Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Kulttituote, joka ehkäisee mustapäitä: COSRX BHA Blackhead Power Liquid

*Sis. mainoslinkkejä

Olen esitellyt blogissani useita erilaisia tuotteita, jotka on tarkoitettu mustapäiden poistamiseen. Totuushan on kuitenkin, että emmehän me ihan oikeasti sellaisia etsi. Ihan oikeastihan me haluamme tuotteen, jolla niistä paskiaisista pääsee eroon niin, ettei niitä enää edes ilmesty.

Voiko sellaista tuotetta edes olla olemassa?

Olen kovasti halunnut uskoa ainakin, että voi, joten olen tehnyt parhaani löytääkseni sellaisen. Monien uteliaiden selvitysten, kiinnostuneiden kokeilujen ja aktiivisen tutkimustyön jälkeen pääsin vihille ainesosasta ja sitä sisältävästä tuotteesta, joka voisi olla ratkaisu ongelmaani.

COSRX BHA Blackhead Power Liquid

Tilasin nimittäin talvella kokeiluuni yhden hypetetyimmistä mustapäitä ja muita ihohuokosia tukkivia epäpuhtauksia vastaan taistelevista tuotteista. Korealainen COSRX BHA Blackhead Power Liquid* perustaa nimensä mukaisesti tehonsa BHA-happoon, jonka väitetään todistetusti vähentävän mustapäiden muodostumista ja ihohuokosiin liiallisena kertyvää talia.

Homma ei ole ihan vain tämän kyseisen merkin keksimä juttu, vaan BHA-hapot ratsastavat nimenomaan maineellaan nitistää ihohuokosten epäpuhtaudet. Tunnetuin BHA-happo on varmasti salisyylihappo, jota esimerkiksi tämän tuotteen kanssa rinta rinnan ykköspaikasta taistelevassa ja vastaavaan tarkoitukseen kehitetyssä Paula’s Choice SKIN PERFECTING 2% BHA Liquid -neste sisältää. Korealainen COSRX hyödyntää puolestaan Betaine Salicylate -nimellä kulkevaa BHA-happoa, sillä sen käyttöä ei ole rajoitettu lainsäädännössä Koreassa yhtä tiukasti ja se sopii kuulemma paremmin myös herkemmällekin iholle.

BHA-happojen ihohuokosten tukkeutumiseen kohdistuva vaikutus perustuu siihen, että toisin kuin vesiliukoiset AHA-hapot, ne ovat öljyliukoisia, minkä vuoksi ne pääsevät nimenomaan vaikuttamaan rasvoittuvissa ihohuokosissa imeytyen niihin ja  ikäänkuin kuorien niitä myös sisältä ehkäisten siten ihohuokosten tukkeutumista.  Jotta BHA-happoa sisältävä tuote voi toimia iholla, täytyy sen pH-arvon kuitenkin olla säädetty oikein ja sekä tätä COSRX-merkin että Paula’s Choicen tuotetta hehkutetaan nimenomaan juuri niiden optimaalisen pH-arvon vuoksi.

(BHA-hapoista voi lukea lisää tästä postauksestani.)

COSRX BHA Blackhead Power Liquid

Olinkin siis melko täpinöissäni päästessäni kokeilemaan itse tuotetta.

Kirkasta nestettä kuuluu levitää iholle heti ihonpuhdistuksen jälkeen (aluksi kerran tai pari viikossa ja vähitellen joka toinen tai kolmas päivä tai jopa päivittäin), kun ihon pH on tasapainotettu kasvovedellä. Homman voi hoitaa joko vanulappua käyttäen tai sormin, kuten itse teen – en nimittäin todellakaan halua hukata pisaraakaan tätä nestettä, vaikkei sen hinta nyt niin huima olekaan.

Nesteessä on melko mielenkiintoinen tuoksu, joka ei onneksi jää haisemaan iholle. Sen haistaa vain tuotetta levittäessä ja sormia nuuhkiessa. Sitä voisi kuvata ehkä kysymyksellä ”Onko joku astunut koirankakkaan?”, joka heittää ilmoille epäilyksen, että jossain ehkä häivähtää hieman inhottava ja tiettyyn asiaan assosioitava tuoksu, mutta se ei kuitenkaan ole aistittavissa niin vahvasti kuin esimerkiksi lause ”Yök, olen astunut koirankakkaan!” sen puolestaan määrittäisi.

COSRX BHA Blackhead Power Liquid

Tuotteen käyttämisessä on yksi pieni tylsä juttu (sen hassun tuoksun lisäksi): Koska sen BHA-happo voi toimia nimenomaan tietyn pH-arvon puitteissa, suositellaan kaikkialla odottamaan tuotteen levityksen jälkeen jopa puolisen tuntia ennen ihonhoitorutiinin jatkamista muilla tuotteilla, jotta tuote voi vaikuttaa parhaalla tavalla. Tätä ei itse pakkauksessa lue ja homma on varmasti alunperin jonkun ylihysteerisen ihonhoitonörtin keksimä juttu, mutta kuulostaa kuitenkin niin järkeenkäyvältä, että minusta sitä kannattaa edes yrittää noudattaa – jos ei nyt ihan puolen tunnin verran niin edes vartin.

Olin nähnyt netissä runsaasti ennen ja jälkeen -kuvia, joissa tuotetta käyttäneet ja epäpuhtauksista ihollaan kärsineet olivat saaneet sen avulla aivan loistavia tuloksia (googlettakaa vaikka!), joten odotukseni tuotteen suhteen olivat todella korkealla.

COSRX BHA Blackhead Power Liquid

Taistelin pitkin talvea ja kevättä iholleni yhtäkkiä ilmestyneen epäpuhtausryntäyksen kanssa ja sain ilokseni huomata, että tuote toimi (oikein käytettynä) paitsi mustapäihin, myös muihin epäpuhtauksiin ehkäisten niiden syntyä. Suurimman muutoksen huomasin yläselässäni, johon oli yhtäkkiä alkanut ilmestyä ikäviä epäpuhtauksia ja jopa ihonalaisia, kipeitä finnejä. Koska tuote sai vaikuttaa iholla rauhassa enkä levittänyt sen päälle koskaan mitään muuta, huomasi sen positiiviset vaikutukset todella nopeasti ja selkäni puhdistui erinomaisesti. Jos en käyttänyt tuotetta, alkoi selkään ilmestyä näppyjä muutaman päivän jälkeen, mutta tuotetta käyttäessä homma toimi loistavasti.

Huomasin tuotteen positiivisen vaikutuksen selvästi myös kasvojeni iholla: sekä mustapäät että muut epäpuhtaudet vähenivät jo viikossa huomattavasti. Ongelmaksi muodostui kuitenkin se, että jotta tuote toimi kunnolla, täytyi sen levityksen jälkeen malttaa odottaa ennen muiden ihonhoitotuotteiden käyttöä ja olin koko talven ja kevään tavallisesti niin totaalisen väsynyt iltaisin, etten vain jaksanut venyttää jokailtaista ihonhoitoani tämän vaatimalla tavalla ja tuotteen epäsäännölliseksi lipsunut käyttö tarkoitti myös heikompia hoitotuloksia. Aion kuitenkin ottaa tuotteen uudelleen käyttöön taas kesälomalta palattuani, sillä niin hyvin se hommansa selässäni hoiti!

COSRX BHA Blackhead Power Liquid oli se ihmetuote, jonka myötä aloin painostaa sisäänostoamme saadaksemme COSRX-merkin valikoimaamme. Merkillä on muitakin loistavia tuotteita ja fiilistelin sitä yleisesti juuri vähän aikaa sitten tässä aiemmassa postauksessani. Sanoisinkin, että tämä on todellinen must have -tuote kokeiltavaksi jokaiselle, joka taistelee tukkeutuvien ihohuokosten ja sen aikaansaamien epäpuhtauksien (niin mustapäiden kuin finnienkin) kanssa.

COSRX BHA Blackhead Power Liquid

Onko joku muu jo kokeillut COSRX BHA Blackhead Power Liquid -nestettä?

 COSRX BHA Blackhead Power Liquid -hoitonesteen myyjiä löytyy eBaysta täältä*.

PS. Löydät vinkkini kaikista parhaista mustapäiden poistoon tarkoitetuista tuotteista täältä. Jos mietit, mitä iholle kannattaisi laittaa mustapäiden poiston jälkeen, löytyy siihen vinkkejä täältä

Kommentit (35)

 1. Virve Vee

  Minun täytyy käydä kaupassa tuoksuttelemassa tuotetta nyt kyllä jo! Ehkä omani on sitten ollut jotain niin kauan aikaa sitten valmistettua, että siinä on vielä ollut tuo haju. :/

 2. Emmi

  Hei!
  Kyseinen tuote on ollut minulle painonsa arvosta kultaa kärsiessäni kammottavasta hormoniperäisestä finnihyökkäyksestä! Tästä tehosta olisin valmis maksamaan paljon enemmänkin, mutta olen tottakai iloinen, että kyseessä on vieläpä edullinen tuote.
  Kiitos Virve tämän tuotteen esittelystä!
  Mistään ei tule kuitenkaan esille voiko tuotetta käyttää jatkuvasti joka ilta vai onko siitä jotain haittaa iholle? Tällä hetkellä tuntuu että jos yhtenäkin iltana en käytä, on finnien uusi aikakausi taas saanut alkunsa…

  • Virve Vee

   Voi käyttää ihan jatkuvasti ja päivittäin pitämässä ihon kirkkaana. BHA happo auttaa ehkäisemään ihohuokosten tukkeutumista, eli jos iho ei reagoi päivittäiseen käyttöön mitenkään (useimmilla varmasti sietää ongelmitta) niin antaa mennä vaan ja nauti hyvästä ihosta! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *