Kulttituote, joka ehkäisee mustapäitä: COSRX BHA Blackhead Power Liquid

*Sis. mainoslinkkejä

Olen esitellyt blogissani useita erilaisia tuotteita, jotka on tarkoitettu mustapäiden poistamiseen. Totuushan on kuitenkin, että emmehän me ihan oikeasti sellaisia etsi. Ihan oikeastihan me haluamme tuotteen, jolla niistä paskiaisista pääsee eroon niin, ettei niitä enää edes ilmesty.

Voiko sellaista tuotetta edes olla olemassa?

Olen kovasti halunnut uskoa ainakin, että voi, joten olen tehnyt parhaani löytääkseni sellaisen. Monien uteliaiden selvitysten, kiinnostuneiden kokeilujen ja aktiivisen tutkimustyön jälkeen pääsin vihille ainesosasta ja sitä sisältävästä tuotteesta, joka voisi olla ratkaisu ongelmaani.

COSRX BHA Blackhead Power Liquid

Tilasin nimittäin talvella kokeiluuni yhden hypetetyimmistä mustapäitä ja muita ihohuokosia tukkivia epäpuhtauksia vastaan taistelevista tuotteista. Korealainen COSRX BHA Blackhead Power Liquid* perustaa nimensä mukaisesti tehonsa BHA-happoon, jonka väitetään todistetusti vähentävän mustapäiden muodostumista ja ihohuokosiin liiallisena kertyvää talia.

Homma ei ole ihan vain tämän kyseisen merkin keksimä juttu, vaan BHA-hapot ratsastavat nimenomaan maineellaan nitistää ihohuokosten epäpuhtaudet. Tunnetuin BHA-happo on varmasti salisyylihappo, jota esimerkiksi tämän tuotteen kanssa rinta rinnan ykköspaikasta taistelevassa ja vastaavaan tarkoitukseen kehitetyssä Paula’s Choice SKIN PERFECTING 2% BHA Liquid -neste sisältää. Korealainen COSRX hyödyntää puolestaan Betaine Salicylate -nimellä kulkevaa BHA-happoa, sillä sen käyttöä ei ole rajoitettu lainsäädännössä Koreassa yhtä tiukasti ja se sopii kuulemma paremmin myös herkemmällekin iholle.

BHA-happojen ihohuokosten tukkeutumiseen kohdistuva vaikutus perustuu siihen, että toisin kuin vesiliukoiset AHA-hapot, ne ovat öljyliukoisia, minkä vuoksi ne pääsevät nimenomaan vaikuttamaan rasvoittuvissa ihohuokosissa imeytyen niihin ja  ikäänkuin kuorien niitä myös sisältä ehkäisten siten ihohuokosten tukkeutumista.  Jotta BHA-happoa sisältävä tuote voi toimia iholla, täytyy sen pH-arvon kuitenkin olla säädetty oikein ja sekä tätä COSRX-merkin että Paula’s Choicen tuotetta hehkutetaan nimenomaan juuri niiden optimaalisen pH-arvon vuoksi.

(BHA-hapoista voi lukea lisää tästä postauksestani.)

COSRX BHA Blackhead Power Liquid

Olinkin siis melko täpinöissäni päästessäni kokeilemaan itse tuotetta.

Kirkasta nestettä kuuluu levitää iholle heti ihonpuhdistuksen jälkeen (aluksi kerran tai pari viikossa ja vähitellen joka toinen tai kolmas päivä tai jopa päivittäin), kun ihon pH on tasapainotettu kasvovedellä. Homman voi hoitaa joko vanulappua käyttäen tai sormin, kuten itse teen – en nimittäin todellakaan halua hukata pisaraakaan tätä nestettä, vaikkei sen hinta nyt niin huima olekaan.

Nesteessä on melko mielenkiintoinen tuoksu, joka ei onneksi jää haisemaan iholle. Sen haistaa vain tuotetta levittäessä ja sormia nuuhkiessa. Sitä voisi kuvata ehkä kysymyksellä ”Onko joku astunut koirankakkaan?”, joka heittää ilmoille epäilyksen, että jossain ehkä häivähtää hieman inhottava ja tiettyyn asiaan assosioitava tuoksu, mutta se ei kuitenkaan ole aistittavissa niin vahvasti kuin esimerkiksi lause ”Yök, olen astunut koirankakkaan!” sen puolestaan määrittäisi.

COSRX BHA Blackhead Power Liquid

Tuotteen käyttämisessä on yksi pieni tylsä juttu (sen hassun tuoksun lisäksi): Koska sen BHA-happo voi toimia nimenomaan tietyn pH-arvon puitteissa, suositellaan kaikkialla odottamaan tuotteen levityksen jälkeen jopa puolisen tuntia ennen ihonhoitorutiinin jatkamista muilla tuotteilla, jotta tuote voi vaikuttaa parhaalla tavalla. Tätä ei itse pakkauksessa lue ja homma on varmasti alunperin jonkun ylihysteerisen ihonhoitonörtin keksimä juttu, mutta kuulostaa kuitenkin niin järkeenkäyvältä, että minusta sitä kannattaa edes yrittää noudattaa – jos ei nyt ihan puolen tunnin verran niin edes vartin.

Olin nähnyt netissä runsaasti ennen ja jälkeen -kuvia, joissa tuotetta käyttäneet ja epäpuhtauksista ihollaan kärsineet olivat saaneet sen avulla aivan loistavia tuloksia (googlettakaa vaikka!), joten odotukseni tuotteen suhteen olivat todella korkealla.

COSRX BHA Blackhead Power Liquid

Taistelin pitkin talvea ja kevättä iholleni yhtäkkiä ilmestyneen epäpuhtausryntäyksen kanssa ja sain ilokseni huomata, että tuote toimi (oikein käytettynä) paitsi mustapäihin, myös muihin epäpuhtauksiin ehkäisten niiden syntyä. Suurimman muutoksen huomasin yläselässäni, johon oli yhtäkkiä alkanut ilmestyä ikäviä epäpuhtauksia ja jopa ihonalaisia, kipeitä finnejä. Koska tuote sai vaikuttaa iholla rauhassa enkä levittänyt sen päälle koskaan mitään muuta, huomasi sen positiiviset vaikutukset todella nopeasti ja selkäni puhdistui erinomaisesti. Jos en käyttänyt tuotetta, alkoi selkään ilmestyä näppyjä muutaman päivän jälkeen, mutta tuotetta käyttäessä homma toimi loistavasti.

Huomasin tuotteen positiivisen vaikutuksen selvästi myös kasvojeni iholla: sekä mustapäät että muut epäpuhtaudet vähenivät jo viikossa huomattavasti. Ongelmaksi muodostui kuitenkin se, että jotta tuote toimi kunnolla, täytyi sen levityksen jälkeen malttaa odottaa ennen muiden ihonhoitotuotteiden käyttöä ja olin koko talven ja kevään tavallisesti niin totaalisen väsynyt iltaisin, etten vain jaksanut venyttää jokailtaista ihonhoitoani tämän vaatimalla tavalla ja tuotteen epäsäännölliseksi lipsunut käyttö tarkoitti myös heikompia hoitotuloksia. Aion kuitenkin ottaa tuotteen uudelleen käyttöön taas kesälomalta palattuani, sillä niin hyvin se hommansa selässäni hoiti!

COSRX BHA Blackhead Power Liquid oli se ihmetuote, jonka myötä aloin painostaa sisäänostoamme saadaksemme COSRX-merkin valikoimaamme. Merkillä on muitakin loistavia tuotteita ja fiilistelin sitä yleisesti juuri vähän aikaa sitten tässä aiemmassa postauksessani. Sanoisinkin, että tämä on todellinen must have -tuote kokeiltavaksi jokaiselle, joka taistelee tukkeutuvien ihohuokosten ja sen aikaansaamien epäpuhtauksien (niin mustapäiden kuin finnienkin) kanssa.

COSRX BHA Blackhead Power Liquid

Onko joku muu jo kokeillut COSRX BHA Blackhead Power Liquid -nestettä?

 COSRX BHA Blackhead Power Liquid -hoitonesteen myyjiä löytyy eBaysta täältä*.

PS. Löydät vinkkini kaikista parhaista mustapäiden poistoon tarkoitetuista tuotteista täältä. Jos mietit, mitä iholle kannattaisi laittaa mustapäiden poiston jälkeen, löytyy siihen vinkkejä täältä

virve-fredman-taydellinen-iho-opas-korealaiseen-ihonhoitoon

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

Kommentit (37)
 1. Pitää tilata, ihana, että olet saanut nämä suomalaiseen verkkokauppaan <3 ! Osaatko sanoa ainesosista, että ovatko ne ns. turvallisia vaikka olisi tarkempi kosmetiikan rakaa-aineista (eli käyttäisi luonnonkosmetiikkaa ja välttelisi muoveja yms..)? Käytän paljon luonnonkosmetiikkaa ja mielellään voiteita, joissa on ylipäänsä mahd. vähän raaka-aineita. Tässä ainakin incl oli todella lyhyt ja aineiden nimetkin kuulostivat aika perusjutuilta.

  Kangasnaamioita olen myös himonnut, mutta ne ovat tuntuneet aina sisältävän silikoneja :/

  Onkohan aasiassa luonnonkosmetiikkamerkkejä?

  Itsellä kaikki öljyt, silikonit ja muovimaiset aineet tuntuvat aiheuttavan epäpuhtauksia, joten siksi olen tarkka näistä kasvojen iholla. En ole koskaan käyttänyt seerumeita, joten ne voisivat kiinnostaa 😀

  1. Oi että, näillä taitaa olla yleisesti lyhyet incl!!

   https://eleven.fi/cosrx-hyaluronic-acid-hydra-power-essence#description

   Tässäkin ihan muutama raaka-aine. Mitä olet tästä pitänyt? Sopisikohan tämä juuri minulle, kun minulla on epäpuhdas pintakuiva iho? Oliko näissä hyaluronihoitonesteissä niin, että piti laittaa kasvovoide päälle?

   1. Aasialaisissa kosmetiikkamerkeissä on minusta monesti käytetty aivan loistavia raaka-aineita ja COSRX-tuotteissa INCI-listat ovat usen hyvin simppeleitä. 🙂

    Tuo hyaluronihappoa sisältävä hoitoneste sopii loisyavasti myös pintakuivalle iholle, sillä se kosteuttaa ihoa ilman rasvaista tunnetta. Hoitonesteen päälle täytyy kuitenkin aina laittaa kosteusvoide (ja suositeltavaa on myös käyttää iholle sopivaa seerumia), jotta kosteuttavat ainesosat myös lukittautuvat iholle ja niistä saa suurimman hyödyn irti.

    Aasiassa on jonkun verran luonnonkosmetiikkamerkkejä, mutta siellä ei niinkään minusta usein pidättäydytä fiksaatiossa, että kaiken täytyisi tulla luonnosta vaan tahdotaan tarjota iholle parasta hoitoa esimerkiksi runsaasti luonnonkosmetiikan raaka-aineita hyödyntäen ja nykyteknologiaa (ja synteettisiä ainesosia) käyttäen, jotta tuotteet varmasti ovat tasalaatuisia ja tehokkaita. 🙂

 2. Oi, kuulostaa ihan täydelliseltä tuotteelta! Harmikseni olen kuitenkin allerginen salisyylihapolle ja salisylaateille. Onkohan mitään toivoa löytää epäpuhtauksia ehkäisevää tuotetta ilman noita minua allergisoivia ainesosia?

  1. Voi olla valitettavasti hieman haastavaa, sillä nämä ainesosat ovat suosittuja juurikin siksi, että ne ovat rasvaliukoisia ja hellästi kuorivia. :/ Lupaan kuitenkin pitää silmät ja korvat auki, jos kuulisin jostain muusta vastaavasta ainesosasta! Apteekeissa on myynnissä toki esimerkiksi Basironia, jonka bentsoyyliperoksidi auttaa ehkäisemään epäpuhtauksia, mutta se on jo huomattavasti tujumpaa tavaraa kuin tämä valitettavasti. :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *