Häätuoksu miehelle – tarina siitä, kun nuuskin miehiä business-tapahtumassa

Olin vähän aikaa sitten eräässä business-tapahtumassa. Tilaisuuden tarkoituksena oli verkostoitua ja paikalla oli parisen sataa ihmistä, joista valtaosa oli miehiä. Yritin parhaani mukaan sulautua joukkoon ihmisten seassa seisoskellessani, kun yhtäkkiä nenääni tuulahti aivan mielettömän huumaava tuoksu.

Jollakin näistä miehistä olisi hajuvettä, jonka kaltaista en ole koskaan elämässäni haistanut ja minä sentään tunnen miesten tuoksut melko hyvin.

Parhaat miesten tuoksut Ostolakossa Virve Vee

Tuoksu oli jotain niin huumaavaa, etten vain voinut antaa asian olla. Minun oli pakko saada tietää, mikä tuoksu se oli. Yritin paikallistaa tuoksua ja nuuhkia ihmisiä vaivihkaa. Minun oli saatava selville, kenestä tuoksu tuli, sillä se oli jotain niin koukuttavaa ja ainutlaatuista, etten voisi jatkaa elämääni tietämättä, mistä tuoksusta on kyse.

Lopulta arvelin paikallistaneeni tuoksun lähteen. Kolmen miehen seurue jutteli keskenään ja lyöttäydyin heidän lähelleen vaivihkaa ilmaa nuuhkien. Lopulta pääsin varmuuteen siitä, kenestä tuoksu tulee ja heitin nurkkaan kaiken ujouteni keskeyttäen miesten keskustelun ihan vain kysyäkseni, mitä tuoksua vainoni kohteella oli päällään.

Parhaat miesten tuoksut Ostolakossa Virve Vee

Yllättynyt mies kertoi kokeilleensa aiemmin päivällä uutta tuoksua nimeltä Aventus. Tuoksun valmistaja Creed ei ollut minulle entuudestaan tuttu, mutta sain luvan nuuhkutella herran rannetta vahvistuen siitä, että mystinen tuoksunkantaja oli tosiaan juuri hän. Kiitin herraa saamistani tiedoista ja hipsuttelin tyytyväisenä miehistä kooostuneen työporukkani puoleen kertoen, että olen löytänyt elämäni tuoksun.

Creed Aventus

Minulle Creed oli täysin uusi tuttavuus, mutta toimitusjohtajamme ja sisäänostopäälikkömme nyökyttelivät molemmat tietäväisinä. Herrat tiesivät heti, että kyseessä oli perin arvokkaista ja hyvin tyylikkäistä tuoksuistaan tunnettu merkki, jota ei noin vain saanut käsiinsä.

Creed Aventus

Ryntäsin saman tien kotiin päästyäni tietokoneelle  tilatakseni tuoksun miehelleni. Ruotsalaisella ei ole mitenkään kovin valikoiva tuoksumaku ja hän on järjestelmällisesti pitänyt jokaisesta tuoksusta, joita olen hänelle töistä kiikuttanut niihin tykästyttyäni, joten ei ole ollenkaan epätavallista, että valitsen hänen tuoksunsa ja hän jopa suosii tätä käytäntöä.

Creedin tuoksujen jälleenmyyjiä oli haastavaa löytää ja mielikuva merkin tuoksujen selektiivisyydestä korostui, kun näin tuoksujen hinnan. 30 ml ja 50 ml pulloja oli suorastaan hankalaa saada netistä ja pienelläkin pullolla oli jo yli sata euroa hintaa. Tuoksua olikin saatavilla lähes poikkeuksetta vain 100 ml tai 120 ml pulloissa, joilla oli hintaa lähes 300 euroa.

Voisinko ostaa netistä sokkona toiselle ihmiselle noin arvokkaan tuoksun ilman, että henkilö voisi edes kokeilla sitä iholleen etukäteen? Mitäs jos henkilö, jonka iholta tuoksua haistoin olikin sitäpaitsi muistanut kokeilemansa tuoksun nimen väärin? Hajuvedestä oli kuitenkin kehittynyt minulle sen illan aikana niin vahva pakkomielle, että minun oli saatava sitä miehelleni häätuoksuksi.

Creed Aventus

Onneksi löysin ruotsalaisen verkkokaupan, joka myi hajuveden tuoksunäytteitä kiskurihinnalla. 10 euroa maksava näyte tuntui järkyttävältä ajatukselta, mutta jostakin oli pakko aloittaa ja päädyin tilaamaan niitä miehelleni kaksi toivoen, että hänkin ihastuisi tuoksuun ja että se olisi hänen ihollaan yhtä huumaava kuin sillä herralla, jonka iholta olin sitä nuuhkinut. Minua ei edes kismittänyt, että ylihintaisten näytteiden saavuttua näin niissä lukevan ”Sample – not for sale”!

Creed Aventus

Mies oli pyytänyt minua kuvailemaan tuoksua hänelle etukäteen, mutta se tuntui mahdottomalta. Hajuveden tuoksu oli jotain niin ainutlaatuisen uniikkia, etten osannut verrata sitä yhtään mihinkään aiemmin haistamaani tuoksuun. Kun tuoksunäyte sitten saapui ja pyysin Ruotsalaista itse kuvailemaan sitä, totesi hän saman: ei tätä voi kuvailla.

Aventus is a sophisticated blend for individuals who savor a life well-lived.

Creed Aventus

Tuoksu on ehdottomasti tyylikäs ja jos joku tuoksu voi tuoksua menestyvältä mieheltä, niin tämä tuoksuu juuri siltä. Siinä on raikkautta, mutta ei mitään sitruksista tai sporttista pistävyyttä. Tuoksussa erityisintä onkin se, millaisen auran se ympärilleen muodostaa. Iholla se tuoksuu aluksi hieman vähemmän pehmeältä, mutta se häivähdys, jonka se ympärilleen luo on jotain aivan taivaallista.

Top note: Bergamot, blackcurrant leaves, apple, pineapple
Middle note: Pinkberries, birch, patchouli, jasmine
Base note: Musk, oakmoss, ambergris, vanilla

Tuoksussa on pehmeän metsäisiä ja aromikkaita vivahteita, mutta silti se ei ole raskas. Siinä on ripaus vaniljaa, mutta se ei ole silti makean vaniljainen. Se on elegantti, pehmeä, aistikas ja täynnä tyyliä. Se ei käy päälle, mutta häivähtää nenään sopivasti kertoen, että tilassa on paikalla joku, jolla on pettämätön maku. Minulla on ollut suosikkituoksuja miesten tuoksujen puolelta, mutta tämä on jotain aivan uutta eikä mikään miesten tuoksu ole saanut minua ennen näin pauloihinsa.

Creed Aventus

Creed Aventus -tuoksu päätyi siis mieheni häätuoksuksi ja yritämme häiden jälkeen häämatkalla saada hankittua sitä hänelle isomman pullon. Googlen perusteella sitä myydään myös Tallinnan Kaubamajassa, joten jos joku on käymässä siellä tai jossain muussa maassa, jossa tuoksua myydään, niin suosittelen, että käytte tuoksuttamassa tätä! Tuoksu ei välttämättä ole parhaimmillaan paperiin ruiskutettuna ja vaatii minusta ihollakin hetken syventyäkseen ja pehmentyäkseen, mutta tämä on oikeasti jotain niin vetovoimaisen ihanaa, ettei tosikaan!

Creed Aventus

Mitä tuoksua teidän kumppaninne käyttää?

Kommentit (17)
  1. Nyt haluaisin vaan niin kovasti tuoksuttaa tätä!! 😀

    1. Voi kun tuoksun voisi saada tuoksumaan blogipostauksessa, tämä on niin ihana! 😀

  2. Mikä tuo nettikauppa in, joka näytteitä myy? Toimittavatkohan Suomeen? Kiinnostaisi tilata erän Creedin naisten tuoksu.

    1. Nettikauppa on miesten kosmetiikkaan keskittynyt gents.se, jolla sattuu olemaan ”suomalainenkin” sivu englanniksi (ei siis edes suomennettu) eli gents.fi. Siellä on myös naisten Creed-tuoksuja myynnissä ja joitakin näytteitä. 🙂

      1. Suuret kiitokset!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *