Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Elämäni sottapyttynä: pöytä, jolla vallitsee ikisotku

Minusta olisi ihanaa voida kertoa teille, että KonMarin ja minimalistisuuden ihannoinnin myötä myös meikkipöytäni on aina siisti ja järjestyksessä. Paitsi että niin olisi ihanaa saada sanoa, olisi se ihanaa myös oman elämäni kannalta. Totuus on kuitenkin, että olen järkyttävä sottapytty ja meikkipöytäni näyttää yleensä aina tältä:

Ostolakossa meikkipöytä

Vetolaatikot repsottavat lähes poikkeuksetta hieman auki ja kaikki käytössä olevat, kokeillut ja kokeilua odottavat tuotteet ovat iloisessa sekamelskassa keskenään ilman pienentäkään merkkiä järjestelmällisyydestä.

Ostolakossa meikkipöytä

Tuotteiden paikkoja pöydällä ohjaa lähinnä ainoastaan se, missä milloinkin sattuu olemaan vapaata tilaa. Minulla on melko hyvä muisti tällaisissa asioissa ja muistan kyllä yleensä, mihin olen minkäkin tuotteen laskenut, mutta rehellisyyden nimissä myönnän, ettei tällainen kaaos ole optimaalinen juttu.

Ostolakossa meikkipöytä

Myönnän myös, että en edes ole kovin siisti ihminen. Meikkipöytäni on kaivannut jo pitkään pyyhkimistä, mutta olen ollut hieman saamaton asian suhteen – asian toteuttaminen kun olisi edellyttänyt pöydän siistimistä.

Ostolakossa meikkipöytä

Aina välillä on kuitenkin (ihan kirjaimellisesti) hyvä aloittaa puhtaalta pöydältä, joten päätin vihdoin järjestellä meikkipöytäni. Mielessäni on jo pitkään ollut haave puhtaasta meikkipöydästä, jonka ääressä voisin näpytellä blogipostauksiani ja aloittaa aamun mieltä rauhoittavalla järjestelmällisyydellä.

Ostolakossa meikkipöytä

Kun tavararöykkiöitä täytyy tyhjentää, olen todennut kohdallani parhaaksi kaksi taktiikkaa: aloitan yhdestä alueesta ja etenen pikkuhiljaa, jolloin näen jo varsin nopeasti, kuinka ihanalta siisteys näyttäkään ja innostan itseäni samalla kuin huomaamattani jatkamaan siivoamista. Olen nimittäin sitä tyyppiä, joka täytyy huijata siivoamaan!

Ostolakossa meikkipöytä

Toinen taktiikkani on päättää etukäteen, kuinka monta tavaraa siivoan. Jos kyseessä on täysi kaaos sanon jo valmiiksi itselleni, että nyt 100 tavaraa löytää itselleen paikan. Näin siivoaminen ei tunnu loputtomalta tehtävältä ja lasken vain mielessäni konkreettisesti kuinka monennessa esineessä menen. Kun olen saanut kaikki ne tavarat paikoilleen voin yleensä todeta, että lopputulos on valmis tai ainakin lähes valmis ja homman viimeistely sujuu vaivatta.

Ostolakossa meikkipöytä

Tyjät pöytäpinnat tuovat minulle hyvän ja levollisen mielen. Minulle tulee olo, että asiat ovat paikoillaan, kunnossa ja järjestyksessä eikä minun tarvitse miettiä niitä tai stressata niistä. Tämän vuoksi pidänkin minimalistisesta sisustuksesta kotona: mitä vähemmän tavaraa näen ympärilläni, sitä kevyempi ja rennompi olo minullakin on.

Ostolakossa meikkipöytä

Tyhjän meikkipöydän näkeminen toikin kevyen ja inspiroituneen olon. Halusin hakea läppärini,  istua pöytäni ääreen ja alkaa näpyttää postauksia. Joskus pöydän fyysinen tyhjentäminen voi saada myös mielen tyhjentymään.

Ostolakossa meikkipöytä

Kuinka siistejä ja järjestelmällisiä te olette? Onko teillä kotona aina siistiä?


Lue myös nämä postaukseni:

Kasvonaamiot Ostolakossa Ostolakossa puhuu ruotsia Ostolakossa Sotku

Kommentit (15)

 1. Charming Nails

  Yksinkertainen neuvo; ota eläimiä! Et voi pitää mitään pöydällä ellet halua niiden rikkoutuvan 🙂 päivittäiset meikit mulla on vessassa meikkipussissa. Muut säilytän lipastoissa. En meikkaa meikkipöydän ääressä vaan vessassa tai sängyssä.

 2. Mira / Blinger Shimmer -blogi

  Mulla on sellainen luksus, että tällä hetkellä on kokonainen huone minun ja kosmetiikkani käytössä ja valitettavasti on myönnettävä, että siellä usein vallitsee melkoinen kaaos. Juuri kun saan sen siistiksi ja kuntoon niin tulee pakettia sieltä sun täältä ja eihän tuotteita voi laittaa paikoilleen ennenkuin ne on kuvattu ja muutenkin arkistoitu – eikä tähän arjen kiireessä ole aina aikaa.. Itsekin inhoan kaaosta ja usein laitankin vain oven huoneeseen kiinni kun en kärsi sitä katsoa eikä ole aikaa kaaosta lähteä organisoimaan – ne hetket kun tasot ovat vapaina ja puhtaina – ah. 😀

 3. henriiiika

  Onpa kiva tuoli! Mistä se on?

  Ja joo… Täällä on myös kohtalontoveri. Meikkipöydän siistinä pysymisessä mua on auttanut kaikkein eniten huono rahatilanne (ei ole varaa ostaa kuin välttämättömät) ja raaka kaiken ylimääräisen hävittäminen. Kosmetiikkabloggaajalla tämmöinen ei varmaan kyllä mitenkään onnistu ja hyvä niin meidän lukijoiden kannalta. 🙂

  • Virve

   Minäkin hävitän mielelläni kaiken ylimääräisen, mutta kosmetiikkabloggaajana moni tuote ei ole niin ylimääräinen ja pyörii jemmoissa nimenomaan kokeilun vuoksi. 🙂

   Ostin tuolin muistaakseni Jyskistä. Ostettu täältä Ruotsista, mutta Suomessa varmaan samaa myynnissä. Kätevä, sillä tuolin pehmusteosa irtoaa ja tuolin sisään saa tavaraa jemmaan. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *