Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Dryyyy! Dryyyy!

Biozellin kuivashampootörppöni tyhjeni, ja halusin jälleen kokeilla jotain uutta. (Joku muuten sanoi, että Biozellin purkki tyhjenisi nopeasti. Ei pitäny minun kohdalla paikkaansa, vaan purkki oli riittoisuudeltaan ihan normaali ottaen huomioon, että siinä tosiaan on vain se 100 ml ainetta.)

Tällä kertaa vipelsin isompaan kampaamoon, jonka kuivashampootarjontaa kartoittaessani sain kimppuuni mukavan kampaajan, jonka suosituksiin päätin kokeiluluontoisesti luottaa.

Hain periaatteessa kuivashampoota, mutta toisaalta ehkä kuitenkin enemmän muotoilupuuteria. Kickseissä myytävä Björn Axénin Styling Powder on ollut oikein mukava vaihtoehto, mutta tuotteen haju on alkanut etomaan minua. Lisäksi halusin ehkä kuitenkin jotain hieman vähemmän pitoa antavaa ja vähän enemmän puhtautta tuovaa tuotetta. Osiksen Dust it minulta jo kotoa löytyikin, mutta en ole jotenkin innostunut käyttämään sen tyyppistä siroteltavaa versiota.

Kampaaja vei minut heti oman suosikkinsa luokse ja kehui sen niin ylitsevuotavasti, etten edes halunnut kyseenalaistaa sen ylivertaisuutta haastajiinsa nähden. Niinpä kipitin kotiini mukanani Fudgen kuivashampoo.

Ja on kyllä sanottava, että kampaajatäti oli aivan oikeassa kehuessaan tätä!

Tämä on etupäässä kuin kuivashampoo, eli tukka jää tämän jäljiltä nimenomaan puhtaan tuntuiseksi ja mukavan tuoksuiseksi. Tuoksu ei ole häiritsevän vahva, mutta on kuitenkin olemassa.

Plussaa siitä, että tukkaan jää kuitenkin hieman samanlainen fiilis, kuin muotoilupuuterilla ilman mitään tahmaisuutta ja takkuisuutta. Aine on valkoista, eli toisin kuin esimerkiksi Biozellin kuivashampoo, näkyy tämä suihkuttaessa tummassa tukassa. Ohjeissa kehotetaan antamaan tämän olla hiuksissa kaksi minuuttia ja harjaamaan sen jälkeen pois. Itse olen ollut hieman malttamattomempi ja muutenkin vain lähinnä pöyhinyt tämän tukastani pois, eikä tukkaani siltikään ole jäänyt mitään häiritsevää vaaleutta. (Muutenkin tosin suihkutan kuivashampoon yleensä alempiin hiuskerroksiin ja vain kevyesti jakauksen kohdalle.)

Tuote sisältää hieman aprikoosiöljyä, mikä ilmeisesti saa aikaan sen, ettei tukka jää yhtä kuivan tuntuiseksi, kuin mitä monilla pelkkiä rasvoja imeviä aineosia sisältävillä kuivashamppoilla ja muotoilupuutereilla. Älkää kuitenkaan säikähtäkö, sillä mitään varsinaista rasvaisuutta tämä ei tukkaan tuo!

Vuotaviin Tigin kuivashampoopulloihin kyllästyneenä olen tietysti ollut onnissani huomatessani, ettei tämä kaveri falskaa ja tyhjene itsekseen. Oman pulloni kanssa olen välillä huomannut, että jos en ravistele sitä ihan kunnolla ennen käyttöä, saattaa sprayatessa aluksi suihkuta vain pelkkää ilmaa. Hieno juttu on kuitenkin se, että tämä toimii oikeastaan jopa paremmin ylösalaisin käytettynä kuin oikeinpäin suihkuteltuna, joten extremeimmätkin suihkutteluasennot onnistuvat.

Hintaa pullolla on noin 17 euroa ja sitä myyvät kampaamot.

Onko Fudgen versio kuivashampoosta jollekin teistä tuttu?

(Tästä postauksesta löytyy muutamia aiempia kokemuksiani aiheeseen liittyen.)

Kommentit (15)

 1. Anonyymi

  Mulla on vain kokemusta Klippoteketin kuiviksesta, se on mahtavaa ja hyvän tuoksuista kaiken lisäksi 🙂 Tämäkin tosin kuulostaa kokeilemisen arvoiselta..

  Olen saanut blogistasi muutenkin monia vinkkejä ja löytänyt kokeilemisen arvoisia tuotteita, joita en enää vaihda (mm. mavadry, miten olen voinutkaan elää ilman sitä!!).

  Krisse

 2. Lillinen

  Tuo Fudge on ihana! Itse pääsin tuotekoulutuksessa kokeilemaan sitä tukkaani, kun olin ensin lääppinyt siihen useasta purkista vahaa ja tukasta tuli aivan upea silti! Se jotenkin vei sen vahan jotenkin kummallisesti pois ja jätti puhtaan tunteen, silti hieman sen tuntuisen, että olisin saanut muotoiltua tukkaani kuivashampoon avulla. Uusi suosikkini. Tykkään muutenkin Fudgen tuotteista. Hyvät, erikoiset tuoksut, jotka ei kuitenkaan hyökkää liikaa nenään. Toimivuus on myös aivan mahtava.

 3. Anonyymi

  Fudgen kuivashampoo on ainoa mitä suostun käyttämään. olen käyttänyt jo melkein pari vuotta ja todellakin harvoja kuivashampoita jotka miellyttävät.

 4. Scarlett / Cherrycupcake

  Tämä on minun kokeilulistallani, olen tykännyt
  Fudgen tuotteista muutenkin. Etenkin Body Builder-
  shampoo ja hoitoaine ovat todella hyviä ja
  Sea Salt Spray on rakkautta.

  Oletko muuten kokeillut Frottee- nimistä, Swiss-o-
  parin kuivashampoota? Maksaa ainakin Sokoksilla ja
  Stockilla viitisen euroa ja on pitkään ollut
  kuivashampoosuosikkini Klippoteketin ohella.
  Frotteeta saa sekä painepullossa että sirottimessa,
  se jättää tukan ihanan puhtaaksi ja raikkaan tuoksuiseksi,
  eikä myöskään niin karheaksi kuin moni vastaava tuote tekee!

 5. Tällä hetkellä täydellisin – Kauneus & Terveys -blogit

  […] Tämä nousi ehdottomasti kärkeen omissa kuivashampoo ja hiuspuuteri kokeiluissani ja ohitti viimeksi hehkuttamani Fudgenkin. […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *