Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Don’t forget your vitamins!

Sain kuukausi sitten IsaDoralta kokeiltavakseni merkin aivan uudenlaisen huulikiillon.
Kuten varmasti tiedätte, rakastan huulikiiltoja. Tämän huulikiillon erityinen jippo oli kuitenkin sen sisällössä eikä sävyssä: 90% sisällöstä on vitamiineja!
A-, E-, C- ja Q10 -vitamiineja täynnä oleva antioksidanttinen huulikiilto, joka on aivan ihanan värinen huulilla.
Sain testattavakseni ihanan läpikuultavan vaaleanpunaisen sävyn 03 Lychee, joka onkin ollut täydellinen jokatilanteen sävy.
Hieman vaaleanpunertavaan menevä nudesävy on mukavan kevyt ja samalla sopivasti huulia valon avulla täytelöittävän näköinen.
Hippuset eivät ihan ole glitterin puolella vaan menevät yhä shimmeristä.
Kiilto oli koostumukseltaan hyvin tahmainen, mikä oli minulle mieleen, sillä se takasi tuotteen pysyvyyden huulilla.
Toki miinuspuolena tahmaisten kiiltojen kanssa ovat aina niihin tuulessa tarttuvat hiukset…
Paitsi että pidin itse tuotteesta, pidin myös sen applikaattorista. Littananlättänällä applikaattorilla sai huulille juuri sopivan määrän kiiltoa ja yhden tai kahden applikaattorin puolen käyttä riitti, eli kiiltoa ei tarvinnut napata enää pakkauksesta huulille toista kerrosta (ellei halunnut överikuorrutusta, joka ei muuten btw millään asettunut enää nätisti tai ainakaan pysynyt siististi kökkööntymättä). 
Annostelukin oli siis loistava.
Antioksidanttihuulikiiltona kulkeva kiilto sisältää tosiaan niin A-, E-, C- kuin Q10 -vitamiineja ja onhan se jo aika vakuuttavaa, jos vain 10% tuotteesta on jotain muuta. Onhan tämän pakko olla tehokas!
Sitten nimittäin päästään siihen uskon asiaan. 
 
90% vitamiineja sisältävä antioksidanttihuulikiilto kuulostaa kyllä loistavalta ja tuntuikin huulilla siltä, mutta EUR-lexin (kosmetiikan raaka-aineet ja niiden EU:lle todistetut vaikutukset listaava lähde) mukaan yhdenkään noista vitamiineista ei ole vielä toistaiseksi todistettu vaikuttavan antioksidanttisesti kuin itse tuotteeseen (eli tuote ei hapetu) ja muutamalla niistä on jälleen se ympäripyöreä ”ihoa hoitavan” aineen status, mikä tarkoittaa siis sitä, ettei aineosa ole ollut kosteuttava, kuoriva tai mitään muutakaan konkreettista iholle tekevä. Siitä ei siis ole ollut haittaakaan, joten hoitava kelpaa määritelmäksi.
Toisaalta itse tahdon silti uskoa, että nuo antioksidantit toimisivat ihollakin haitallisia aineita torjuvina tehoaineina ja annankin itselleni luvan uskoa siihen. Monet kosmetiikkatuotteet kun toimivat paljon paremmin kun niihin vaan uskoo!
Siitä tosiseikasta ei nimittäin kuitenkaan päästä mihinkään, etteivätkö huuleni olisi tätä käyttäessäni tuntuneet aivan ihastuttavan pehmeiltä ja kosteutetuilta. Kuollut ja repaleinen ihosolukko nimittäin kuoriutui tätä käyttäessäni pois huulten pinnalta jättäen huuleni niin pehmeiksi, ettei minun edes joka ilta tarvinnut upottaa huuliani huulirasvakerroksen alle!
Ja sitäpatsi jos suurin osa huulimeikistä kuitenkin aina katoaa huulilta siksi, että se syödään, niin tässä saa ainakin hyvän satsin vitamiineja sitten kerralla! Sisälsi mitä sisälsi, mutta hyvältä se ainakin tuntui ja loistavasti se myös huulilla käyttäytyi!
Oletteko te jo sattuneet kokeilemaan tätä IsaDoran uutuutta?

Kommentit (7)

  1. Anonyymi

    Oon NarnianGirlin kanssa samaa mieltä, että on aika kallis huulikiilto pelkäksi markettituotteeksi. (Hinta oli muistaakseni Anttilassa 15,90!) Esimerkiksi Clarinsin Gloss Prodige maksaa Emotionissa 19,90 ja kyse on kuitenkin laadukkaana pidetystä merkistä. Kympillä voisinkin ostaa kokeiluun, näyttää sen verran nätiltä, mutta nyt kyllä jää hyllyyn.

    Johanna

  2. Myy

    Kuulostaa juuri sopivan sekopäiseltä kokeiltavaksi 😀 Tosin tuohon hintaan saa jo melkeen selektiivisen merkin huulikiiltoa..

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *