Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Maailman suosituin korealainen puhdistusgeeli: COSRX Low pH Good Morning Gel Cleanser

*Sis. mainoslinkkejä

Tiedän, että olen fiilistellyt blogissani viimeisen kuukauden aikana jo varsin useaan otteeseen korealaista COSRX-ihonhoitomerkkiä, mutta en silti voinut olla julkaisematta vielä tätä postausta. Uskon nimittäin, että tässä postauksessa esittelemäni tuote voi sopia lähes jokaiselle ja moni on taatusti kaivannut tätä jopa tietämättään!

(Postaukseni merkin supersuositusta, mustapäitä ehkäisevästä BHA Blackhead Power Liquid -hoitonesteestä voi lukea täältä ja ihoa tehokkaasti kosteuttavasta ja uudistavasta Advanced Snail 96 Mucin Power Essence -hoitonesteestä löytyy puolestaan täältä.)

 COSRX Low pH Good Morning Cleanser

Tuote on COSRX Low pH Good Morning Gel Cleanser*, joka sopii nimestään huolimatta käytettäväksi ihon puhdistuksessa aamuin illoin. Tämä puhdistusgeeli on yksi tuotemerkin myydyimpiä tuotteita ja varmasti suurin osa korealaisesta ihonhoidosta kiinnostuneista on kokeillut sitä, sillä tuotteesta on tullut lyhyessä ajassa jo suoranainen klassikko, joka keikkuu lähes jokaisella korealaisen ihonhoidon must have -tuotteitta kokoavalla listauksella.

Puhdistusgeelin suosion takana on niinkin yksinkertainen asia kuin optimaalisesti tasapainoitettu pH-arvo. Postailin blogissani vähän aikaa sitten pH-arvon tärkeydestä kasvovesien yhteydessä (postauksen voi lukea täältä) ja nostin silloin esiin, kuinka tärkeää ihon pH on tasapainottaa kasvojenpesun jälkeen, jottei ihoa kiristele ja jotta sille levitettävät hoitotuotteet saavat optimaalisen toimintaympäristön eivätkä esimerkiksi AHA- ja BHA-hapot neutralisoidu liian nopeasti. (AHA- ja BHA-happoja käsittelevän postaukseni voi lukea täältä.) Monissa puhdistusgeeleissä ja -voiteissa voi nimittäin olla hyvinkin emäksinen pH-arvo, minkä seurauksena iho jopa kuivuu ja sitä kiristelee ellei tilannetta balansoi ihoneutraalilla kasvovedellä nopeasti.

 COSRX Low pH Good Morning Cleanser

Koska COSRX hyödyntää useissa tuotteissaan AHA- ja BHA-happoja, joiden kohdalla ihon pH-arvon palauttaminen iholle luonnolliseen, lievästi happaman tilaan (pH n. 5.5) on erityisen tärkeää tuotteen aktiiviaineiden tehon säilyvyyden vuoksi, on merkki lanseerannut erityisen puhdistustuotteen, joka auttaa pitämään ihon pH:n tasapainossa jo ihonpuhdistuksen aikana. Jo pelkkä pH-neutraali vesijohto vesi voi nimittäin vaikuttaa ihon pH-arvoon tehden siitä emäksisemmän kuin sen kuuluisi olla!

Hellävarainen puhdistusgeeli on kehitetty erityisesti puhdistamaan iho aamuisin, mutta moni käyttää sitä myös iltaisin kaksoispuhdistuksen jälkimmäisessä vaiheessa. Puhdistusgeelin alhaisen, ihoneutraalin pH-arvon (n. 5.5) ansiosta se ei pese ihoa liikaa tai horjuta sen pinnalla olevan happovaipan tilaa, jolloin ihoa ei myöskään ala pesun jälkeen kiristellä. Kerrankin puhdistusgeeli, joka sopii myös kuivalle iholle!

 COSRX Low pH Good Morning Cleanser

Moni kokee erilaiset puhdistusgeelit ja vaahtoavat puhdistusvoiteet omalle iholleen liian voimakkaina ja tämä johtuu nimenomaan siitä, että niissä on usein hyvin emäksinen pH-arvo. Tässäpä olisi siis nyt puhdistusgeeli, joka poistaa iholta vesiliukoiset epäpuhtaudet tehokkaasti ilman, että iholle jää kiristelevän kuivaa tunnetta.

Tämä ei tietenkään ole maailman ainoa puhdistusgeeli, jossa on ihoneutraali pH-arvo. Vastaavia löytyy paljon ihan länsimaalaisiltakin kosmetiikkamerkeiltä, mutta tämä on ylivoimaisesti maailman parhaiten brändätty puhdistusgeeli, joka ratsastaa lievästi happaman pH:n maineellaan.

 COSRX Low pH Good Morning Cleanser

Ostin tämän hellävaraisen puhdistusgeelin jo alkuvuodesta, joten se on ollut minulla vaihtelevassa käytössä jo kuukausia ja pidän siitä todella paljon. Tuotteeseen ei ole lisätty hajusteita, mutta sen tuoksussa on silti selvästi haistettavissa tuotteen sisältämä ihoa puhdistava teepuuöljy. Puhdistusgeelin sisällysluettelosta voi bongata myös muita luonnonmukaisia uutteita.

Puhdistusgeeli vaahtoaa veden kanssa kevyesti, mutta ei muodosta valtavia vaahtokinoksia. Se pesee iholta hellästi pois lian, mutta meikinpuhdistukseen sitä ei kuitenkaan ole varsinaisesti tarkoitettu. Itse tykkäännyt käyttää tätä joko ihan yksinään aamulla tai sitten kaksoispuhdistuksen jälkimmäisessä vaiheessa.

 COSRX Low pH Good Morning Cleanser

Tämä puhdistusgeeli on myös omalla korealaisen ihonhoidon must have -listallani ja suosittelen tätä oikeastaan kaikille, sillä se sopii useimpien iholle ihoneutraalin pH-arvonsa ansiosta. COSRX-tuotteita myy Suomessa eleven.fi ja puhdistusgeeli löytyy myynnistä täältä*.

 COSRX Low pH Good Morning Cleanser

Kuka muu on ihastunut COSRX Low pH Good Morning Gel Cleanser -puhdistusgeeliin?

Kommentit (19)

 1. Suvituuli

  Mä olen aivan hurahtanut ja sukeltanut varpaita myöten aasialaiseen kosmetiikkaan! Kipinän sain sinulta, mutta ymmärrän myös lukijoita, joita ei kiinnosta samalla tavalla lukea ja paneutua aiheeseen. Kun itselläni oli vain se perustieto ihonhoidosta, joka pohjautuu suomalaiseen rutiiniin ja ajatusmaailmaan oli korealainen rutiini melko hurja.

  Kuvittelin tietäväni ihonhoidosta jonkun verran ja voi sanoa että se on yksi harrastuksistani 😀 silti tähän maailmaan heittäytyessäni jäin tietojeni kanssa kuvainnollisesti kuin junan alle. Sen korealaisen.

  Suomalainen laittaa nivean sinisestä purkista hiukan voidetta saunan jälkeen, kun taas korealainen rouva luultavasti kauhistuisi ja rientäisi apuun laukullisen kanssa tuotteita, korjaamaan mitä pelastettavissa on. Tarkoituksena ei ole vähätellä, minusta on hauska vertailla asioita näin ja jokainen hoitaa ihoaan omalla tavallaan 🙂

  Viime talvena atooppinen ihoni oli hirvittävässä kunnossa ja tuntui, ettei mistään ollut selvästi apua. Kahlasin keskustelupalstat läpi etsien juuri sitä tuotetta joka saisi aikaan edes siedettävän lopputuloksen. En suostu käyttämään kortisonia tai muita lääkevoiteita kuin pakon edessä ja olin aivan neuvoton. Nyt olen varovaisen luottavainen, sillä ihoni on paremmassa kunnossa pitkästä aikaa! 🙂 vielä ei olla lähelläkään hyvää, mutta näen pieniä muutoksia ja olen ikionnellinen siitä.

  Kirjoittaisin varmasti loputtomiin tästä aiheesta, niin mielenkiintoinen se on. Parempi silti lopettaa ajoissa ja kiittää inspiroivasta blogista <3

  • Virve Vee

   Ihanaa kuulla, että joku muukin on näin innostunut siitä. Jes! 🙂

   Toivottavasti löydät ihollesi sopivat tuotteet, jotta selviät varsinkin talvesta. Atooppinen iho on kyllä silloin helposti todella kovalla koetuksella. Yritän koota jossakin vaiheessa omia tuotevinkkejä atooppiselle iholle, vaikka taitaa olla ennemminkin niin päin, että atoopikot tietävät asiasta omien kokemuksiensa ansiosta niin paljon enemmän, että voisivat jakaa niitä minulle! 🙂

   Kiitos ihanasta kommentista. <3

 2. Jenni

  Tää on tosi ihana putsari, kuivakin iho tykkää ja mä tykkään erityisesti tän tuoksusta.

  • Virve Vee

   Sopii tosiaan loistavasti minunkin helposti kuivuvalle iholleni. 🙂

 3. Julia

  Tosin kuin ylempi kommentoija, mä itse inhoan tämän tuoksua! On tosi vahva ja noh, lääkemäisen pistävä. En ois tota teepuuöljyä tajunnut kyllä ite tunnistaa. On kyllä muuten hinta-laatu-suhteeltaan niin hyvä tuote, että kestän hajuhaitan, kun ei se iholle onneks jää.

  • Virve Vee

   Minäkin mietin pitkään, että mistä tuoksu on niin tuttu enkä keksinyt millään ennen kuin tavasin teepuuöljyn INCI-listasta. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *