Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Edullisen kosmetiikan ystävä

Nyt kun en enää puoleen vuoteen ole myynyt työkseni kosmetiikkaa, saan varmasti vihdoin tunnustaa tämän ääneen: olen aivan surkea myyjä.

Ihan tosi, inhoan myymistä. Minusta se on ihan hirveää ja on ihanaa, että nyt, lähes kymmenen vuoden kosmetiikan myymisen jälkeen voin vihdoin vetäytyä konttoriin turvaan ja olla myymättä.

En ole koskaan tykännyt olla myyjä, vaan ennemminkin asiakaspalvelija. Tykkään auttaa asiakkaita löytämään heille sopivat, oikeat tuotteet ja antaa vinkkejä niiden käyttöön. Se on kivaa, mukavaa ja palkitsevaa. Mitä sen sijaan vihaan, on myyminen. (Tämän julkisen tunnustuksen jälkeen on varmasti turha enää ikinä hakea Suomesta myyjän töitä joten toivon, ettei sille enää ikinä tulekaan tarve…)

Inhoan yrittää keksiä asiakkaille tarpeita, joiden ratkaisu on kallis kosmetiikka. Olen nimittäin se kaikkien oppikirjojen esimerkki huonosta myyjästä, joka ajattelee asiakkaan lompakolla, vaikka se aina neuvotaan unohtamaan. Eihän se minulle kuulu, paljonko hän on tuotteesta valmis maksamaan eivätkä ajatukseni johdu siitä, että arvioisin mielessäni asiakkaani varakkuutta. Minä vaan mietin itsekseni, että ”minä en ainakaan käyttäisi tuohon rahaa” ja silloin myyminen on hankalaa.

Myyn siis mielummin edullista kuin kallista. Minusta se on kivaa ja edullisempia tuotteita kaupitellessani voin helposti heitellä lisämyyntiartikkeileitakin. Voin myös myydä kalliimpia tuotteita, mutta silloin minun täytyy itse olla niistä aidosti innoissani. On todella vaikeaa seistä Diorin tai Chanelin hyllyn edessä myymässä tuotteita niitä ostamaan tulleelle asiakkaalle, kun tekisi mieli sanoa, että hei, mitäs jos kokeilisit tätä Lumenen päivävoidetta, tätä Weledan superhyvää silmänympärysvoidetta tai tätä Maybellinen silmämeikinpoistoainetta. Mutta eipä se minulle kuulu, mitä merkkiä asiakas haluaa ostaa. Myyn, mitä hän on tullut hakemaan, mutta noissa tapauksissa lisämyynti saman sarjan tuotteista tuntuu todella, todella haastavalta.

Olen siis halpiskosmetiikan rakastaja.

Hyvä esimerkki tästä nousi esiin jonkun aikaa sitten saatuani kasan selektiivistä kosmetiikkaa (tuotteet eivät liity blogiini tai nykyiseen päivätyöhöni).

Selektiivinen kosmetiikka

Kiikutin kotiin saamani kasan kalliita kosmetiikkatuotteita, kurkin pakkaukset läpi ja pakkasin ne takaisin kasseihinsa. Kokeilen sitten joskus. Meni pari viikkoa ennen kuin jaksoin edes alkaa miettiä, mitä kasseissa olikaan ja harkita, että kokeilisin tuotteita. Niitä katsellessani mietin, että plääh, minulla on jo hyviä tuotteita käytössä. Sain tuotteet avattua vasta vihdoin tajuttuani, että tästä aiheesta täytyy postata.

Lancôme Absolue L'Extrait Concentrated Elixir

Katselin Lancomen vajaan neljänsadan euron seerumia ja mietin, että kokeilen sen sitten ehkä seuraavaksi, mutta nyt minulla oli jo loistava Lumenen seerumini käytössä ja sitä paitsi käyttöä odotti kiinnostava The Body Shopinkin tuote. Armanin luomivärikin sai väistyä vastaavansävyisen Oriflamen tieltä. Tuotteet olivat ihan kiinnostavia, mutta en innostunut niistä ollenkaan samalla lailla kuin mitä innostun saadessani kokeiltavakseni Lumenen, Lorealin, Maybellinen, IsaDoran tai jonkun muun edullisemman sarjan tuotteita.

Jos palaisin kosmetiikkamyyjäksi, haluaisin edelleen (itseasiassa jopa mielelläni) tehdä sitä hommaa Anttilan tai Citymarketin kosmetiikkaosastolla. Selektiivisen kosmetiikan myynti ei vaan kiinnosta yhtään. Teen kyllä mielelläni hyviä tuotelöytöjä sieltäkin, mutta innostun eniten löytäessäni hyviä tuotteita, joiden ostaminen ei vaati suuremman luokan budjettisuunnittelua. Minulle kallis ei tarkoita automaattisesti hyvää ja vaikka arvokkaan voiteen levittäminen tuokin arkeen luksusta, ei se tuo minulle kovin suurta tyydytystä.

Muita edullisen kosmetiikan ystäviä?

PS. Don’t worry, kokeilen silti noita kalliimpiakin tuotteita ja postailen teille niistä. Toki sieltäkin voi tehdä löytöjä.

Kommentit (13)

  1. Armani Maestro Fusion Makeup SPF15 -meikkivoide – Kauneus & Terveys -blogit

    […] juuri tuli sanottua, ettei selektiivinen kosmetiikka oikeasti houkuttele ollenkaan niin paljon kuin…, niin se ei silti ole estänyt minua tarttumasta kokeilua odottaviin purkkeihin. Teillehän minä […]

  2. Sensai Cellular Performance Mask – Kauneus & Terveys -blogit

    […] olen kertonut, en ole mikään erityinen selektiivisen kosmetiikan rakastaja. Koen halvemmat kosmetiikkatuotteet usein kiinnostavampina ja olen todella huono järkeistämään […]

  3. Pienen pieni laivaikävä – Kauneus & Terveys -blogit

    […] kesänä en siis enää palaa laivalle. Rakastan nykyistä työtäni ja kuten olen kertonut, en tykkää myydä, joten myymälä ei ole minun paikkani. En ikävöi työtäni, mutta ikävöin aivan suunnattomasti […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *