Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Do I really, I mean REALLY, need to pay extra?

Blogissani ei ole aikoihin puhuttu sen tarkemmin meikkivoiteista. Olen itse niin koukuttunut helppoon ja näppärään meikkipuuteriin, etteivät edes mineraalipohjat jaksa enää tätä kiireisten aamujen hätähousua kiinnostaa.

Vaikka olenkin aina toitottanut, ettei hinta takaa laatua kosmetiikasta puhuttaessa ja että halvallakin saa hyvää kun vaan osaa etsiä ja tietää, mitä hakee, niin on kuitenkin yksi meikin osa, jossa en lähtisi tinkimään loistavaa lopputulosta hakiessa.

Tämä osa on meikkipohja ja tarkalleenottaen meikkivoide tai meikkipuuteri.

Väitteeni on yleistetty, omaan kokemukseeni pohjautuva mielipide eikä tietenkään mikään universaali aina pätevä totuus, mutta olen täysin sitä mieltä, että kun meikkipohjasta maksaa vähän enemmän, on se myös laadukkaampi.

Absoluuttinen totuus tämä ei tietenkään ole eikä jokainen kalliimpi meikkivoide tietenkään sovi jokaiselle, mutta kun valikoi ihotyypilleen sopivan tuotteen ja oikean värin, on lopputuloksin usein mitä loistavin. Toki tarpeitakin on erilaisia ja esimerkiksi jonkun iho ei vaan ala kiiltämään samalla lailla ja edullisempikin versio pysyy siistinä vaikka koko päivän, mutta tämä oli kärjistetty mielipiteeni.

Edullinenkin meikkivoide voi toki levittyä iholle hyvin ja vaikuttaa alkuun hyvältä, mutta usein ero kalliimman ja halvan meikkivoiteen välillä tuleekin esiin vasta päivän mittaa. Edullisempi meikkivoide ei välttämättä pysykään nimittäin kasvoilla yhtä hyvin ja kauan kuin eliittipiirien sisarensa ja saattaa päivän aikana alkaa muuttua kasvoilla nuhjuisen ja suttuisen näköiseksi ja liikkua kasvojen uurteisiin ja huokosiin tai jopa pahimmassa tapauksessa ikäänkuin ”lohkeilla”. Meikkipohjan ”mössööntyminen” on myös tuttu ilmiö edullisien meikkipohjien kanssa.

Eli joskus laadusta kannattaa vain maksaa, vaikka se sillä hetkellä hiema kirpaiseekin. Päiväkohtainen hinta ei kuitenkaan loppujen lopuksi tule kovin kalliiksi!

No joo joo, tiedän. Vaikka olisittekin kanssani samaa mieltä niin ei kaikilla vaan ole juuri nyt varaa sijoittaa budjetistaan neljääkymmentä euroa meikkivoiteeseen. Joku teistä tarvitsee juuri nyt ihan varmasti edullisemman hintaluokan budjettivaihtoehtoa. Onneksi minulla on yksi sellainenkin, kun sen nyt välttämättä haluatte.

En lähde sanomaan, että tämä vetäisi vertoja Diorin, Chanelin, Lancomen, Clarinsin tai Guerlainin meikkivoiteille, mutta hintaansa nähden tämä on minusta oikein kelpo tuote.

Kyseessä on nimittäin Wet ’n Wildin Ultimate Match SPF 15 Foundation, jonka sain kokeiluuni.

Olin rehellisesti sanottuna aivan tajuttoman skeptinen. Kädessäni nököttänyt alle seitsemän euron meikkivoide yhdistettynä kauhukuviin edesmeeneen Anytimen 90-luvun meikkivoiteista eivät todellakaan olleet kovin hyvä yhdistelmä….

Päätin, että odottaisin tuotteen kokeilun suhteen päivää, jona minun ei tarvitsisi poistua kotoa. Mitäs jos tämä olisi aivan kamala possunpinkki (kuten edulliset usein tuppaavat olemaan…) ja menisi suttuiseksi jo puolessa tunnissa? INCIäkään ei ollut missään näkyvillä, joten todellakin suorastaan jännitti! (Ja INCI:n puuttumisesta muuten iso miinus!)

Saamani sävy oli Porcelain, joka on vaalea, keltapohjainen sävy. Sävy itseasiassa mätsäsi kesän jäljiltä tavallista vähemmän kalpeaan ihooni hyvin, joten uskaltauduin levittämään tämän kasvoilleni -ja jopa poistumaan päivän aikana kotoa kaupungillekin!

Meikkivoide tulee lasipullossa, jossa ei ole pumppua vaan pelkkä avonainen suuaukko. Aukko kuitenkin annostelee meikkivoidetta hyvin, eli sen suhteen ei ollut pahempia ongelmia.

Pahoittelen tätä hirveää skeptisyyttäni, joka on varsin epätyypillistä minulle, mutta olin niin traumatisoitunut aiemmista kokeiluistani, että olin varma, että tämäkin olisi ikävän rasvainen ja paksu ja kökköinen koostumukseltaan ja epäsiisti ihan hetkessä.

Yllätykseni oli kuitenkin suuri, kun tämä olikin koostumukseltaan ohut ja rasvattoman tuntuinen. Kun tämän levitti iholle, tasoitti tämä ihoa sopivasti, mutta tuntui katoavan iholle. Iho jäi siis lähes mattaiseksi! Pinnasta tuli kuitenkin heleä, eli meikki näytti freesiltä eikä tunkkaiselta. Ohutta meikkivoidetta pystyi lisäksi kerrostamaan, eli peittävyyttä saattoi säädellä. Minä itseasiassa tykkäsin tämän jättämästä pinnasta ja tekemästä jäljestä!

Ongelmaksi muodotui kuitenkin lopulta vaan taas se vakio. Vaikka tämä kestikin iholla melko hyvin edulliseksi meikkivoiteeksi, ei tämä silti vetänyt vertoja kestäyytensä puolesta kalliimmille kilpailijoille.

En kuitenkaan sano, että tämä olisi ollut kestävyydeltään jotenkin huono, päinvastoin. Levitin tämän koko kasvoille ja puuteroin kokeeksi vain toisen puolen ja jätin toisen puuteroimatta. Puuteroimaton puoli alkoi tietysti kiiltää melko nopeasti, mutta meikki pysyi sillä kuitenkin suht hyvin. Suurimman yllätyksen tarjosi puuteroitu puoli, joka pysyi todella pitkään todella siistinä siitä huolimatta, että kävelin kaupungillakin hikipäissäni.

Tämä meikkivoide yllätti minut todella positiivisesti ja vaikka edelleenkin pidän kiinni siitä, että meikissä lähes kaikesta muusta voi pihdata paitsi ei meikkipohjasta, niin olen valmis myöntämään, että jos oikein tiukkaa tekee eikä budjetti yhtään veny, niin tälle kannattaa antaa mahdollisuus. Hintaansa nähden tämä on kuitenkin nimittäin mitä mainioin!

Mitä mieltä te olette asiasta? Kulkevatko meikkivoiteiden ja meikkipuuterien kanssa teidän mielestänne hinta ja laatu pääsääntöisesti käsikädessä?

Entäpä oletteko kokeilleet tämän Wet ’n Wildin meikkivoiteen?

PS. Paula Begoun ylisti sarjan sävyttävän päivävoiteen, onko jollakin kertoa siitä käyttökokemuksia?

Promootioyhteistyö

Kommentit (22)

  1. Anonyymi

    Oon rakastunut aivan täysin BodyShopin kosteuttavaan meikkivoiteeseen (oisko n. 20e pullo). Se levittyy hyvin ja jättää ihon ihanan kuulaaksi ja heleäksi ja mitä pidemmälle päivä kuluu, nii sitä paremmin se ihoon sulautuu! Voidetta riittää moneksi kuukaudeksi ja se ei jätä ihoa siis mattaiseksi ja tunkkaisen näköiseksi, vaan juuri sellaisen ihanan heleäksi, niinkuin kaikissa meikkivoidemainoksissa! 😀

    Ja vaikkakin se aika kevyt on, niin itselläni on todellinen ongelmaiho: välillä kuivaa, välillä rasvainen, punaisuutta ja näppyjä, mutta meikkivoide itsessään tasoittaa ihon sävyn jo täydellisesti.

  2. Anonyymi

    Minulle kyseinen Wet 'n Wild meikkivoide aiheutti sellaisen ihottuman kasvoihin että roskikseen meni. huhhuh.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *