva näkee vaivan perehtyäkseen tuotesisältöihin. Siinähän säästää pitkän pennin ja saa varmasti paljon parempia tuotteita, kun lähtee avaamaan asiaa itselleen edes jossain määrin.
En tarkoita kuulostaa tässä nyt millään lailla ylimieliseltä tai mitään, mutta haluaisin vain aidon kiinnostuneesti kysyä, kiinostaako teitä mitä tuotteenne sisältää ja oletteko perehtyneet INCI-listoihin yhtään, vai teettekö ostopäätöksenne vain tuotelupauksien perusteella? Ja jos ette ole perehtyneet, niin miksi ette?

Kommentit (34)

 1. Anonyymi

  Olen yrittänyt katsoa inci -listaa,mutta se tuntuu liian monimutkaiselta. Etkö voisi tehdä jonkinlaisen oppaan, että mitä sieltä kannattaa katsoa ja mitä välttää, jne?

 2. Anonyymi

  Luen incit lähinnä hiustuotteista, ymmärrykseni niistä muuttuu alati paremmaksi ja tiedän aika tarkkaan, mitä haluan ja mitä en halua, mistä hiukseni pitävät ja mistä eivät. Kasvotuotteiden, meikkien ym. kohdalla sen sijaan en inceihin useinkaan perehdy, kun en osaa määritellä, mitä niissä edes tahtoisin olevan. Ihoni ei reagoi negatiivisesti oikein mihinkään, en ole allerginen tai herkistynyt millekään ja ihoni ei ole kuiva. Ihoni ei toki ole ongelmaton, mutta en ole vielä kohdannut sellaisia ainesosia, joiden osaisin määritellä vastaavan näihin ongelmiini, ne kun eivät ole niin yksiselitteisiä (toisin kuin vaikka hiusten tarve kosteudelle – hankin siis oikeasti kosteuttavia tuotteita ja vältän kaikkea kuivattavaa. Ihon suhteen taas ongelmia on vaikkapa liukas nenä, jossa meikki ei pysy – yksikään pohjustaja ei ole pitänyt, niin vaikea määrittää, mitä etsiä).

 3. redshift

  Silmäilen inci-listoja, jos olen ostamassa jotain eri tuotetta kuin yleensä. Yleensä käytän samoja vakkarituotteita ja harvemmin vaihdan niitä, näin säästän aikaa ja vaivaa. Haluan totta kai käyttää itselleni sopivia luonnonkosmetiikkatuotteita, mutta en halua maksaa siitä tolkuttomasti, eikä tämä pieni elämän osa-alue ole sellainen, josta haluaisin hankkia kauheesti erityistietoa. Sertifikaatit ovat hyödyllisiä.

 4. Dzinni

  Lioelella on kulmakarvakynä, jossa on kätevä viistottu pää ja toisessa päässä vielä harja. Väritkin ovat aika hyviä. Tässä lisää, makeupalleyssakin saanut hyvät pointsit arvioissa:

  http://www.makeupalley.com/product/sreview.asp?ItemId=148533&RID=2328218

 5. meow

  Katselen vähän noita inci-listoja, mutta helpottaisi paljon jos olisi joku opas, että niistä saisi paremmin irti.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *