Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Can you feel the electricity? Hope not.

Sähköiset hiukset aiheuttavat monille (kirjaimellisesti) päänvaivaa. Talven ja pipokausien (toivottavasti ainakin) vihdoin päätyttyä ongelma helpottaa monilla, mutta silti on niitä, joiden ongelmana on yhä sähköisyys.
Käsi ylös, kuka tahtoo vinkkejä ensiapuun!

Ensinnäkin yksi loistavimmista tuotteista on tämä suihke:

Herbinan Kosteuttava hoitosuihke nimittäin sisältää etupäässä sähköisyyttä vähentäviä aineosia! Kosteuttava tämä ei kyllä sisältönsä puolesta niinkään ole (tai no, tottakai tukka kostuu, kun siihen jotain märkää ruiskii, mutta ei siinä mielessä kosteuttava…), mutta tosiaan erinomainen sähköisyyden vähentäjä aineosiensa puolesta. Tätä voi suihkia kosteaan tukkaan pesun jälkeen tai kuivaan tukkaan tarvittaessa. Oikein mainio sähköisyyden vähentäjä, siis.

Muita apukeinoja sähköisille ja pörröisille hiuksille tarjoavat Schwarzkopfin Got2b Smooth ’n chic -linjan tuotteet.

(Myönnettäköön, että ostin nämä itse lähinnä kauniiden pakkausten ja marjaisan tuoksun vuoksi, mutta onneksi nämä myös toimivat.)

Smoothing lotion on hiuksia tehokkaasti siloittava emulsio, joka pehmentää tukkaa ja vähentää hyvin sähköisyyttä ja pörröisyyttä. Tehokasta siloitusta tekevät tietysti silikonit, mutta niiden ansiosta tämä on myös loistava lämpösuoja föönatessa tai suoristusraudoilla siloitellessa. Parhaillaan tämä onkin siis kosteaan tukkaan pesun jälkeen levitettynä, mutta tätä voi käyttää myös kuivaan tukkaan pika-apua antamaan.

Sarjan Smoothing hairspray on tuote, josta olen saanut vääntää monen asiakkaan kanssa vaikka kuinka. Moni on nimittäin napannut tämän hyllystä ihan vaan kauniin pakkauksen ja ”hairspray” tekstin perusteella ja napissut sitten, ettei tämä annakaan kunnon pitoa.

HUOMIO: Tämä ei ole hiuslakka! Tämä on siloittava suihke, joka toimii kuin hiuslakka, mutta jonka pito on huomattavasti varsinaista hiuslakkaa miedompi. Sen vuoksi tämä siloittaa kurittomina lentelevät haituvat lähmäämättä, mähmäämättä ja koppuroittamatta auki olevaa tukkaa. Tämä onkin loistava tuote silloin, kun tukka tarvitsee välitöntä apua.

Siinä missä suihke sopii loistavasti myös hennommalle tukalle, olisin tämän kolmikon viimeisen tuotteen kanssa hitusen varovaisempi ohuemmassa tukassa.

Smoothin wax antaa mainitsemistani tuotteista sen kaikkein täpäkimmän kiinnityksen. Tämä liimaa ne itsepäisimmätkin lentelevät sähköiset haituvat alas ja kieltää niitä lentelemästä pääsi ympärillä. Tässä ei ole varsinaisia sähköisyyttä vähentäviä aineita, mutta jokainen varmasti tietää, mitä tapahtuu, kun tukkaan sipaisee vahaa: yksikään haituva ei enää varmasti lentele.

Tämän koostumus on kuitenkin selkeästi kovempaa kuin tavallisten vahojen yleensä. Kun vahan pintaa pyyhkäisee sormilla, ei tästä irtoa klönttiä, vaan vain juuri sopivan kevyesti vahaa sormien pinnalle, joka on sitten helppo silitellä hiuksiin. Normaalipaksuisessa ja hieman paksummassa tukassa tämä ei siksi tunnu kovinkaan helposti raskaalta tai lähmäävältä, mutta hennommassa tukassa tämä saattaa toki olla helposti liikaa.

Paras keino sähköisyyttä vastaan olisi kuitenkin ennaltaehkäisy.

Mitä kuivempi tukka on, sitä helpommin se on jatkuvasti sähköinen. Tehokas kosteutus siis auttaa. Aiemmin olisin maininnut tässä yhteydessä supersuosikkini L’orealin Nuri-Gloss hnaamion, mutta koska sitä ei enää (aikanaan Suomesta) saa, on uusi suosikki haussa.

Siksipä minä hankin tämän. En vain malttanut pitää näppejäni tästä erossa, vaikka yritys on ollut tähän asti hyvä. Elvitalin Nutri-Gloss naamio on korvautunut Total Repair 5 -linjan naamiolla ja meillä on nyt takana jo pari yhteistä pesukokemusta.

Toivoin tämän olevan vähintään yhtä hyvä kuin mitä Nutri-Gloss oli hiuksissani ollut. Minun hiuksissani se nimittäin pehmitti, kosteutti, siloitti ja lisäsi kiiltoa. Aivan täydellinen tuote, siis.

Onneksi Total Repair 5 ajoi myös asiansa ja itseasiassa varsin erinomaisesti ajoikin. Tämä pehmensi tukkaa varsin kivasti ja kosteuttikin hyvin (glycerin oli nousuut INCI:ssä pari pykälää). Suurin ero Nutri-Glossin kanssa oli kuitenkin se, että Nutri-Gloss tuntui tekevän hitusen sileämmän lopputuloksen ja lisäävän enemmän kiiltoa. En kuitenkaan moittisi tätä tuotetta tuon eron vuoksi, sillä nyt tukkani jäi hieman ilmavammaksi ja ehkä hitusen ryhdikkäämmäksi kuin Nutri-Glossia käyttäessä, joka saattoi helposti lätsäyttää tukkaani liikaa. Itse olen antanut tämän vaikuttaa suihkumyssyn alla 20 minuuttia kullakin käyttökerralla, joten en osaa sanoa, mitä vain parin minuutin vaikutusaika tekisi.

Minusta tämä on varsin hyvä seuraaja Nutri-Glossille ja voin todellakin suositella tätä hyvänä markettitehohoitona. Pehmitystä, siloitusta ja kosteutusta, mutta ei lätsäytystä. Ehdottomaksi suosikekseni tämä ei kuitenkaan tehohoitojen katogoriassa jostain syystä noussut, joten etsinnät jatkuvat yhä.

Onko joku muukin jo kokeillut tämän?

Kommentit (24)

 1. Nivea Young

  "Mitään ihan super erityistä edullista kosteusvoidetta minulle ei tule mieleen. Joku kevyt emulsio päiväksi, joka jättää mattaisempaa pintaa ja yöksi hieman täyteläisempi, mikäli siltä tuntuu."

  Mun suosikkini päivä- ja yökäyttöön (ennenkuin siirryin ns. aikuisiin voiteisiin) oli Nivea Young Control-It Gel-Creme. Oli niin ihanan nätti mattapinta ja merimineraalit piti tosi hyvää huolta ihan kosteutuksesta. Rasva ei kiillellyt ikinä ihon pinnassa. Ja voide on edullinen ja koko sarja on usein tarjouksessa ainakin Anttilassa.

  Hommasin tätä samaa voidetta muutamalle itseäni nuoremmalle lahjoiksikin, ja voide sai jokaiselta kiitosta. Se vaan toimii. Kesällä käytän ajoittain vielä itsekin, jos on oikein hiostavat kelit ja iho pukkaa rasvaa. Aivan ihanan raikas.

  Ja samassa sarjassa on ihana kuorintapesukin! Hellä, joten voi käyttää joka päivä. Kuorintavoiteen ne meni muuttamaan liian hellävaraiseksi, joten siitä en enää niin välitä. Ja meikinputsarigeeli on sitten taas hyvä ja tosi riittoisa.

 2. Anonyymi

  Todella hyvä hoitosuihke sähköisyyden estoon on myös XZ:n suklaa-vaniljasuihke. Kärsin melkein ympäri vuoden sähköisistä hiuksista ja tuo todella toimii. Selvittää myös tosi hyvin!

 3. Manna

  Hah, luulin, etten ikinä ehtisi kokeilemaan tuota hehkuttamaasi Nutri-Gloss hiusnaamiota, mutta mikäs yksinäinen purkki se tänään pönöttikään erään halpahallin hyllyllä! 😀 Tietenkin nappasin tuon vihoviimeisen raukan mukaani 😉 Toivottavasti en aivan rakastu tuohon naamioon, kun sitten on niin surkeaa, kun ei enää voi ostaa uutta. Miksi kaikkien hyvien tuotteiden valmistus aina lopetetaan?!

 4. Anonyymi

  I knoѡ tɦis web site оffers quality depending сontent
  аnd other infօrmation, is tҺere aany other webb site wgich օffers suich stuff іn quality?

  Аlso visit mу site: Power Innovator Program ()

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *