Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

(Don’t) Let It Shine

Koska ihoni on tällä hetkellä varsin kuiva, on blogissani ollut viimeaikoina esillä paljon enemmän kuivalle iholle sopivia tuotteita kuin rasvaisemmalle iholle tarkoitettuja tuotteita. Ja koska olen totaalisen rakastunut mineraalipohjan käyttöön, ei nestemäisiä meikkivoiteita kaan ole enää pahemmin blogissani vilahdellut.

Koska lukijoitteni joukossa on kuitenkin varmasti monia rasvaisemman ihon omistavia ihmisiä, jotka myös käyttävät mielummin nestemäistä meikkipohjaa kuin mineraalipohjia, olisi mukava joskus kertoa heillekin sopivista uutuuksista. Tänään siis esittelyssä jotain heille suunnattua uutta!

Vaikken tosiaan itse käytäkään nestemäisiä meikkipohjia enää, kokeilen silti aina nestemäiset uutuudet iholleni. Tuotteita on niin paljon helpompi ja mukavempi myydä, kun ne on kokeillut ihan omalle iholleen.

Tällä kertaa kokeilin tosiaan kaksi mattapintaisempaa uutuutta: Lancomen Teint Idole Silky Matin sekä Clarinsin Everlasting Foundationin.

Lancomen Teint Idole Silky Mat on todella nestemäinen ja koostumus on yllättävän juokseva mattaiseksi meikkivoiteeksi. Usein mattaisemmat meikkivoiteet ovat hieman jäykempiä jo levitysvaiheessa, mutta tämä oli todella helppo ja kevyen tuntuinen levittää iholle. Meikkivoide tosiaan tuntui kevyeltä, mutta sillä sai silti puolipeittävää lopputulosta ja sitä pystyi helposti kerrostamaan iholla, mikäli peittävyyttä haikaili lisää.

Silky Matte jätti myös ihanan tuntuisen ja näköisen pinnan iholle. Iho näytti heleältä ja kuulaalta, muttei silti ollenkaan rasvaiselta. Meikkivoiteen koostumus on öljytön ja meikkivoide myös tuntui iholla mattaiselta, muttei ollenkaan raskaalta. Lisäksi tässä meikkivoiteessa on SPF 16, mistä tulee ehdottomasti plussaa.

Tykästyin itse tähän meikkivoiteeseen kovasti ja voin suositella tätä sekaihoisille ja hieman rasvaisuuteen taipuvaisen ihon omistaville. Todella rasvaista ihoa tämä tuskin kykenee täysin mattana pitämään, mutta muutenkin suosittelen aina painelemaan ainakin rasvaisempien ihoalueiden päälle irtopuuteria meikkivoiteen kestävyyden parantamiseksi. Meikkivoiteen juokseva koostumus takasi, ettei pintakuivuus pahemmin nouse tämän kanssa esiin ja tämä tasoitti loistavasti paitsi ihon sävyä, myös ihohuokosia.

Ainoa miinus tässä ovat sävyt, jotka eivät ole vaalealle suomalaiselle iholle ihan parhaita. Vaaleinkin sävy on jo melko tumma ja itse en siksi voisi kuvitellakaan käyttäväni tätä. Onneksi kesä on kuitenkin tuloillaan ja voin hyvin kuvitella tämän olevan loistava kesämeikkivoide muille, paitsi meille kalmankalpeille suomalaisille. Kokeilkaa siis ihmeessä, jos tarpeeksi vaalean sävyn löytäminen ei ole koskaan ollut ongelmanne!

Hintaa Lancomen Teint Idole Silky Matilla on noin 42 euroa.

Toinen kokeilemani uutuus oli tosiaan Clarinsin Everlasting Foundation. Jos edellä esitelty meikkivoite teki puolipeittävän pinnan, niin tämä tekee sitten jo varsin peittävän. Tätäkin pystyy myös tarvittaessa kerrostamaan, jolloin tulos on jo todella peittävä. Everlasting Foundation myös pysyy iholla erinomaisesti.

Tämä jättää iholle hyvin mattaisen pinnan eikä siksi ole omiaan kuivalle tai voimakkaasti pintakuivalle iholle, mutta rasvaisemmalle iholle tämä on loistava tuote. Oma ihoni on tällä hetkellä hieman pintakuiva, ja se näkyi tämän kanssa hetken aikaa hieman, mutta kun hetken kuluttua levittämisestä katsoin peiliin, ei minkäänlainen kuivuus noussut esiin.

Jos ihosi ongelmana on siis kiiltely ja tahdot meikkivoiteen olevan peittävä, voisit tykätä tästä. Vaikka tämä tekeekin ihosta mattaisen tuntuisen, jää iho silti heleän näköiseksi.

Parasta tässä Clarinsin uutuudessa ovat ehdottomasti sen sävyt. En ole ollut Clarinsin sävyjen fani kaikissa sarjan meikkivoidelaaduissa, mutta nyt täytyy sanoa, että toivoisin useammalta sarjalta löytyvän näin hyviä sävyjä. Vaalein sävy 103 on kerrankin vaalea (ei kuitenkaan ihan yhtä vaalea kuin vaikkapa Make Up Storen Milk, mutta vaalea kuitenkin) ja seuraavatkaan sävyt eivät pomppaa heti ollenkaan tummiksi. Lisäksi sävyt sopivat suomalaiseen ihonväriin loistavasti olematta liian pinkkejä, oransseja tai muuten vain hassun värisiä. Kerrankin vaaleita neutraalihkoja tai enemmän keltapohjaisia (muttei kuitenkaan selkeästi keltaisia) sävyjä! Toki tästä myös löytyy hieman tummepaakin sävyä, mutta olen ehdottomasti innoissani näistä vaaleammista sävyistä!

Tykkään todella paljon myydä tätä jo ihan tämän sävyjenkin puolesta ja kun laatukin on vielä loistava, nousee tämä ehdottomasti yhdeksi myyntisuosikeistani.

Clarinsin Everlasting Foundationilla on hintaa noin 40 euroa.

(Jos kiinnostuit, kurkista Make Up Alleyn arvostelut tästä tuotteesta, sillä siellä tätä on kehuttu todella, todella paljon.)

Onko jompi kumpi näistä uutuuksista teille jo tuttu tapaus (tai kenties kummatkin?) tai harkitsetteko ostamista?

Kommentit (20)

 1. Anonyymi

  Hei oletko tutustunut lancomen teint idole ultraan? Se lopetetaan kuulemma ja olen hamstrannut pari purkkia. Se on iholleni juuri sopiva jasävy 010 on juuri oikea. Osaatko sanoa mikä meikkivoide olisi samantapainen koostumukseltaan ja peittävyydeltään tms? Olisin tosi kiitollinen:)
  t. se jonka luotto tuotteiden valmistus aina lopetetaan:(

 2. Nimetön

  Safire: Kiva, että tuli ehjänä perille ja oli mieluisa. 🙂

  Terhen: 🙂

  Anonyymi: Minäkin vannon mineraalin nimeen. 🙂

  Sara: Cliniquella on melko hyvin jo tummempiakin sävyjä meikkivoiteissa, mutta ulkoa en kyllä muista sarjojen värejä. Edullisemmista löytyy heikommin noita tummempia. :/ MUS:illa on usein paremmat sävyt, monilla tummemmat ovat heti punaisia. :/

  Anonyymi: En muista tarkkoja sävyeroja. Vaaleampi muistaaksei kuitenkin ja selkeästi keltapohjainen. 🙂

  Ansku: Tuo kyllä tuntui kivalta meikkivoiteelta. 🙂

  se jonka luotto tuotteiden valmistus aina lopetetaan: Minusta tuo uusi Teint idole Silky Mat on varsin käypä seuraaja tuolle Ultralle. 🙂

 3. Anonyymi

  Hei! Kiitti kivasta blogista 🙂 Muakin alkoi kiinnostaa tuo Clarins, mutta todella herkästi tukkeutuvan ihon omistajana kiinnostaisi tuon INCI.. Eli sattuisiko sulla olemaan tuon inci-listaa? Tämä iho kun tukkeutuu melkein mistä tahansa muusta meikkivoiteesta paitsi mineraaleista ja Rimmelin Stay Mattesta 🙁

 4. Nimetön

  Anonyymi: Ei valitettavasti ole inciä. :/

 5. Anonyymi

  Make up Storen Milk tummenee iholla, mutta Clarins ei juurikaan, joten on oikeastaan vaaleampi.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *