Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Brun utan sol

Itseruskettavista kertovat postaukset sopivat aina hyvin kesään, joten tänään olisi vuorossa sellainen. Syy tähän aihevalintaan on kesän lisäksi myös se, että kaksi itseruskettavistani on kulunut loppuun ja yksi uusi on tullut taloon.

Ensinnäkin kulutin loppuun yhden vartalolle tarkoitetun itseruskettajan, tai oikeastaan itseasiassa asteittain päivettävän tuotteen.

Kyseessä oli Cliniquen 75 millin erikoiskoko Self Sun -linjan Body Daily Moisturizerista (light/medium).

Tämän koostumus oli melko täyteläinen, mistä pidin itse kovasti. Yhdellä käyttökerralla jälki oli iholla mukavan kevyt ja luonnollinen. Tuote antoi kalpealle iholleni selkeästi sävyä, mutta vaikka jätinkin kokeeksi sävyeron huomatakseni ensimmäisellä kerralla kädenselkäni laittamatta, ei mitään radikaalia eroa syntynyt.

En lisännyt tuotetta vielä seuraavana päivänä, mutta sitä seuraavana kyllä. Toinen käyttökerto toi iholleni jo rusketuksen, kun yksi käyttökerta sai aikaan lähinnä vain päivetyksen. Väri oli iholla todella luonnollinen ja kaunis, eli senkään suhteen ei ole mitään valittamista.

Mukavaa tässä tuotteessta oli myös se, ettei tässä ollut mitään ihan kamalaa hajua. Inhoan itseruskettajien ominaistuoksua (DHA) ja pelkäsin sen puskevan tästä hyvinkin voimakkaana läpi todella nopeasti, sillä Cliniquen tuotteet ovat hajusteettomia. Näin ei kuitenkaan käynyt ja kun laitoin tuotteen iholleni yötä vasten, en koko iltana havainnut mitään selkeää itseruskettavan tuoksua. Myöskään aamulla ympärilläni ei leijunut DHA-tuoksupilvi. Tuotteen ominaistuoksu oli miedohko, mutta sen haistoi silti iholla. Tuoksu tuli voimakkaampana aluksi, mutta haihtui iholla hieman.

Itse saatoin haistaa itseruskettajan iholtani aamulla mietona, kun oikein tuoksuttelin ihoani, mutta minulla onkin supervainut DHA:n suhteen. (Haistan välillä DHA:n töissä asiakkaistanikin.) Työkaverini, jonka DHA-nenä ei ole yhtä nirso, ei puolestaan haistanut tätä pahemmin ihollaan seuraavana päivänä, joten mikään paha DHA:n löyhkä tässä ei tosiaan ole. (Kun sitten kuitenkin jätin käymättä suihkussa aamulla, oli tuoksu selkeänä iholla illalla.)

Suuri miinus tässä oli kuitenkin se, kuinka tämä tahrasi valkoiset lakanani. En ole koskaan ennen sattunut nukkumaan valkoisissa lakanoissa itseruskettavaa vartalolla käytettyäni, joten en osaa sanoa, onko tällainen kuinka yleistä. Kertokaa te minulle?

Valkoisten lakanoiden tahraamisesta huolimatta tykkäsin tästä! (Olisikohan pitänyt hankkia Tan a sac Felluniquesta?)

Toinen loppunut itseruskettaja on ollut jo muutaman vuoden ajan suosikkejani kasvoille tarkoitetuista itseruskettavista.

Olen ennenkin kehunut tätä Garnierin itseruskettavaa sprayta täällä, sillä käyttöä on tosiaan takana useamman putilon verran.

Tämä levittyy iholle todella kevyenä suihkeena eikä haise suihkuttaessa ollenkaan itseruskettavalle. Tämä ei tartu kulmiini tai hiusrajaani ja tekee todella kauniin ja luonnollisen päivetyksen kasvoilleni. Voin ehdottomasti suositella tätä muillekin vaaleaihoisille, sillä tämä ei rusketa kerralla liikaa vaan antaa juuri sopivasti sävyä kasvoille. Tämän kanssa on varmasti mahdotonta saada rajoja aikaan, sillä suihke vaan on niin kevyttä ja hienojakoista ja todella, todella helppo saada levittymään kaikkialle.

Itseruskettavan tuoksu ei tosiaan ollut tätä levittäessä vahva eikä tämä vielä aamullakaan haissut pahasti DHA:lle (käytin tätä yövoiteen alla yötä vasten).

(Kun olin pienen tauon jälkeen pitkästä aikaa käyttänyt tätä kasvoillani ja Cliniquen päivettävää vartalovoidetta kropallani, huikkasi työkaverini minulle minun näköjään ottaneen iholleni silti hieman päivetystä, vaikka niin muka vannonkin korkeiden suojakertoimien nimeen. Valitettavasti jouduin kertomaan hänelle, että minun luonnollinen päivetykseni on peräisin tuubista ja aerosolista ja pidän yhä kiinni korkeista suojakertoimista.)

Olen kuitenkin käyttänyt Garnierin suihketta jo niin pitkään, että tuotteen (ei ollenkaan paha) ominaistuoksu on jo alkanut kyllästyttää minua ja ottamaan hieman nenääni. Minulla olisi ollut näitä jäljellä vielä yksi kappale, mutta nenäni päätti, että lahjoitan sen eteenpäin ja kokeilen itse jotain muuta.

Garnierin ohella olen tykännyt kovasti L’orealin suihkutettavasta itseruskettajasta kasvoille. Vanhakin versio on ollut hyvä, sillä se on muuten hyvin Garnierin tuotteen kaltainen, mutta hintaa oli pari euroa enemmän ja sen ominaistuoksu oli jotenkin kelju siitä huolimatta, ettei siitä itseruskettavan DHA tuoksunutkaan. Siksi suosin siis Garnieria mielummin.

Huomasin tuotteen kuitenkin uudistuneen ja uuden version uusi teksti ”fresh citrus fragrance” houkutteli minut kokeilemaan tätä nähtyäni tämän tarjouksessa (norm. 14 euroa/ 75 ml, virallinen nimi Sublime Bronze Self-Tanning Dry Mist for Face).

Luojan kiitos, että kokeilin! Tämä on nimittäin vielä Garnieriakin ihanampi! En muista tarkalleen, oliko tuotteen suihku tällainen jo ennen uudistumista, mutta nyt se ainakin on täydellinen. Tuote suihkuaa nimittäin vielä Garnierin suihkettakin hienojakoisempana iholle ja kuivuu samantien, kuivasuihke kun kerran on kyseessä. En nyt ehkä sanoisi, että tässä olisi sitrustuoksu, mutta oikein mukava kuitenkin. Itseasiassa tuoksukun tuoksuu vain hetken iholla (Garnierissa tuoksu jää iholle hieman) ja katoaa sitten lähes täysin.

Ei vahvaa itseruskettavan lemua. Ei edes aamulla! DHA-herkkä nenäni rakastaa tätä tuotetta!

Tämä on kuitenkin ehdottomasti enemmän vaaleaihoisten tuote ja epäilenkin, että tuotteen antamaa sävyä olisi myös uudistettu. Mielestäni vanha versio nimittäin antoi kerralla kasvoille jo hieman enemmän sävyä, sillä tämä antaa nyt vain todella, todella kevyen sävyn. Itse en pane tätä pahakseni ja pakkauksessa lukeekin ohjeena, että tuotetta tulisi käyttää päivittäin, kunnes haluttu sävy on saavutettu.

Tämä on minusta mahtava tuote meille, jotka emme välttämättä tahdo näyttää ruskettuneilta, mutta joilla menee hermot siihen, ettei tarpeeksi vaaleaa meikkipohjaa koskaan löydy ja joilta kysellään jatkuvasti, ovatko he ihan kunnossa kun näyttävät niin kalpeilta.

(Muita itseruskettajasuosikkejani kasvoille ovat muuten Diorin itseruskettaja (Natural-Glow -versio), Biothermin Self-tanning water sekä Cliniquen itseruskettaja. Lisäksi tykästyin juuri myös Kickseistä saatavaan A-brandin itseruskettajaan kasvoille ja vartalolle.)

Nyt palankin halusta kokeilla myös L’orealin uudistuneen vartalolle tarkoitetun kuivasumutteen, sillä sain vanhalla aikaan todella kauniin ja tasaisen rusketuksen. Inhoan vaan käyttää itseruskettavia koko kropalla, sillä vaikka voinkin sulkea kroppani yöksi peiton alle niiden vaikuttaessa ja pitää vain nenäni raikkaassa ilmassa, inhoan kuurata niitä iholtani aamulla. Tuntuu, että se itseruskettavan tuoksu vaan on kokoajan nenässä! Ehkäpä uudistunut kroppaversiokin olisi yhtä loistava kuin kasvoille tarkoitettu?

Onko joku muu tykännyt näistä suosikeistani? Tai onko jollain jo kokemuksia L’orealin uudistuneesta itseruskettavasta spraysta vartalolle? Mitkä ovat teidän itseruskettajasuosikkejanne?

Kommentit (19)

 1. Anonyymi

  Moooi!
  Voisitko kauneuden ammattilaisena sanoa tyhmälle että voinko käyttää tätä Cliniquen vartalolle tarkoitettua voidetta myös kasvoille? ja jos en niin miksi sitä ei saisi laittaa ja vartalolle voi? mulla on todella kuiva iho kasvoissakin ettei se siitä olisi kiinni että se olisi liian tuhtia, siis jos se olisi ainoa syy 🙂

  Sara

 2. Nimetön

  Sara: Vartalolle tarkoitettujen tuotteiden koostumus voi olla paksumpi kuin kasvoille tarkoitettujen, jolloin ne saattavat aiheuttaa joillekin näppyjä, mutta periaatteessa mitään estettä ei muuten ole, mikäli koostumus vaan kelpaa kasvoillesikin. 🙂

 3. Anonyymi

  Voi kiitos paljon vastauksesta! Eli eiku kokeilemaan sitten 🙂

  Sara

 4. nneaaaa

  tää oli tosi kiva 🙂 tää on aika vanha mutta näin tän vast nytten 🙂
  toi garnielin, voiko sitä käyttää kasvoihin ?
  miten sen saa suihkutettua myös ilman rajoja etteikä menisi silmiin 😮 ?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *