Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Calm down!

Jokaisen kosmetiikkatuotteen loppuminen on minun pienessä taloudessani juhlapäivä, oli kyseessä sitten kuinka rakas tuote tahansa.

Tällä kertaa loppunsa sai hyvinkin rakas tuote, eli Chanelin ihoa rauhoittava Calming Emulsion, jota käytetään seerumin tapaan kosteusvoiteen alla tuomassa lisää hoitotehoa.

Nimensä mukaisesti tämä on ohut emulsio, eli tämä myös imeytyy iholle nopeasti jättäen ihon rasvattoman tuntuiseksi, mutta ihanan pehmeäksi ja sileäksi (eikä ollenkaan kiristävän mattaiseksi). Rauhoittava vaikutus voi toki olla vain korvieni välissäkin, mutta mieltäni ainakin rauhoitti laittaa jotain rauhoittavaa iholleni ja mielen rauhoittumisen myötä ihonikin usein rauhoittui. Loppu hyvin siis joka tapauksessa, vai mitä?

Toisaalta jään ikävöimään tätä aamuin illoin iholleni soveltunutta seerumin omaista tuotetta, mutta koska rauhoittava vaikutus ei ollut mitenkään salamannopea tai aina ihan niin konkreettinen kuin olisin toivonut, pääsen kyllä varmasti yli tämän tuotteen loppumisesta.

(Itseasiassa tuotteen viimeisellä käyttökerralla laitoin tätä kasvoilleni suihkun jälkeen hieman reilumman kerroksen ja hetken kuluttua suihkun jäljiltä punakkana helottanut nassuni oli todella tasaisen värinen ja poskien iho suorastaan viileä, eli kyllä tässä jotain vaikutusta selkeästi on, vaikkei sitä normaalissa käytössä aina huomaakaan täysin. Reilumpikin kerros kuitenkin imeytyi iholleni täysin, joten oli varsin mukavaa tajuta näin viimeisellä käyttökerralla, että olisin kenties joka kerta voinut lutrata tätä reilummin ja että pakkauskoko ehkäpä juuri siksi oli tehty hieman reilummaksi…)

Ylitsepääsyäni helpottamiseksi voisin haukkua tätä teille sen verran, että tässä oli minusta todella outo tuoksu. Tuote tuoksui jo käyttöönottaessa hieman sille, kuin se olisi härskiintynyt hyllyssä kuumissa spottivaloissa seisoessaan. Tuoksu ei ollut paha, mutta ei nyt mikään erityisen hyväkään. Iholle se ei onneksi jäänyt tuoksumaan, joten käyttömukavuutta se ei kyennyt pilaamaan.

Plussaa kuitenkin tosiaan siitä suuresta koosta, sillä tuubissa on 100 ml tavaraa.

Onko jollain kokemusta tästä samaisesta tuotteesta tai oletteko löytäneet hyviä tuotteita, jotka ovat ihan oikeasti kyenneet rauhoittamaan punakkana heloittavaa ihoa?

Kommentit (15)

 1. Pureva

  Anonyymi: Suomessa myytävissä kosmetiikkatuotteissa (reseptivapaissa siis) ei saa käyttää hormoneja 🙂

 2. Pureva

  Siis ei sa olla hormoneja.. edellistä kommenttiani korjaten.

 3. Anonyymi

  Vanill, hei! Mavadry riittää mulla kyllä pidentämään kynsilakan kestoa. Olisko sulla värilakka huonon laatuista, tai "liian" paksua. Kynsien pitää olla tietenkin kanssa puhtaat esim. öljystä ja rasvasta. Kannattaa kokeilla myös laittaa 2 kerrosta molempia, ensin värilakka, Mavadry, värilakka ja Mavadry. Ja antaa jokaisen kerroksen kuivua rauhassa. =)

 4. Anonyymi

  Vanill ja anonyymi: Minulla puolestaan kävi samoin kuin Vanillilla, eli Mavadrysta ei ollut mitään apua kynsilakan keston suhteen. Tuskin on kyse värilakan huonosta laadusta. Aloin käyttää Mavadryn päällä vielä erikseen päällyslakkaa, ja nyt on sekä hitaan kuivumisen että keston ongelmat ratkaistu.

  – Punakynsi

 5. Nimetön

  Tiia: Näppyjä vai aknea? Akne on ihosairaus, eli jos sinulla on aknea, ei ihoi ole sillä hetkellä normaali. Akneiho on tosiaan rasvainen, joten sille tarkoitetut tuotteet ovat rasvaisen ihon tuotteita.
  Ainoa tuosta hintaluokasta mieleeni äkkiseltään tuleva on Lumenen Arctic Aqua -linjan kosteusemulsio. 🙂
  Kannattaa tosiaan suosia päivisin mahdollisimman kevyttä koostumusta ja jos iho on valmiiksi rasvainen, öljytön koostumus voi olla hyvä vaihtoehto.

  Anonyymi: Kynsinauhavettä kynsinauhojen kynsistä irroittamiseen ja lähes mikä vaan kynsinauhoille tarkoitettu pehmentäjä (voide tai öljy) säännölliseen käyttöön. 🙂

  mamo: Mahdotonta sanoa, mihin iho reagoi. :/

  Anonyymi: Voih, Lontoossa on vaikka mitä kivaa, mitä meiltä ei saa. Juokse Bootsista toiseen ainakin. Bobby Brown kannattaa ainakin kurkata. 🙂

  Anonyymi: Legenda, joka ei ole totta.

  Anonyymi: Kuivashampoo saataa toki kuivattaa jatkuvassa käytössä kuivempaa päänahkaa, mutta muuten sillä ei varmasti voi pahemmin saada tukkaansa kuivatettua. 🙂

  Vanill: Voit toki kokeilla laittaa päälle vielä hyvän päällyslakan. Kannattaa toki antaa lakkakerrosten kuivua välissä ennen viimeisen kerroksen ja pikakuivattajakerroksen laittoa. 🙂

  Pureva: Näinpä.

  Anonyymi: Hyviä vinkkejä. 🙂

  Punakynsi: 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *