Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Nainen värjäsi hiuksensa pinkiksi – seurauksena kotirauhan rikkominen (Colorista Washout update)

Kun Tukholmaan muuttanut valinnaisesti epäsosiaalinen kosmetiikkabloggaaja Virve Väyrynen, 30, keksi värjätä hiuksensa trendisävyksi kutsulla hiusvärillä, ei hän aavistanut etukäteen ollenkaan, millaisia seurauksia sillä voisi hänen elämäänsä olla.

Loreal Paris Colorista Washout Pinkhair
Väyrynen värjäsi hiuksisensa L’Oréal Paris Colorista Washout #Pinkhair -hiusvärillä. KUVA: VIRVE VÄYRYSEN KOTIALBUMI.

Kirjaimellista päänvaivaa aiheuttanut tapahtumaketju sai alkunsa paria viikkoa aiemmin, kun Väyrynen päätyi ostamaan ranskalaisen kosmetiikkajätin alaisuuteen kuuluvan L’Oréal Paris -tuotemerkin uuden Colorista-sarjan hiusvärin.

Uusi Colorista Washout #Pinkcolor -hiusväri lupasi käyttäjälleen kahdesta kolmeen pesukertaan kestävän pastellisen vaaleanpunaisen hiusvärin, joka haalistuisi hiuksista lopulta pesukertojen myötä. Mikään pakkaustiedoissa tai sen varoitusteksteissä ei kuitenkaan valmistellut Väyrystä siihen, mitä tuotteen käyttämisestä seurasi.

Tiesinhän minä, että tulella tässä leikitään, mutta päätin silti olla rohkea,” kertaa Väyrynen kahden viikon takaisia tunnelmiaan. ”Näin jälkikäteen mietin, että mikäköhän minuun silloin meni ja voisikohan kyseessä olla kolmenkympin kriisi,” hän vielä jatkaa.

Kolmenkympin kriisiksi kutsutaan ilmiötä, jossa lähtökohtaisesti silminnähden selväjärkiseltä vaikuttava henkilö ryhtyy 30-vuotta täytettyään tai juuri sitä ennen tekemään asioita, jotka poikkeavat hänen lähipiirinsä mukaan hänen tavallisesta toiminnastaan tai heidän hyväksymästään käytöksestä ja ovat siksi paheksuttavia sekä epäsopiviksi asioiksi katsottuja.

”Hiusten värjääminen vaaleanpunaiseksi oli oikeastaan aika hauskaa, sillä se oli minulle täysin uutta. Edellinen värikkäämpi hiusvärikokeiluni taisi tapahtua 90-luvulla ala-asteella, kun hiuksia oli trendikästä värjätä kreppipaperilla. Värjäsin usein punaisella, mutta kokeilin sitten kerran vihreää. Minua kutsuttiin koulussa homepääksi siihen asti, että väri vihdoin haalistui,” paljastaa Väyrynen surullisia lapsuusmuistojaan avaten.

Loreal Paris Colorista Washout Pinkhair
Väyrysen hiukset heti värjäyksen jälkeen. KUVA: VIRVE VÄYRYSEN KOTIALBUMI.

Hiljainen suomalainen

”Varsinkin ensimmäiset päivät hiusten vaaleanpunaiseksi värjäämisen jälkeen olivat todella jännittävää aikaa. Minut tunnetaan varsin konservatiivisena ihmisenä mitä ulkoasuuni tulee, joten sain esimerkiksi työpaikkallani paljon yllättyneitä, mutta tukkaani kehuneita kommentteja,” Väyrynen kertoo.

Väyrysen työkaverit kuvailevat häntä hiljaiseksi suomalaiseksi, joka kuluttaa verrattain runsaasti muiden keittämää kahvia, välttelee katsekontaktia, esittää kyseenalaisia kommentteja, nauraa hyvän maun vastaisille asioille ja sipsuttaa työpaikalle aina pikkumustaan pukeutuneena, korkokengissä, huulet punattuina ja Pradan käsilaukku käsivarrella keikkuen. Firman pikkujouluissa Väyrynen kuulemma juo vähän liikaa, mutta suvaitsevaisista ruotsalaisista on mukavaa, että he pääsevät sen kautta tutustumaan perinteiseen suomalaiseen kulttuuriin.

”Hitto mä en kestä näitä aaseja,” vastaa hänen punaisiin housuihin pukeutunut parrakas ruotsalainen kollegansa ruotsalaisittain murtaen ja autuaasti hymyillen kysymykseen siitä, onko Väyrysen läsnäolo saanut hänet jo oppimaan suomea. Hän ei ole varma, mitä hänen oppimansa lause tarkoittaa, mutta on käsittänyt sen olevan jonkinlainen iloinen kannustus, sillä Väyrynen toistelee sitä usein hänen ruotsalaisten kollegoidensa saadessa esimerkillisiä ja poikkeuksellisen loistavia ideoita. ”On mukavaa, että tiimissämme on joku, joka suhtautuu aina niin positiivisesti ideoihimme!” hän vielä jatkaa tyytyväinen kestohymy kasvoillaan.

Colorista Washout Pinkhair
Väyrysen hiukset ensimmäisen pesukerran jälkeen. KUVA: VIRVE VÄYRYSEN KOTIALBUMI.

Tuntemattomiakin kiinnosti

”Toisaalta oli myös hämmentävää, kuinka paljon vaaleanpunainen tukka kiinnosti tuntemattomiakin ihmisiä. Sain esimerkiksi kaupan kassalla kehuja tuntemattomalta myyjältä, joka halusi kuulemma vain sanoa, että hiusteni sävy on ihana,” Väyrynen naurahtaa.

”Vaaleanpunaista tukkaa esitellyt Instagram-kuvani sai myös tavallista enemmän tykkäyksiä, mikä tietysti nosti ihmisarvoani ja määritteli uudelleen sosiaalista asemaani yhteiskunnassa,” Väyrynen summaa yleisesti tunnettuja faktoja.

Ihan loputtomiin positiiviset kommentit eivät kuitenkaan ole jaksaneet ilahduttaa.

”Ensimmäisen päivän jälkeen olin ihan rikki. Kestän vielä jotenkin sen, että niitä naapureita, joita ei ehdi juosta pakoon pitää tervehtiä ja työkavereille täytyy hymyillä tunnistamisen merkiksi kerran päivässä heidät ensimmäistä kertaa nähdessään, mutta hiusvärini aikaansaamat vaivaannuttavat keskustelut olivat lopulta aivan liikaa,” Väyrynen sadattelee ruotsalaisten kohteliasta tapaa yrittää panna merkille, kun samassa toimistossa istuva on muuttanut hiustyyliään radikaalisti.

Colorista Washout Pinkhair
Väyrysen hiukset toisen pesukerran jälkeen. KUVA: VIRVE VÄYRYSEN KOTIALBUMI.

Tilanne eteni kotirauhan rikkomiseen

Tilanne eteni kuitenkin lopulta pisteeseen, johon Väyrynen ei olisi koskaan voinut uskoa sen etenevän.

”En olisi edes arvannut, kuinka vakavaksi tilanne lopulta kärjistyikään. Tässä voidaan nimittäin jo puhua kotirauhan rikkomisesta: Kollegani laittoi minulle hiusteni värjäämisen jälkeisenä viikonloppuna kännykkään viestiä kysyen, kuinka hiusväri oli hiuksissani kestänyt. Voitteko uskoa? Minulla on vieläkin se viesti tallessa!” Väyrynen kertoo silminnähden kiihtyneenä ja näyttää puhelimestaan yhtä uteliaan kohteliaasti kirjoitettua chat-viestiä, joka ei kuitenkaan Väyrysen asiallisesta vastauksesta huolimatta ollut jatkunut keskusteluna.

”Meni pitkään ennen kuin uskalsin taas tervehtiä häntä toimistolla sillä pelkäsin, että hän kokisi sen tarkoittavan, että hänen olisi soveliasta loukata henkilökohtaista tilaani vielä uudelleen,” Väyrynen kertoo yhä pelosta kavahtaen.

”Luojan kiitos sitä pinkin tukan kanssa elämistä ei jatkunut pitkään,” hän huokaa. ”Aluksi tukka oli varsin pinkki, mutta haalistui siitä sitten jo ensimmäisellä pesukerralla voimakkaan vaaleanpunaiseksi, sitten hennon vaaleanpunaiseksi ja lopulta väri lähti siitä kokonaan pois.”

Fysiikanlakien, kemian sääntöjen ja terveen järjen mukaan myös ilman hapetetta vaikuttavat hiussävytteet voivat kuitenkin tarttua hiuksiin tuotepakkauksessa esitettyä arviota pidemmäksi aikaa mikäli tuotteen käyttäjän hiukset eivät ole ensiluokkaisessa kunnossa. Näin ei kuitenkaan päässyt käymään Väyrysen tapauksessa.

Colorista Washout Pinkhair
Väyrysen hiukset kolmannen pesukerran jälkeen. KUVA: VIRVE VÄYRYSEN KOTIALBUMI.

Turvallinen ja tapahtumaköyhä elämä Ruotsissa

”Kyselin kyllä hieman etukäteen muilta, kuinka tuote oli heidän hiuksissaan käyttäytynyt, mutta koska osa sen käyttäjistä kertoi sen haalistuneen lähes täysin jo yhdellä pesukerralla ja osa taas puolestaan kertoi sen jämähtäneen hiuksiin jopa esitettyä pidemmäksi aikaa päätin, että tämän on oltava niitä uhkarohkeita seikkailuja ja irtiottoja, jollaisiin minua on aina välillä kehotettu.”

Väyrynen elää tavallisesti turvallista ja tapahtumaköyhää elämää ruotsalaisessa Nackan kunnassa eikä yleensä tee mitään jännittäviä asioita. Hän syö joka aamu töissä saman aamiaisen, lämmittää kotona saman pizzan ja pukee päälleen  päivästä toiseen erehdyttävästi samoilta näyttävät mustat vaatteet.

”Ostin kyllä viime viikolla kokeeksi uutta jogurttia, mutta taidan pidättäytyä jatkossa vanhassa suosikissani,” Väyrynen täsmentää elämäänsä oikaistakseen harhaluuloja arkensa ennalta-arvattavuudesta.

Colorista Washout Pinkhair
”Hiusväri lähti hiuksistani lähes lopullisesti neljännellä pesukerralla, jolla käytin vihdoin syväpudistavaa Colorista Fader Shampoota,” Väyrynen kertoo silminnähden huojentuneena. KUVA: VIRVE VÄYRYSEN KOTIALBUMI.

Vakavia jälkiseurauksia

Väyrysen tapauksessa hiusväri ei onneksi jäänyt hiuksiin pysyvästi vaan peseytyi niistä ajan myötä pois varmistaen, että hän saattaa myös tulevaisuudessa viettää valinnaisesti epäsosiaalista ja rajoittuneeseen sosiaaliseen kanssakäymiseen keskittynyttä elämäänsä.

Harmikseen hän saa kuitenkin edelleen työpaikkansa kahvihuoneessa työkavereiltaan toistuvasti häiritseviksi kokemiansa kysymyksiä siitä, aikooko hän palata vielä joskus takaisin vaaleanpunaisiin hiuksiin tai kenties jopa kokeilla jotain ihan uutta väriä.

”Vastaukseksi hymyilen edelleen vaan sitä tuttua v**tumaista hymyäni ja ynähdän ärsyttävän epäselvästi jättäen kysyjän miettimään, mitä vastaukseni tarkoitti ja varmistaen samalla, ettei hän enää kokemuksesta viisastuneena uskalla uudelleen yrittää kanssani small talkia,” Väyrynen kertoo hymynkareeksi tulkittava pingotus huulillaan.

Loreal Paris Colorista Washout Pinkhair
Väyrynen käytti kotirauhan rikkomiseen johtaneen hiusvärin luomiseen L’Oréal Paris Colorista Washout #Pinkhair -hiusväriä. KUVA: VIRVE VÄYRYSEN KOTIARKISTO.

4 FAKTAA VALINNAISESTA EPÄSOSIAALISUUDESTA:

 • Valinnaisesti epäsosiaalisia ihmisiä on Suomessa runsaasti, mutta Ruotsissa se on harvinaisempaa.
 • Valinnainen epäsosiaalisuus ei ole sairaus vaan hyvää mieltä tuottava olotila, jota verrataan usein meditaatioon.
 • Monista valinnaisesti epäsosiaalisista ihmisistä on tullut epäsosiaalisia kuluttavien ihmissuhteiden ja rasittavien työkokemuksien vaikutuksesta.
 • Monia valinnaisesti epäsosiaalisia yhdistää myös sarkastinen luonne, taipumus ironiaan ja huono huumorintaju.

Artikkelin on kirjoittanut useilla salanimillä Ruotsissa esiintyvä Virre Väynynen, joka haaveilee toisinaan Ruotsista, jossa ei asuisi yhtään ruotsalaista.


Lue myös nämä postaukseni:

Loreal Colorista Washour Pinkhair kokemuksia Revlon huulipunat Parhaat kosmetiikkatuotteet 2017

Kommentit (82)

 1. -klaudia

  Voih kun ihana väsri tuossa toisen pesukerran jälkeisessä kuvassa. Just sellanen ihana pastellihattara. 🙂 Harmi, kun itellä tumma tukka eikä tollasta pääse oikein testaamaan. Kiitos siis rohkeudestasi kaikista vaikeuksista huolimatta! 😉

  • Virve Vee

   Joo, tuo pastellihattaravaihe oli kyllä ihana! 🙂

 2. Justina

  oijoiii vatsalihaksiani..parasta Väynystä! Ja kappalejaoista plussaa

  • Virve Vee

   Kiitos! 🙂

 3. Anna

  Ihan mahtava juttu 😀 Kiitos iltapäivänauruista, nyt jaksaa painaa työpäivän loppuun asti 🙂 Ja taidanpa mennä osatamaan itselleni yhden tuollaisen wash away-värin. Haaveilen toisinaan yksisarvishiuksista, mutta en ole rohjennut kokeilla supervaaleaan tukkaani mitään, pelkona ettei lähtisikään pois. Mutta ehkä nyt uskallan 🙂

 4. saarah

  Haha, ihan huippu teksti! Mahtavaa että kun oon etsimässä käyttökokemuksia poispestävästä pinkistä hiusväristä, saan sekä syväluotaavan analyysin asiasta että mahtavat naurut 😀 Sun teksteihin voi aina luottaa <3

  • Virve Vee

   Kiitos! <3 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *