Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

CC Cream, Absolutely Fabulous Make Up…?

BB-voiteet alkavat olla jo hieman vanha juttu CC-voiteiden vielä räpiköidessä pinnalla. Jokaiselta merkiltä tuntuu löytyvän valikoimistaan jollei molempia laatuja niin ainakin toista.
Sain blogin kautta kokeiltavakseni minulle etäiseksi jääneen, Kickseissä myytävän ruotsalaisen Viva la Diva -merkin CC-voiteen. 
Paljon kaunista ja hyvää lupaava 7in1 CC Cream lupaa mukautua ihonsävyyn, toimia kuin meikkivoide, peittää kuin peiteaine, pohjustaa kuin primeri, kosteuttaa, hillitä talineritystä sekä suojata ihoa suojakertoimella 12. 
Sävyvaihtoehtoja on kaksi, joista minulle oli lähetetty tummempi, eli Medium. 
(Onni muuten, että paketti koskaan edes päätyi perille, sillä se oli lähetetty minulle mitään ilmoittelematta osoitteeseen, jossa olen asunut kolme vuotta sitten…)
 
Tuotteen perusidea on se sama Estee Lauderin Day Wearin sävyttävästä päivävoiteesta alunperin lähtenyt ja mm. L’orealin BB-voiteessakin nähty sävytemppuilu:
Harmahtavan valkoinen voide ei näytä tuubista ulospuristaessa miltään ja saa vaan käyttäjänsä aluksi epäilemään koko hommaa. Menikö tehtaalla jokin pieleen?
Kun tuotetta lähtee levittämään iholle, ”hakee se iholta ihon oman pigmentin ja mukautuu ihon sävyyn”, kuten myyntihenkilökunta näistä aina höpöttelee.
Bullshit, me kaikki vaaleaihoisethan tiedämme, ettei todellakaan hae. Nämä perustuvat ihan tasan tarkkaan siihen, että tällaiset tuotteet ovat sen verran läpikuultavia, että ne voivat ”normaalista” tummempaan päin olevalla  iholla hyvinkin häivyttyä iholle. Me vaaleaihoiset saamme lopputulokseksi vain väärän väriset kasvot ja hassun raidan leukaperään.

 Jotta pohja kykenisi ”mukautumaan” ihon sävyyn, on se pigmenteiltään todella kevyt. Tuote ei siis mielestäni peittänyt kuten peiteaine vaan lähinnä vain tasoitti ihoni sävyä kevyesti sävyttävän päivävoiteen tapaan. Iho jäi sen jäljiltä kyllä kosteutetun heleän, muttei rasvaisen näköiseksi. Itse koin kuitenkin, että lopputulos oli aivan liian kevyt omiin tarpeisiini ja olisinkin toivoinut parempaa peittävyyttä.

 Koska sävykin oli iholleni totaalisen väärä, näytti ihoni todella tunkkaiselta ja yhä edelleen epätasaisen väriseltä.Ehkä mielipiteeni tutoteesta olisi ollut edes hieman erilainen, jos se olisi sävynsä puolesta mukautunut iholleni?
Sanoisin tuotteen olevan samanlainen jäljitelmä L’orealin Nude Magique BB-voiteesta siinä missä merkin useimmat muutkin tuotteet ovat jäljitelmiä muiden merkkien hittituotteista. En siis innostunut. 
Onko joku teistä innostunut?

Kommentit (10)

 1. Veera

  Mun oman kokemuksen mukaan nuo Viva la Divan meikit on muutenkin vähän… kakkoslaatuisia. :/ Ne on kyllä ihan ansainneet maineensa halpismeikkeinä, en yllättynyt että niiden CC-voide on huono!

 2. Anonyymi

  Lumenen CC-voide on ihan paras kaikista! Itse sekoitan kahta sävyä keskenään! 🙂

 3. Anonyymi

  Dd voide spotattu kaupasta!

 4. Anonyymi

  Bb- ja Cc-voiteitten sävyä voi säädellä itse jonkin verran valitsemalla oikea levitystekniikka. Mitä enemmän tuotetta hankaa ihoon, sitä enemmän pigmenttiä vapautuu ja sitä tummempi lopputulos on. Eli meikkisienellä saa vaaleamman lopputuloksen kuin sormilla levitettäessä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *