Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Contains 97% Natural Ingredients

Tänään esittelyssä on kauan kaivattu uutuus, nimittäin Lumenen uusi irtopuuteri!

Vanha irtopuuteri oli kuulemma jollain tapaa käsin tehtyä ja sen valmistus tuli turhan kalliiksi, joten se jäi lähes pari vuotta sitten pois valmistuksesta. Mutta arvatkaapa vaan, kuinka raskasta on ollut kuunnella asiakkaiden haikailua sen perään, sillä Rimmelin ja Max Factorin shimmerihässäkät tai L’orealin kuulemma liian hankalalla systeemillä toimiva irtopuuteri eivät vaan kelpaa ”kalliista” Cliniquesta puhumattakaan, jonka kilohinta on monia semiselektiivisiä irtopuutereita huomattavasti edullisempi.

Mutta siis asiaan, eli Lumenen uuteen läpikuultavaan Mineral Loose Powderiin.

Tasaa kaikki
En voi olla paljastamatta jo heti välittömästi tykänneeni tästä kovasti.

Koostumus oli ihanan hienojakoinen, tämä tuntui iholla ihanan samettiselta ja pehmeältä ja iho jäi tämän jäljiltä mataksi. Iho ei ollut ollenkaan sellainen tunkkaisen matta, vaan sopivan heleän näköinen, mutta matan tuntuinen. ”Ultra-natural finish”, kuten pakkaus lupaakin.

Omalla vaalealla ihollani tämä puuterin ainoa sävy oli läpikuultava, mutta laitoin myös hyvin ruskettuvan ja jo valmiiksi päivettyneen 60+ äitini kokeilemaan tuotetta ja myös hän tykkäsi siitä. Hänenkään ihollaan tuote ei jäänyt jauhoisen vaaleaksi ja tuote sopi muutenkin aikuisemmallekin iholle.

Tykkäsin itse myös tuotteen mukana tulleesta vipasta.

Olen ehdoton vippaihminen ja levitän aina puuterini iholleni vipalla painellen. En tykkää, jos ihoni jää yhään rasvaisen tuntuiseksi ja vaikkei sen tarvitsekaan näyttää matalta, tahdon sen tuntuvan matalta ja rasvattomalta. Puuterin huiskiminen siveltimellä jättää ihon helposti vielä hieman rasvaisen tuntuiseksi, joten painelen puuterin aina iholle vipalla. Tällöin meikistä tulee myös kestävämpi.

Joskus puutereiden mukana tulee mitä ihmeellisempiä rimpuloita ja hyvin usein antaisin firman mielummin pitää rimpulansa ja myydä tuotteen vastaavasti hieman halvemmalla. Ikisuosikkejani ovat olleet Diorin ja Estee Lauderin irtopuutereiden samettiset vipat (nykyään tosin vain Diorin irtopuuterin mukana tulee tuollainen samettinen vippa), joilla levitän kaikki puuterini vielä vuosia sen jälkeenkin, kun itse puuterit ovat loppuneet (osa vipoistani on äidiltäni jo vuosia sitten saatuja).

Tämä vippa on kivan paksu ja jämäkkä. Ei sellainen paksu ja jämäkkä kuin erikseen myytävät varsinaiset meikkityynyt, mutta sopivan paksu ja jämäkkä. Sellainen, että tämän tietää helposti kestävän ehjänä tuotteen loppumiseen saakka ja selviävän pesuistakin kunnialla.

Luojan kiitos Lumene, että toit irtopuuterin takaisin valikoimiisi, sillä tästä tulee varmasti hitti!

Lopuksi vielä irtopuuteriniksi, jota en ollut koskaan ennen tajunnut ajatella, mutta joka on minulle nyt itsestään selvää bareMineralsin meikkipohjaan tutustumisen jälkeen.

Älä koskaan irroita irtopuuterisi sihdin päältä koko suojamuovia, vaan irroita se vaan muutaman reijän päältä tai pistele muutama reikä auki neulalla. Näin puuteria ei ole aina ympäriinsä ja saat kontrolloitua sen määrää helpommin. Nyt voit myös helposti tarvittaessa napata irtopuuterin mukaasi kotoa poistuessasikin pistämällä reikin päälle vain pienen palan maalarinteippiä (joka yleensä irtoaa kirkasta teippiä helpommin). (Toki voit yrittää teipata kotoa lähtiessäsi myös kokonaan avoimen puuterisihdin kiinni, mutta koska puuteria on jo valmiiksi usein jokapuolella, ei tämä ole yhtä siisti vaihtoehto kuin edellinen.)

Lumenen irtopuuteri tulee myyntiin heinäkuun puolen välin paikkeilla ja hintaa on kuulemma n. 16-17 euroa (tarkkaa hintaa en tiedä).

Oletteko kaipailleet Lumenelle irtopuuteria?

Kommentit (17)

 1. Nimetön

  Anonyymi: Sopii tuohon tarkoitukseen. Minusta tämän ja Mineral Veilin kiillon poissapitämisessä ei ole mitään selkeää eroa. 🙂
  Jos sivellin vaan on sopivan kokoinen ja mielellään yleensä synteettinen nailonsivellin, on se yleensä mainio peiteaineelle. Aitokarvaiset toimivat yleensä huonommin, mutta esim. Lancomen laaserleikattua näädänkarvaa oleva sivellin toimii kyllä hyvin. 🙂

  Anonyymi: 🙂

  Illiskuutti: Pidän ehdotuksen mielessä, kiitos siitä! 🙂

  Anonyymi: Haalenee. 🙂

  Anonyymi: Laivalla töissä ollessani en pahemmin, sillä silloin kun minulla on hieman aikaa, ei netti ole yleensä yhtä nopea kuin mitä itse tahtoisin. Nyt kun taas olen normaalissa työssäni ja yöt kotona, ehdin taas vastailla. 🙂

 2. Anonyymi

  Oi joi, vihdoinkin. Olen käyttänyt tätä tuotetta yli viisi vuotta tyytyväisenä ja pettymykseni oli suuri, kun se lopetettiin. Nyt kiireesti kauppaan varastoja täydentämään. Kyllä tämä on paras puuteri ikinä.

  Kahta en vaihda: Lumenen irtopuuteria ja BS:n kulmaväriä. Molemmat riittoisia, omassa käytössä irtopuuteri kestää aina pitkälle toista vuotta.

  /Niina

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *