Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

DIY Mustapäälaastarit

Me kosmetiikkabloggaajathan olemme olemassa nimenomaan siksi, että voimme testata kaikkea mahdollista, jotta muut voivat lukea kommenttimme ja joko tehdä löytöjä tai välttyä virheostoksilta.

Te tiedätte, että rakastan tehdä kokeiluja, joten olen tietysti jälleen kokeillut jotain uutta – tällä kertaa tosin jotain hieman extremempää.

Jos näytän tämän kuvan, niin arvaako joku, mikä Pinterestistä bongattu kauneusniksi on tällä kertaa käynyt kokeilussa:

DIY Mustapäälaastarit

Kyllä, kuvassa on hiilitabletteja ja askarteluliima, joiden avulla pitäisi kuulemma syntyä erinomaisia mustapäälaastareita – ainakin jos Pinterestiä on uskominen.

Olen jo useaan otteeseen bongannut tämän DIY-mustapäälaastarivinkin, mutta en ole ollut kiinnostunut kokeilemaan. Mustapäät eivät varsinaisesti ole koskaan olleet minulla ongelma, mutta ihollani on muutamia, lähinnä pisamien sekaa hukkuvia pieniä mustapäitä. Ne ovat niitä ärsyttäviä tapauksia, jotka eivät ole kunnolla mustia ja puristettavissa ja jotka näkyvät lähinnä hyvin läheltä tarkastellessa, joten olen selvinnyt niiden kanssa.

DIY Mustapäälaastarit

Nyt päätin kuitenkin, että mustapäät saavat kyytiä ja extremevinkki lähtee kokeiluun. Hain apteekista aktiivihiilitabletteja ja askartelukaupasta liimaa ryhtyen myytinmurtajaksi tehtävänäni selvittää a) toimiiko niksi b) onko siinä ylipäätään mitään järkeä.

DIY Mustapäälaastarit

Murskasin kaksi aktiivihiilikapselia purkin pohjalle. Hiiltä ei laiteta mukaan vaan värin vuoksi vaan sillä on oikeasti funktiokin. Se kykenee tunnetusti imemään itseensä toksiineja, minkä vuoksi sitä käytetään sisäisesti esimerkiksi sitomaan ruuansulatuksesta haitallisia aineita, eli esim. henkilön nautittua jotain myrkyllistä. Kosmetiikkatuotteiden puolella aktiivihiilen uskotaan tekevän iholla saman, minkä vuoksi sitä näkyy kosmetiikkatuotteissakin.

Jännittävin osuus mustapäälaastareiden valmistuksessa oli kuitenkin ehdottomasti liiman lisääminen. Toivoin kovasti valinneeni sopivanlaista liimaa ja koitin varmistaa, etten vahingossakaan ostanut mitään pikaliimaa.

DIY Mustapäälaastarit

Aineet sekoitetaan yhteen, minkä jälkeen seos levitetään rohkeasti kasvoille. Käytin ensimmäisellä kerralla levitykseen vanupuikkoa, jonka avulla olin sekoittanut naamion, mutta tuote levittyi sillä iholle niin paksuna, ettei se meinannut kuivua kunnolla. Mustapäälaastarien on nimittäin tarkoitus nimenomaan kuivua iholle kunnolla, jotta epäpuhtaudet lähtevät niiden mukana ne kasvoilta irrottaessa.

DIY Mustapäälaastarit

Ensimmäinen kokeilukerta ei ollut heti menestys, mutta se oli jo ihan lupaava alku, joten otin homman uusiksi välittömästi. Tällä kertaa levitin tuotteen sormin ja homma toimi paljon paremmin.

Myönnän miettineeni sekoituksen kuivumista odotellessani, että liiman lätkiminen kasvoille saattoi mahdollisesti olla typerin koskaan kokeilemani asia, johon olen (blogia syyttäen) ryhtynyt. Liima voi allergisoida eikä ole mitään takuita, millaisen reaktion se iholle aiheuttaa, vaikka yritinkin valita hellävaraisen vaihtoehdon.

DIY Mustapäälaastarit

Sekoitus tuntui iholla kuivuessaan hieman viileältä, mutta ei muuten aiheuttanut mitään erityisiä tuntemuksia. Ohuena kerroksena levitettynä se kuivui melko nopeasti ja veikkaisin, että vedin sen iholtani liuskoina irti noin 10 minuutin vaikutusajan jälkeen.

Ja arvatkaa mitä? Se oikeastaan toimi aika hyvin.

Jos mustapääni olisivat olleet vähänkin enemmän ihon pinnalla ja ihan sellaisia selkeästi erottuvia, olisivat ne varmasti lähteneet iholta vieläkin paremmin irti. Nyt lappuihin irtosi jonkun verran epäpuhtauksia, kivuttomasti pienenpieniä ihokarvoja ja kuollutta ihosolukkoa. Iho tuntui todella pehmeältä käsitellyiltä ihoalueilta eikä ihoni punoittanut. Itse asiassa ihoni tuntu ja näytti oikein hyvältä ja aion jopa tehdä saman toistekin.

Homma ei tuntunut sotkuiselta tai aikaa vievältä ja se vaikutti todellakin toimivan. Lapuista oli haastavaa saada hyvää kuvaa, mutta ihokarvojen lisäksi niihin kyllä irtosi tavaraakin. Iholle jäänyt sekoitus peseytyi lopuksi vedellä helposti pois. Hämmentävä DIY-vinkki, joka siis kuitenkin toimii!

DIY Mustapäälaastarit

Onko joku muu uskaltanut kokeilla DIY-mustapäälaastareita?

Huom! Liima voi aiheuttaa jollekin allergisia reaktioita tai allergisoida, eli en missään tapauksessa ota vastuuta kenenkään kokeiluista tai suosittele vinkin kokeilua.

PS. Löydät vinkkini kaikista parhaista mustapäiden poistoon tarkoitetuista tuotteista täältä. Jos mietit, mitä iholle kannattaisi laittaa mustapäiden poiston jälkeen, löytyy siihen vastaus täältä

Kommentit (18)

  1. Jälleen uusi hittituote: putsarinvaahdotusverkko! – Ostolakossa

    […] […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *