Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Deodoranttikriisi

Olin kuvitellut, että deodoranttivarastoni riittäisivät vielä ainakin piiitkälle syksyyn. Vaan toisinpa kävi.
Kaikki alkoi siitä, kun suosikkini Lumenen Arctic Aquan Deo-antiperspirantti loppui yllättäen.

En ollut osannut aavistaa tämän loppuvan jo, joten kuivan dödörullan pyöriminen tuli täytenä shokkina. Eih, minä rakastan tätä deodoranttia, pitikö tämän nyt loppua!

Deodorantissa on kivan levyt ja raikas tuoksu, joka tuoksuu kyllä kainaloa haistellessa, mutta ei leijaile ilmassa. Pitää omat pienet hikoiluni hyvin kurissa on on ollut muutenkin moitteeton omassa käytössäni, vaikkakaan en ole antiperspiranttien kanssa kovin valikoiva käyttäjä.

Tai niin minä ainakin luulin.

Ensimmäiseksi otin jemmoistani tämän korvaajaksi Lumenen Body Aktiva -linjan Deo-antiperspirantin, joka oli Arctic Aquan edeltäjä.

Dödö oli ihan ok tuoksuinen ja muutenkin ihan kiva, mutta koska tuotteen valmistus on lopetettu jo muistaakseni yli kaksi vuotta sitten, ei tämä jo jonkun aikaa avattuna ollut tapaus yllätten ollutkaan enää ihan kunnossa…

Levittäessä tämä toimi varsin hyvin ja nuuskintatestissäkin itse dödö kyllä pärjäsi, mutta parin tunnin jälkeen kainaloni eivät todellakaan olisi läpäisseet tuota samaa nuuskintatestiä. Haju oli muuttunut todella ikäväksi eikä edes sillälailla hikisen ikäväksi vaan itse dödön haju oli vaan tullut todella kamalana kainaloihini ja vaatteisiini.

Jouduin siis luopumaan tästäkin, vaikka tuotteesta oli vielä puolet jäljellä.

Uskoin kaapistani kuitenkin löytyvän vielä yhden mahdollisen pelastajan.

Syksyllä saamani Herbinan Antiperspirantti olisi varmasti loistavaa tavaraa. Työkaverini oli ylistänyt tätä ja kehunut tämän ihanaa tuoksua maailman parhaaksi dödötuoksuksi ja kokeilin tämän innolla. Nyt täytyy kyllä kuitenkin sanoa, että tuoksumakumme eivät todellakaan mene yksiin…

Omistin joskus lähes kymmenen vuotta sitten Sun Silkin Volume hold anti drop targeting hairspray (sinivihreä pullo), joka tuoksui aivan täysin samalle. Ajattelin, ettei homma häiritsisi kainaloissani, vaikka inhosinkin aikoinaan (ja yhä) tuon hiuslakan hajua syvästi. (Itseasiassa annoin hiuslakan silloin äidilleni ja se kököttää edelleen vanhempieni eteisen peilipöydällä…) Vaan kylläpä häiritsi! Tuoksu tunkee nenääni jatkuvasti todella ällönä ja jopa wannabe-insinööri myönsi, ettei tuoksu ole mikään hemaiseva, vaikka onkin hikeä parempi.

Tämä antiperspirantti lähtee ihan ehdottomasti eteenpäin sille työkaverilleni, joka tämän tuoksua ylisti. Ja voitte olla varmoja, etten mene lähellekään hänen kainaloitaan.

Nyt olin siis ensikertaa lähes viiteen vuoteen sellaisen tilanteen edessä, että jouduin miettimään, minkä dödön itselleni ostaisin. (Tähän asti näitä oli tipahdellut töistä tai muualta aina juuri sopivin väliajoin.) En ole itseasiassa tainnut muutenkaan kun kerran elämässäni ost…valita itselleni dödön ja se tapahtui teini-iässä, kun Rexonan vaaleanpunainen Rexona Girl -dödö oli pakko saada. Koska äitini tosiaan tykkää shoppailla, osti hän minulle aina kotona asuessani deodorantit milloin miltäkin tarjouspäiviltä ostovimman vallitessa ja villitessä.

Ja oli muuten ihan mielettömän jännää mennä ostamaan itselleen omaa deodoranttia! Ihan tosi ihmiset, tämä oli vapaapäiväni kohokohta! (Onkohan jollakin pikkasen köyhä elämä…?)

Olisin halunnut vihdoin ostaa Biothermin deodorantin tai antiperspirantin kokeiluun, mutta koska olin asettanut itselleni tämän kuun kuukausirahaksi vain 20 euroa ja käyttänyt siitä muutenkin jo 8,40 euroa, piti minun pysytellä edullisemmissa vaihtoehdoissa.

Tiedättekö, miten älyttömän ihanaa oli mennä paikallisen halpahallin hyllyille ja tutkia erilaisia deodorantteja ja valikoida niistä se mieluisin? Kaikkein mahtavinta hommasta teki se, että tiesin saavani ottaa dödön käyttöön jo heti seuraavana päivänä.

Olen omistanut elämäni aikana pelkkiä roll-oneja (tosin kerran teini-ikäisenä omistin Calvin Kleinin One stickin, joka tosin oli vain pelkkä deodorantti sekä vuonna -97 Spice Girls deodoranttisprayn), joten nyt päätin, että tahdon ostaa kokeeksi stickin. Vertailin ja tutkiskelin ja tuoksuttelin ja lopulta päädyin valitsemaan elämäni ensimmäiseksi antiperspirantti stickiksi tämän:

Doven Invisble Dry sticki tuoksui mukavan kevyelle ja puhtaalle, muttei vaikuttanut liian voimakkaan tuoksuiselta. (Itseasiassa ihan yllätyin dödöjä tuoksutellessani, kuinka voimakkaasti monet tuoksuivat!)

Katsotaan, kuinka tämä sticki pelittää!

Onko tämä tuttu tapaus jollekin? Muutenkin voisitte nyt heitellä suosikkidödöjänne kehiin!

Kommentit (75)

 1. Anonyymi

  Tuo samainen Doven sticki odottaa minulla käyttöön ottamista, kunhan saan edellisen Nivean käytettyä. Olen kyllä käyttänyt sitä jo kerran pari ja ihan mukavalta vaikutti! (:

  1. Anonyymi

   Kaipailisin kans hyviä vaihtoehtoja. Uusi olisi mukava ostaa jota ei olisi kokeillu.
   Ite tykkään kans tuosta Rexona Girl:stä.
   Adidakset ja Dovet on kovassa käytössä myös.
   Tuntuu ettei tuolta kauppojen hyllyiltä oikein semmosia löydykään jonka aina vaan tahtoisi ostaa eikä vaihtaa.

   Vastaa

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *