Elämänhelpottaja: hiusturbaani

Kiedon hiukseni aina niiden pesemisen jälkeen hetkeksi rullalle pyyhkeeseen, joka imee niistä pahimmat vesipisarat. Kesäisellä Tokion matkallani satuin kuitenkin verkossa surfaillessani lukemaan erään brittilehden toimittajan fiilistelyartikkelin, jossa suositeltiin skippamaan pyyhkeet ja siirtymään mikrokuituiseen hiusturbaaniin.

Ai mihin..?

Hiusturbaani

Erilaiset mikrokuituliinat olivat tulleet minulle tutuiksi lähinnä ihonpuhdistuksen puolelta, sillä hieman saamattomana siivoojana ja rättikammoisena tyyppinä en ollut liiemmin tehnyt niiden kanssa muuten suurta tuttavuutta. Tiesin niiden kuitenkin olevan tunnettuja erinomaisesta kyvystään imeä kosteutta ja koska omien hiusteni kuivuminen vie yleensä ikuisuuden, heräsi kiinnostukseni heti.

Koska Tokio on kaiken mahdollisen kauneudenhoitoon liittyvän ostosparatiisi, löysin tietysti täysin ongelmitta ja hetkessä itselleni oman hiusturbaanin – jälleen kerran alle eurolla tavaraa myyvästä sadan jenin kaupasta (vitsit, mitä paratiiseja ne ovatkaan).

Hiusturbaani

Mikrokuidusta valmistettu nyytti muistuttaa aukinaisena malliltaan lähinnä rastafarin suihkumyssyä.

Hiusturbaani

Käyttöohjeita se ei liiemmin kaipaa, sillä hiukset vaan napataan sen sisään ja kiedotaan rullalle aivan kuin tavallisen pyyheturbaaninkin kanssa. Tässä mallissa on pienenä kätevyystekijänä nappi ja kumilenksu, joiden avulla myssy kiinnitetään aloilleen.

Hiusturbaani

Mikrokuituinen turbaani todellakin imee hiuksista kosteutta tehokkaasti, minkä ansiosta hiusteni föönausaika lyhenee huomattavasti. Tämä on tietysti aina plussaa, sillä mitä vähemmän joudun niitä lämpimällä föönillä puhaltelemaan sen parempi.

Hiusturbaani

Mikrokuituturbaani on ihanan kevyt ja ohuutensa ansiosta myös todella pieneen tilaan menevä, minkä vuoksi sitä on kätevää kuljettaa mukana matkallakin. Reissatessa minua nimittäin ei varsinkaan kiinnosta tuhlata aikaani hiusten kuivatteluun! On kätevää, että turbaanin muhiessa hiuksissa voi samaan aikaan laittaa vaikka meikkiä kasvoille ja sitten vain tehdä hiuksiin nopea loppusilaus föönin avulla. Tämä on myös kätevää kaikille aamuisin hiuksiaan peseville!

Hiusturbaani

Hiusturbaaneja saa useilta merkeiltä, mutta en voi olla vinkkaamatta, että Jyskillä (!) on kuulemma myynnissä erinomainen hiusturbaanipakkaus, joka sisältää niitä peräti kaksin kappalein.

Hiusturbaani

Onko teillä jo käytössä mikrokuidusta valmistettu hiusturbaani?

Kommentit (29)
  1. Käytössä on, nää on ihan mahtavia näin laiskalle hiustenkuivaajalle – meikkaan usein turbaani päässä ja kuivaan sitten hiukset! Ei mene kauaa kun turbaani on imenyt ison osan kosteudesta 🙂

  2. Hih, sattuupa muuten olemaan 🙂 Tai itse asiassa ei vielä, mutta kohta on! Itsekin ostin yhdenlaisesta ostosparatiisista
    meinaan Ebaysta. Kiinasta vai Hong Kongista ja postareineen 1,20 euroa, haha! Kaikkea sieltä löytääkin 😀 Eettisyydestä en toki mene takuuseen…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *