Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Löytö: parin euron pikkutarkka kulmakynä

Catrice Slimmatic Ultra Precise brow pencil kulmakynä kokemuksia Ostolakossa blogi

Blogissa on moneen otteeseen fiilistelty Essencen tuotteita, mutta uskon, että muiltakin edullisilta tuotemerkeiltä tulevat tuotevinkit kiinnostaisivat epäilemättä monia.

Yksi Essencen yhteydessä myös usein mainittu tuotemerkki on Catrice, joka sekin on saksalainen, muutamilla euroilla kosmetiikkatuotteita myyvä ja yleensä jopa aivan Essencen telineen vieressä sijaitseva meikkimerkki. Markettimerkki Catrice on itseasiassa saman valmistajan (cosnova) tuotemerkki kuin Essencekin, mutta siinä missä Essence kohdistaa markkinointinsa piirroskuvillaan erityisesti nuoriin meikkaajiin, on Catrice tarkoitettu jo vähän aikuisemmillekin meikkaajille.

Koska Catricen tuotteet ovat kuitenkin hyvin edullisia (vaikkakin ihan hieman Essencen älyttömän halpoja meikkejä kalliimpia), vetoavat ne kaiken ikäisiin kuluttajiin, jotka haluavat hankkia hyviä tuotteita pikkurahalla. Suomen markkinoilla merkki on verrattain uusi, mutta itseasiassa se on perustettu jo vuonna 2004.

Catrice Slimmatic Ultra Precise brow pencil kulmakynä kokemuksia Ostolakossa blogi

Olen seissyt täällä Bangkokissa usein Catricen hyllyn edessä uteliaana merkkiä kohtaan, mutta osaamatta päättää, mitä tuotteita kokeilisin. Pääsin kuitenkin vihdoin aloittamaan merkkiin tutustumisen, kun silmiini sattui merkin varsin lupaavalta kuulostava kulmakynä.

Catrice Cosmetics Slim’matic Ultra Precise Brow Pencil kiinnitti huomioni, sillä etsin jatkuvasti hyviä kulmatuotteita. Koen kulmakarvojeni meikkaamisen erittäin haastavana ja toivon aina löytäväni entistä paremman tuotteen, jolla kulmien meikkaus sujuisi kuin itsestään. Kulmat ovat hankalan epäsymmetriset ja koska minulla ei liiemmin ole taiteellista silmää tai visuaalista hahmotuskykyä, on kulmakarvoistani erittäin haastavaa saada edes läheisesti toisiaan muistuttavat.

Olen tykännyt kapeakärkisistä kulmakynistä kuten esimerkiksi Urban Decay Brow Beater Microfine Brow Pencil -kulmakynästä, jossa on erittäin kapea, vain 1,5 mm leveä kärki aivan kuten suosituissa Anastasia Brow Wiz– ja NYX Micro Brow Pencil -kulmakynissäkin.

Hankin tämän kulmakynän päästäkseni kokeilemaan vastaavien kulmakynien superhalpaa versiota (kynällä taisi täällä Bangkokissa ainakin olla hintaa nelisen euroa) juuri siitä syystä, minkä vuoksi moni kiroaa näitä kapeakärkisiä kyniä: ne loppuvat todella nopeasti. Siinä missä tavallisessa Lumenen kulmakynässä on esimerkiksi 1,2 g tuotetta, on näissä kulmakynissä tyypillisesti 0,05 g tuotetta, eli 24 kertaa vähemmän. Ei siis ihme, jos nämä kierrettävät kynät kuluvat huomattavasti nopeammin loppuun kuin tavalliset teroitettavat  kulmakynät.

Catrice Slimmatic Ultra Precise brow pencil kulmakynä kokemuksia Ostolakossa blogi

Minulla kävikin tämän kynän kanssa kuitenkin suorastaan vähän klassisesti, sillä kun otin sen käyttöön, halusin tutustua siihen ensin kunnolla ennen siitä postaamista. Sitten minulla oli hieman kiireitä enkä vieläkään ehtinyt ottaa siitä kuvia. Kun sitten noin kolmen viikon käytön jälkeen aloin vihdoin tehdä postausta, loppuikin kynä juuri. Kynän kanssa kävi siis juuri se perusjuttu, joka useimmille vastaavia kyniä käyttäville käy. Kun esimerkiksi vielä pari vuotta sitten myimme töissä Anastasian kulmakynää, saimme lähes viikoittain asiakkailta kommentteja vain parin viikon käytön jälkeen ”rikki menneestä tuotteesta”, joka ei tosiasiassa ollut mennyt rikki vaan vain loppunut.

Catrice Slimmatic Ultra Precise brow pencil kulmakynä kokemuksia Ostolakossa blogi

Koska Catricen kynä on kuitenkin edullinen, ei sen nopea loppuminen sureta yhtä paljon. Olin poiminut itse hyllystä testiin sävyn 030 Dark, mitä jälkikäteen hieman ihmettelin, sillä tämä oli hieman lämpimämpi kuin sävy 020 Medium, joka olisi varmasti sointunut minulle vielä paremmin. Paikallisen Boots-myymälän valaistus ei kuitenkaan ollut se optimaalisin, joten hyllyn edessä seistessäni koin jostain syystä, että tämä olisi sävyistä paras. Jälkikäteen Googlen swatchit saivat minut kyllä vaihtamaan mielipidettäni ja viileämpi sävy 020 Medium vaikuttaa huomattavasti paremmalta vaihtoehdolta.

Catrice Slimmatic Ultra Precise brow pencil kulmakynä kokemuksia Ostolakossa blogi

Catricen kulmakynässä on vedenkestävä koostumus, jonka ansiosta se pysyy loistavasti kauniina täällä Bangkokin kosteassa kuumuudessakin. Käytin tätä mm. paikallisen uudenvuoden eli songkranin aikaan, jolloin kerroin lähes kaikkien kadulla kulkevien roiskivan toisiaan vesipyssyillä. Kulmakynä kesti hyvin songkranin vesileikit. Kynä saisi kuitenkin olla minusta ehkä ihan hieman kovempi, sillä nyt se on melko pehmeän vahamainen.

Pidän jotenkin aivan erityisesti kynän kääntöpäässä olevasta kulmaharjasta, joka on loistava. Se on pieni ja tarkkaa, minkä lisäksi sen harjakset ovat ihanan napakat ja jäykät, eli ne häivyttävät ja pehmentävät kynän piirtojäljen aivan poikkeuksellisen erinomaisesti.

Catrice Slimmatic Ultra Precise brow pencil kulmakynä kokemuksia Ostolakossa blogi

Kynän kärki oli mukavan tarkka ja sillä sai helposti paikattua kulmakarvojen aukkokohtia, korjattua kulman muotoa sekä lisättyä kulmien sävyä. Pidinkin kynän luomasta lopputuloksesta paljon ja voin suositella sitä tutustumisen arvoisena Catrice-tuotteena.

Kaiken kaikkiaan kynä oli minusta oikein pätevä haastaja kalliimmille kilpailijoilleen ja avasi Catrice-tuttavuuteni erittäin miellyttävissä merkeissä. Voi olla, että päädyn vielä kokeilemaan saman kulmakynän sen vaaleammassa sävyssä 020 Medium, joka sopii varmasti vielä paremmin. Sävy 030 Dark ei toki sekään ollut mitenkään huono.

Catrice Slimmatic Ultra Precise brow pencil kulmakynä kokemuksia Ostolakossa blogi

Tutustuisin mielelläni lisää Catrice-tuotteisiin, joten olisi mukavaa kuulla teiltä, millaisia löytöjä olette merkin tuotteiden parista tehneet ja millaisia kokemuksia teillä on merkistä. Jos siis olette tehneet jotain oikein loistavia löytöjä tai tutustuneet oikein pätevästi asiansa ajaviin tuotteisiin, niin jakakaa niiden riemua ja ilmiantakaa ne kommeneissa!

Catrice Slimmatic Ultra Precise brow pencil kulmakynä kokemuksia Ostolakossa blogi

Mitä Catrice-suosikkeja teillä on?


Lue myös:

Halpa ja hyvä luomivärinpohjustaja

Kolmen euron ripsiväri, joka haastaa kalliin kulttimaskaran

Kuinka näin halpa poskipuna voi olla näin hyvä?

virve-fredman-taydellinen-iho-opas-korealaiseen-ihonhoitoon

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

Kommentit (15)

 1. Kaitlin

  Catricea en ole vielä testannut, mutta ostin sen Essencen 1,99€ maksaneen kulmakynän ja se on kyllä bueno! Lumenea oon aina aiemmin käyttänyt mutta tämä on ihan yhtä hyvä, vähän vaan pehmeämpi.

  • Virve Vee

   Kiitos vinkistä, täytyykin tutustua! 🙂

 2. pk

  Itse ihastuin catricen kulmatussiin, vaalein sävy. Tulee ihanan luonnolliset kulmat ja helppo käyttää. Miinuksena se että kuivuu nopeaa, mutta maksaa alle 4 cittarissa niin ei paha. Pitää vaan muistaa kaupassa, että se ei tipahda kärryistä jonnekkin ja sitten kotona harmita ko ei muistanut kassalla että sekin piti ostaa 😀

  • Virve Vee

   Täytyykin tutustua tuohon, kiitos vinkistä! 🙂

  • Sari

   Minä tykkään myös Catricen tussista. Se on ihanan kapea ja silti siitä tulee väriä tosi hyvin, itse asiassa paremmin kuin tusseista yleensä minun kokemukseni mukaan. Minulla tussi ei osoita yhtään kuivumisenkaan merkkejä vaikka olen jo kuukausia käyttänyt samaa tussia. Pysyy rasvoittuvalla ihollani täsmälleen siinä mihin sen piirrän, terävänä. Vaalein sävy on muuten tosi kylmä! Jossakin valossa se näyttää jopa melkein siniharmaalta 😀 Yleensä se minusta kuitenkin näyttää kulmissa luonnolliselta, harmahtavan beigeltä.

 3. Saara

  Minua harmittaa että muutkin ovat bonganneet tämän tuotteen, koska se on nykyään aina loppunut lähicittarista. On meinaa hyvä kulmatuote! Onkohan essencillä samanlaista tuotetta? Meidän lähikaupassa ei ole ja en osaa tehdä kulmia enää tavallisella kulmakynällä (paitsi Lumenen, se on hyvä!) Minusta se anastasian kestää käytössä pidempään, kun muut samankaltaiset tuotteet, mutta hinta on kyllä aika kova!

  • Virve Vee

   Essencellä ei käsittääkseni ole näin kapeaa vain ihan vain ”tavallinen” kierrettävä kulmakynä. :/

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *