Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Ekoa ja vähemmän ekoa

Kaveriltani saadun Estelle & Thildin Ecorganic Facde Creamin Neroli-versio loppui juuri.

Käytin tätä voidetta yökäytössä, sillä ihoni kuivuus on helpottanut huomattavasti rottakuurin loputtua ja minulle kaikki suojakertoimettomat voiteet ovat automaattisesti yövoiteita (vaikka toki esimerkiksi juuri rottakuurin aikaan minun oli käytettävä REN:in suojakertoimetonta herkän ihon päivävoidetta, sillä muut eivät vain tuntuneet sopivan iholleni).

Tämä olikin sitten iholla melko jännä tuote. Toisaalta tämä oli hyvinkin rasvainen, mutta toisaalta vaikka tätä olikin kasvoilla reilummin ja ihoni vielä oikein kiilteli rasvasta (tykkään laittaa yöksi hieman reilummin), tuntui ihoani silti paikoin kiristävän. Tämä siis kyllä pehmitti ihoa hyvin, mutta ehkäpä ongelmana olikin se, ettei tämä niinkään tuonut kosteutusta iholleni? Näin jälkiviisaana on hyvä sitten todeta, että tämä olisi ilmeisesti ollut parasta levittää hieman kostealle iholle, jolloin tämä olisi lukinnut kosteutta sisäänsä.

Päiväkäytössä kevyellä kädellä annosteltuna tämä oli mukava ja imeytyi iholle todella hyvin, mutta koska tosiaan tahdon ehdottomasti, että päivävoiteeni sisältää (näin kesäaikaan varisinkin) suojakertoimen, ovat kaikki suojakertoimettomat voiteet minulle periaatteessa yövoiteita. Sen verran voisin kuitenkin vielä analysoida koostumusta, että kevyellä kädellä annosteltuna tämä tuntuu ja näyttää ensin vain pyörivän ihon pinnalla valkoisena ja kyvyttömänä imeytymään, mutta humahtaakin sitten yhtäkkiä äkkiä iholle täysin. Jännä tuote!

Jos itse kuitenkin kelpuutat päiväkäyttöön suojakertoimettoman voiteen ja tahdot ekoa, voisi tämä olla mukava tapaus. Sopii siis normaalista hieman pintakuivalle iholle (eikä tämä kuulemma pahalta tunnu ihan vähän rasvaisemmallakaan iholla), mutta kertaan vielä kuitenkin, ettei voiteen runsaampi lutraaminen tosiaan tunnu lisäävän tehokkuuta, vaan saa aikaan vain kiristävän tunteen.

Neroli-version tuoksu ei ollut ihan makuuni, mutta menetteli kyllä käytössä, sillä se ei oikeastaan jäänyt nenään tuoksumaan kovinkaan pitkäksi aikaa. Tahtoisin kuitenkin vielä kokeilla sarjan tuoksuttoman yövoiteen jossakin vaiheessa ihan huvin ja uteliaisuuden vuoksi.

Yksi juttu, mistä erityisesti tuotteessa kuitenkin tykkäsin oli sen pakkaus. Ensinnäkin ilmatiivis tuote tarkoittaa sitä, että säilöntäaineiden määrän voi laskea minimiin. Tykkään myös tuotteen ”portaattomasta” pumpusta eli pumpusta, josta voi pruutata tuotetta ulos ihan juuri sen verran kuin tahtoo, oli se sitten puoli pumpullista tai vaikka vain neljäsosapumpullista. Inhoan jäykkiä pumppuja, joista ei varovasti painamalla tule ensin mitään ja sitten yhtäkkiä pruutahtaakin ulos koko pumpullinen.

Estelle & Thildin tuotteita myyvät Suomessa Kicksit ja päivävoiteilla on hintaa muistaakseni n. 24 euroa.

Toinen loppunut voide oli Lumenen Blue Extreme Comfort Suojaava päivävoide, joka on muutamina aiempina talvina myynnissä ollut kausituote. Voiteen luvattiin antavan optimaalisen kosteuden ja suojan ilmaston vaihteleviin olosuhteisiin ja tämä oli ihan mukava perustuote. Kosteutti ja pehmitti ihoa kivasti ja koostumus oli hyvin samanoloinen kun aikoinaan myynnissä olleissa Lumenen muissakin Blue-voiteissa. Päiväkäytössä en tästä innostunut ja itseasiassa tämä oli muutenkin jotenkin vaan todella tylsä, joten käytin tämän pois kaulavoiteena. Tässä oli nimittäin ihollani hieman samaa ongelmaa kuin muissakin Blue-linjan voiteissa ja Lumenen nykyisen Sensitive Touch -linjan voiteissa: voidetta jäi jotenkin lillumaan ihon pinnalle ja iholla tuntui epämiellyttävä ”hikoileva” tunne.

En tiedä, aikooko Lumene taas jonain talvena tuoda tämän valikoimiinsa, mutta toivottavasti ei ainakaan ilman hienosäätöä, sillä koostumus vaan tuntuu jotenkin vanhanaikaiselta. Ikävä ei siis jää.

Myös kolmas kasvotuote on loppunut.

Tämä tuote oli Lushin Angels on Bare Skin, josta kiinnostuneet voivat lukea tarkempaa analyysiä tästä postauksesta. Riittoisa tuote, joka kuorivien aineidensa ansiosta puhdistaa ihon todella puhtaaksi jättäen sen pehmeäksi ja sileäksi, mutta ei kuitenkaan jättänyt ihoani kiristävän tuntuiseksi. Massasta oli hieman hankalaa yrittää saada sekoitettua tahnaa veden kanssa, mutta tykkäsin tästä tuotteesta silti kovasti ja voisin hankkia toistekin. Ei sen herkimmän ihon puhdistukseen (eikä siis muutenkaan meikin puhdistukseen), mutta muuten kyllä.

Ja jos nyt oikein aletaan brassailla, niin itseasiassa olen käyttänyt loppuun myös neljännenkin kasvotuotteen!

Tämä neljäs tuote oli Good Skin Labsin Eyliplex-2, josta innostuin aluksi aivan älyttömästi ja jonka harkitsin jopa pääsevän HG-tuotteen asemaan, mutta josta en sitten loppujen lopuksi enää niin kovasti tykännytkään.

Aluksi tämän silmänympärysvoideduon idea tosiaan tuntui mahtavalta: kevyempää geeliä aamulla meikin alle ja täyteläisempää voidetta yötä vasten. Ja kumpikin samassa pakkauksessa!

Täytyy kuitenkin sanoa, että minun juttuni tämä ei sitten kuitenkaan lopulta ollutkaan. Päiväversio alkoi tuntumaan liian kevyeltä ja sen annostelun kanssa sai olla varovainen. Itse olen melko kova lutraamaan silmänympärysvoiteilla, mutta jos tällä yrittää lutrata, lähtee tämä lopulta murusina iholta pois. Ei kivaa ja minähän en lutraamisestani luovu. Ja sitä paitsi tästä puuttuu se kovasti kaipaamani aurinkosuoja.

Yöversio puolestaan tuntui aluksi lupaavan täyteläiseltä, mutta loppujen lopuksi Cliniquen All About Eyes Rich ja Louis Widmerin silmänympärysvoide ovat silti enemmän minun juttuni. Tämä on täyteläinen, mutta tykkään silti vielä hieman rasvaisemmasta koostumuksesta. Hyvin tämä kuitenkin kykeni kosteuttamaan ja pehmittämään silmänympäryksiäni.

Ei siis ollenkaan huono tuote ja voin edelleen lämpimästi suositella tätä, mutta omia vaatimuksiani ja tarpeitani tämä ei ihan kyennyt täyttämään. ( Ja kun näitä hintatietoja ja saatavuutta aina kuitenkin kysellään, niin tämä 2 x 10 ml purkki maksaa Kickseissä n. 39,50 euroa.)

Hyvä kuukausi sen kun näyttäisi siis jatkuvan!

Mutta hei, jos teiltä löytyy kokemusta Estelle & Thildin tuotteista niin kuulisin niistä mielelläni!
(Ja toki voisitte mielellään kertoa kokemuksianne muistakin postauksessa esiintyneistä tuotteista, mikäli kokemuksia vaan löytyy.)

PS. Olen monesti maininnut, kuinka hauskuutan itseäni Google Analyticsin avulla ja luen uteliaana hakusanoja, joilla blogiini voi päätyä. Olen naureskellut ja kummastellut niitä teille jo muutamat kerrat, mutta tänään taas törmäsin erääseen hyvin hauskaan hakusanaan, jolla blogiini oli päädytty.

Tiesittekö, että jos kirjoittaa Googleen hakusanaksi ”iiris, anteeksi.. ei ollut tarkoitus taas tehdä sellaista sotkua,puhutaan minulle..? ps. rakastan sinua

Kommentit (28)

 1. Nimetön

  Ulpu: Tiedän, että blogini on niin mahtava, että sitä seuratessa katoaa ajantaju täysin. Minähän nimittäin sain tuon tammikuussa. 😉
  Päivä ja yötuotetta on kumpaakin vain sen 10 ml normaalin 15 ml sijaan, eli 4kk oli aikase normaali aika, mitä 10 ml minulta kuluu. Päiväversiosta tosin kippasin vahinossa puolet viemäriin kun tuotteen korkki oli ilmeisesti jäänyt hieman auki ja geeli päässyt kuivahtamaan ja kun sitten kerran yritin kurkkia pakkauksen pohjaa ja käänsin huolimattomasti tuotetta, pudotin klöntin lavuaariin. :/
  Mutta myönnän silti olevani lutraaja. 🙂
  Hankalaa arvioida, auttaisiko ihan oikeasti turvotukseen, sillä en siitä niinkään kärsi. :/
  Herbinoita olen vielä vähän jemmaillut ja kokeillut vain ohimennen, mutta pääsevät pian aktiivikäyttöön.

  juárez: Oi, tulehan sitten kertomaan, miltä voide tuntuu. 🙂

  Anonyymi: Ihana kuulla, että sinutkin on villitty. 😉

  Anonyymi: Sun Eye Contour Care Ultra Protection on nimenomaan silmänympäryksille tehty tuote. Jos silmänymärykset ovat vähänkään kuivemmat, kannattaa alle laittaa oma silmänympärysvoide. 🙂

  Anonyymi: TRESemmen lämpösuojaa voin suositella. 🙂

  Amelie: Niitä on täällä aina silloin tällöin, sillä vaihtelen hieman säilytyspaikkoja, mutta nyt voisin taas kyllä tehdä sellaisen, sillä säilytyspaikat ovat hieman vaihtuneet. 🙂

  Ruu: Hyvin loogista. 🙂

 2. Eriikka

  Herbinalta oli tullut uusi voidepakkaus, jossa samassa purkissa on pumput päivä- ja yövoiteelle. Suositeltiin muistaakseni normaalille tai sekaiholle. Tuotteessa luvattiin päivävoiteessa olevan uv-suoja, mutten löytänyt mitään mainintaa, millaista spf-kerrointa sopisi odottaa. Onkohan tuo lupaus ihan yhtä tyhjän kanssa?

  Jos tuotteessa olisi oikeasti suojaa, olisin kiinnostunut kokeilemaan, sillä hinta oli kohtuullinen ja päivävoide saattaisi sopia rasvoittuvalle iholleni.

 3. Anonyymi

  siis 20ml / 4 kk :ko on lutrausta ?! minä saan kyllä siinä ajassa käytettyä ainakin 30 ml, koska normaalisti se 15 ml:n SY-voide kestää max. 2 kk… superlutraaja ;)?!

  😀

  /nanna

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *