Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Clarins BB Skin Perfecting Cream

Olen viimeaikoina yrittänyt aivan erityisesti kunnostautua töissä testaamaan eri merkkien meikkipohjia. 
Useimmat niistä ovat olleet minulle tuttuja pikaisen myymälän kiinniollessa tehdyn kokeilun perusteella, jonka jäljet olen kuitenkin joutunut pesemään kasvoiltani pois ennen myymälän avaamista ja palaamaan omaan tuttuun meikkipohjaani ihan vaan siksi, että tax free  -valikoimien sävyt ovat yleensä vaalealle iholleni aivan liian tummia.
Päätin kuitenkin heittää tummuusongelmat hiiteen ja elää hetkittäin väärän väristen meikkipohjien kanssa ihan vaan siksi, jotta saisin teille parempia postauksia ja tuotearvioita myös tuotteiden kestävyydestä. 
Ja tänään vedetäänkin sitten väärällä sävyllä ihan olan takaa ja ihan BB-voiteen kera!
Kuten kaikki muutkin merkit, myös ranskalainen Clarins toi myyntiin oman BB-voiteensa. 
Skin Perfecting Cream -nimellä tarkennettuna kulkeva BB-voide sisältää suojakertoimen 25 sekä hyvän UVA-suojan, minkä lisäksi tuote myös lupaa paljon.
BB-voide lupaa häivyttää paitsi epätasaista ihonväriä myös häivyttää juonteita ja ryppyjä sekä heleyttää ihoa poistaen siltä väsymyksen merkkejä.
 
BB-voide lupaa näyttää iholla luonnolliselta, mutta suurista lupauksista huolimatta tuotteen pahimmaksi kompastuskiveksi osoittautuvat sävyt, jotka ovat vaalean suomalaisen hipiän näkökulmasta katsottuna aivan yhtä mahdottomia kuin merkin sävyttävissä päivävoiteissakin (meikkivoiteissa sarja on onneksi kunnostautunut viime vuosina).
Kuvassa vasemmalta oikealle sävyt 1, 2 ja 3.
 
Risto Reippaan rohkeudella nappasin kuitenkin hyttiini kylään kaikista tummista sävyistä sen vaaleimman ja lähdin kokeilemaan tuotetta muutaman päivän ajan. 

 Oma ihoni on tällä hetkellä hyvässä kunnossa, mutta kaipaa kevyttä tasoitusta sävyynsä. 
Toivon luonnollista ja ohutta jälkeä, mutta tahdon tuotteen häivyttävän pisamiani sekä sekä poskillani olevaa kevyttä punoitusta.

Näissä molemmissa Clarinsin BB-voide onnistui aivan täydellisesti. 
Tuote levittyi iholle todella ohuen tuntuisena, mutta kuitenkin sopivan kosteuttavan oloisena, mistä pintakuivuuteen varsinkin töissä ollessani taipuvainen ihoni oli innoissaan.
Tuotteen koostumus tuntui pehmeältä ja iholle sulavalta sekä sopivan voidemaiselta, muttei silti niin rasvaiselta ja paksuhkolta kuin esimerkiksi yhden aiemman suosikkini Lumenen BB-voiteen koostumus. Tämä olikin koostumuksensa puolesta melkein kuin paranneltu versio siitä.
Iho jäi tämän levityksen jälkeen hyvin tasaisen väriseksi ja tuotetta saattoi kerrostaa peittävämpään lopputulokseen. Tämä jätti ihon myös paitsi upean heleäksi ja freesiksi, myös todellakin luonnollisen näköiseksi.
Pidin tämän koostumuksesta suunnattomasti, sillä se oli hieman kaikkea. Iholle voidemaisen ohuena liukuvaa, sopivan kosteuttavaa, muttei silti liian rasvaista sekä iholla ihanan ohuelta tuntuvaa ja näyttävää.
Ongelmaksi muodostui kuitenkin sävy, joka ei hyvällä tahdollakaan ollut iholleni se oikea. Vaalein sävy oli nimittäin aivan liian tumma ja punakka, minkä saattaa havaita yllä olevassa kuvassa selkeästi.
Siitä huolimatta en pääse yli siitä, kuinka heleän tasaiseksi tämä ihoni pinnan jätti todellakin tasoittaen ihon pinnan epätasaisuuksia sekä pieniä (minun tapauksessani lähinnä kuivuudesta johtuvia) juonteita.
Ihon pinnan tasoitus ei sinänsä ollut ihme, sillä koostumuksessa on kuitenkin reilusti silikonia mukana. Toisaalta harva meikkipohja on hyvä ilman silikonia, joten minun puolestani antaa mennä vaan! Sanoisin tämän sisällön kuitnkin muistuttavan jo enemmän ohutta meikkivoidetta kuin sävyttävää kosteusvoidetta.
Meikkipohja jäi puolirasvattomaksi, mutta koin sen kaipaavan puuteria varsinkin optimaalisen kestävyyden kannalta. Puuteroituna pohja kestikin aivan loistavasti läpi päivän ja illan siistinä.

Omalla ihollani BB-voiteen päällä on MACin kivipuuteria, jonka levityksen jälkeen pohja näytti lähes täydelliseltä huonoa sävyä lukuunottamatta.

  
Ihosta todellakin tuli tämän pohjan avulla tasaisen heleä, mutta silti hyvin luonnollisen näköinen.
Ihastuin Clarinsin BB-voiteen koostumukseen aivan suunnattomasti ja mikäli sävyt vain natsaisivat paremmin, hankkisin itselleni ehdottomasti oman kappaleen.
Voinkin suositella tätä meikkipohjaa niille, joiden ihon pinta kaipaa tasoitusta (kuivuutta, kevyitä juonteita, häivytettäviä huokosia) ja joiden iholla esiintyy pientä pintakuivuutta. Selkeästi rasvaisella iholla tuote ei ehkä ole optimaalisin sen hieman rasvaisen koostumuksen vuoksi.
Minusta ja Clarinsin BB-voiteesta tuli niin hyvät kaverit, että jos vain töissä törmään asiakkaaseen, jonka ihonsävyyn kyseisen tuotteen sävyt uppoavat, myyn sitä erittäin mielelläni.
Plussaa annan tuotteelle myös sen hinnasta, sillä 45 ml tuubi kustantaa selektiiviseksi kosmetiikaksi varsin vähän, vain 36,90 euroa!
Oletteko te kokeilleet Clarinsin BB-voidetta?

Kommentit (9)

 1. Anonyymi

  Mä taas tykkään kun on paljon kuvia!

 2. aino

  Miksi en tajua tuota Kirkas Helmi-nimimerkin kommenttia alkuunkaan 😀 Itse tykkään runsaasti kuvia sisältävistä postauksista, enemmän ärsytttää jos on kilometri tekstiä ja aina joutuu scrollailemaan eestaas kun haluaa välillä nähdä tuotteesta kuvan :p

  Ihanat kiharat btw!:)

 3. Anonyymi

  Hei, kiitos vinkistä, aion ehdottomasti kokeilla yksityiskohtaisten kuvailujesi innoittamana. On aina hyvä saada tarkkaa tietoa! Olen käyttänyt Nivean BB-voidetta, jonka vaalea sävy on minusta suomalaisittain melko tumma, mutta ihan sopiva, joten tuo Clarinsin voiteen vaalein on varmaan minulle aika hyvä. Itse asiassa Nivean voide oli minusta alussa melko tumma, mutta nyt olen niin tottunut siihen, että kun käytin välillä Lumenen BB-voiteen vaaleaa sävyä, näytin mielestäni olmilta. Kesällä pieni tummuus ei haittaakaan, jos ruskettuu. Itse olen käyttänyt BB-voiteen alla myös kosteuttavaa seerumia, jos itse voide ei ole tuntunut tarpeeksi kosteuttavalta. Ainakin Nivean ja Lumenen voiteet ovat kuivalla ihollani kaivanneet alleen seerumia, ja lopputulos on silloin hyvä. Kiitos runsaista kuvista, niistä saa todella hyvän käsityksen tuotteen toimivuudesta. Olen Clarinsin vanha "ystävä" ja tämä voide pääsee varmaan kokeiluuni siksikin että hinta kohtuullinen. Clarinsillakin on viime aikoina ollut todella kalliita voiteita, jotka olen jättänyt hyllyyn, sillä rajansa kaikella – en voi maksaa yhdestä voiteesta 60-80 euroa.

 4. Anonyymi

  Hei nyt on tullut clarinsilta myös väriversio 00 fair. Se sopii täydellisesti suomalaisen vaalealle iholle ja on laadultaan hyvää clarinslaatua.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *