Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Ei, ei ja ei.

Lumenen mascarat ovat varmasti sellainen tuoteryhmä, joka saa monelle kylmät väreet aikaan.

Ennen Blueberry-mascaroiden lanseerausta kuulin työssäni päivittäin lähes poikkeuksetta, kuinka asiakkaat eivät olleet olleet tyytyväisiä Lumenen mascaroihin, sillä niillä ei vaan saanut kunnon jälkeä. Tyytyväisimpiä olivat itseasiassa olleet vain ne, jotka olivat tykänneet pienellä harjalla varustetusta Star Effectistä tai ne, joiden silmät eivät kuulemma kestäneet muita mascaroita kuin Sensitive-mascaraa. Valtavirtaan Lumenen mascarat eivät uponneet, sillä niillä ei vaan saanut tarpeeksi näyttävää tai hyvää jälkeä.

Blueberryt toivat kuitenkin asiaan muutosta ja siinä missä harva oli ennen jaksanut innostua Lumenen mascaroista, on hyvin moni suomalainen meikkaaja nyt kuitenkin kokeillut Blueberry-mascarat ja moni (itseni mukanlukien) on jopa tykästynyt jompaan kumpaan tai kumpaankin versioon (Curl tai Volume). Kerrankin Lumenen tuntui saaneen aikaan jotain kunollista mascararintamalla!

Blueberryjä seurasi Excellenght, joka korvasi pieniharjaisen Star Effectin. Kokeilin sen itsekin, mutta pelkkää pituutta ja erottelua tekevä mascara ei kuitenkaan ollut minun juttuni. Minusta alkoi kuitenkin tuntumaan, että Lumene on vihdoin keksinyt, kuinka mascaroita tehdään!

Kun Lumene viimeisimpänä mascaranaan lanseerasi True Natural Volume mascaran uskoin yhä, että sarja on nyt keksinyt hyvien mascaroiden salaisuudet ja suunta on yhtä ylöspäin.

Mascaran massasta 90 % on kuulemma luonnollisia raaka-aineita ja harja näytti mukavan erottelevalta. Emme saaneet tähän aluksi testeriä, joten en päässyt kurkkaamaan mascaran massaa, mutta jostain syystä oletin sen olevan kuivakampaa ja yhdessä hyvän harjan kanssa (josta toki telineessä oli malli) tekevän varmasti siistiä ja eroteltua jälkeä, jota voi hyvin kerrostaa ripsiin. Mielikuvani kuitenkin muuttuivat sinä päivänä, kun huomasin jonkun asiakkaan omatoimisesti tehneen eräästä mascarasta testerin ja pääsin kurkkaamaan massaa ja kokeilemaankin sitä itse…

(Ja niin, minulla riittäisi kyllä ihan omaksi postaukseksi asti kommentoitavaa niistä huonotapaisista paskiaisista, jotka olettavat, että liikkeissä voi mitä tahansa aukoa omatoimisesti, jos ei testeriä satu silmään! Kuinka pieleen on kotikasvatus mennyt ja kuinka itsekkäitä moiset ihmiset oikein ovatkaan? Ja olisiko liikaa kysyä testerin perään, sillä välillä sellainen voi löytyä jostain muualta!

Maistelevatko nämä samat idiootit ruokakaupossa leivistä palasia, availevat jogurttipurkkeja ja ottavat hedelmäosastolla omenasta haukkauksen? Kun minä kasvatan lapseni, kuuluu heille antamieni opetusten joukkoon niiden perusopetusten kuten älä varasta, ole kohtelias, pyydä anteeksi ja kiitä lisäksi myös opetus siitä, ettei myyntikappaleita todellakaan availla kaupoissa luvatta eikä varsinkaan silloin, jos avaaminen tekee niistä myyntikelvottomia!)

Ensinnäkin mascaran harja muuttui massan vaikutuksesta melko suttuisen näköiseksi.

Massa oli yllättävän kosteaa ja sitä näytti tulevan harjaan melko paljon, mistä omat hennot ripseni eivät ilahtuneet yhtään.

Muistutuksena jälleen lähtötilanne olemattoman hentoisine ripsineni.

Tässä mascan tekemää jälkeä:Mascara erotteli jotenkuten, mutta markä massa kyllä klimppasi ripsiä hieman yhteen. Tuollainen harja yhdistettynä hieman kuivempaan massaan olisi killeriyhdistelmä, mutta märän massan kanssa tämä ei oikein toiminut minun ripsissäni. Toki jos ripseni eivät olisi näin hennot, olisi harja kyennyt varmasti erottelemaan niitä paremmin. Tiiviiden harjojen (esim. Dior Diorshow) kanssa kun on se ongelma, etteivät hennot ripseni vain kykene painumaan harjojen väliin ja erottelu kärsii.

Taivutuksia tämäkään ei kyennyt minun ripsissäni pitämään, mutta siihen ei ole tosin kyennyt mikään mukan vesiliukoinen mascara. Pituutta tämä kuitenkin kykeni ripsilleni antamaan hieman.

Toisen silmän kanssa tein kuitenkin kohtalokkaan virheen ja yritin lisätä vanhan kerroksen päälle toisen kerroksen mascaramassan ehdittyä jo hieman kuivahtaa:Ripset jäävät melko jäykiksi, eivätkä ollenkaan sellaisiksi pehmoisiksi, jollaisiksi olin jostain syystä kuvitellut tämän ne jättävän. Juuri tämän vuoksi massan lisääminen jälkikäteen ei ollut kovinkaan onnistunut yritys. Tämän silmän lopputulos olivat siis klimppiset ja kurjan näköiset ripset.

Yhteenveto: Pituutta ja tuuheutta, vaan ei niinkään erottelua. Massa on makuuni liian kostea, minkä vuoksi en ikinä olisi ostanut tällaista mascaraa.

(Esimerkiksi ruotsalaiset eivät voi millään ymmärtää, miksi mascaroissa täytyisi olla erilliset testerit ja eikö meille suomalaisille riitä, että näemme ”testerinä” pelkän mascaran harjan. Tämän vuoksi IsaDora ei koskaan lähetä mascaroistaan testereitä uusinta värinämascaraansa lukuunottamatta, vaan telineissä on vain malliharjat. Liikkeet saavat sitten itse ottaa omaan piikkiinsä myyntikappaleista testerit, mikäli niin tahtovat. Minusta tämä ajatustapa on todella ihmeellinen, sillä ei pelkkä harja tee lopputulosta tai ratkaise ostopäätöstäni, vaan tahdon aina nähdä, miten harja ja massa käyttäytyvät yhdessä!)

Kokemuksia tästä Lumenen uusimmasta tai mielipiteitä Lumenen mascaroista noin muutenkin?

Kommentit (60)

 1. Anonyymi

  Tosta asiakkaiden käyttäytymisestä sen verran, että ite oon ruokakaupassa töissä ja sielläkin kyllä ihan kauheeta porukkaa näkee. Ihmisillä ei oo mitään käytöstapoja, ihan oikeesti! Mietin vaan millasta menoa esim. vaatekaupassa on… Tässä hauska sivu asiakaspalvelijalle: http://www.aasiakas.net/

  Mikä on muuten sun ihan lempimascara? Sori, en nyt jaksa ettiä vanhoista postauksista! 😀

  1. JLCHARLOTT4

   Lumenen mascaroita en ole kokeillut kuin Excellenghtiä, josta en kauheasti pitänyt. Olen niin tottunut FLE:n antamaan tuuheuteen, että pelkkä pidennys (joka on kyllä itselläni ainakin näyttävä) tuntuu vähän valjulta. Lisäksi massa on liian kosteaa, ja on muuten omaan makuuni FLE:n massa myös, ainakin ihan alkuvaiheilla. 😮

   Tuollaiset tuotteiden availijat ovat kyllä raivostuttavia! Varsinkin ''halpakaupoissa'' huomaa sen, että tuotteita availlaan miten sattuu, ja heitellään hyllyjen perälle aivan vailla huolen häivää ''piiloon''. Kivat sit vaan niille. Ymmärrän kyllä, että testerin puuttuminen saattaa ottaa päähän (esim. luomiväriä tms en ostaisi ikinä ilman testailua), mutta silti. Kaikenlaisia räkänokkia. :'D

   Vastaa

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *