Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Brittisilmät

Jos suomalaiselta naiselta kysytään, mitkä ovat hänen välttämättömimmät meikkituotteensa, alkaa lista lähes poikkeuksetta aina ripsivärillä. Jos kasvoilla ei ole meikkiä ja unelmien mies on tulossa samaan tilaan kahden minuutin kuluttua, lykätään ripsiin ensimmäisenä ripsiväriä.
Jos aikaa on kolme minuuttia, tulee toinen suosikkituote, joka on yleensä puuteri. Tämä tuote voi olla myös peiteaine tai meikkivoide, mutta yleensä se on silti ihon värin tasoittamiseen tarkoitettu tuote.
Jos aikaa on vielä, lisätään huulikiiltoakin.
Suomalaisen naisen suosikkituotteet ovatkin siis simppelit ja minusta loogiset. Jos kauneutta halutaan lisätä äkkiä, täytyy sen näyttää mahdollisemman luonnolliselta.
Täällä Lontoossa marssijärjestys on kuitenkin aivan toinen.
Omiin aktiivisiin kanssaeläjien tarkkailuun perustuviin kokemuksiini nojaten voisinkin väittää, että täällä tuo ykköstuote ei suinkaan ole ripsiväri vaan silmämeikkikynä.
Briteille meikkaaminen on yhtä kuin silmämeikkikynän laitto ja iltameikki yhtä kuin runsas silmämeikkikynän laitto.
Täällä silmämeikkikynää käytetään silmiin jopa suuremmalla prioriteetilla kuin mascaraa: tuohan se nyt ne silmät paljon tehokkaammin ja voimakkaammin esiin kuin parin ripsen värjääminen!
Mikäli aikaa sitten on johonkin muuhun, on se joku muu sitten se ripsiväri. 
Täällä meikkipohjalla ei ole niin väliä. 
Ja sitäpaitsi meikkivoiteen, peiteaineen tai puuterin sijaan aurinkopuuterin levittäminen kasvoille tuo huomattavasti näkyvämpää todistetta siitä, että kasvoille on tosiaan laitettu meikkiä!

Kaduilla näkee vaikka kuinka paljon tavallista(kin) kansaa, jonka silmät ovat rajattu ulkoa ja sisältä ja nurkasta nurkkaan, mutta joiden kasvojen ihonsävyä ei ole millään lailla tasoitettu. Suomalaisessa tyylissä kun ensin pyritään tasoittamaan ihonsävy ja vasta sitten lisäämään meikkiä kasvoille. 
En varmasti ole ainoa, joka on huomannut tämän ilmiön?
Vai olenko muka?
Yksi esimerkki ilmiön toteuttamisesta on Cambridgen herttuatar Kate Middleton, jonka tukka on aina esimerkillisen kauniisti, mutta jonka meikki ei vaan minun silmääni ole päiväsaikaan ainakaan kaikkine rajauksineen aina kovin freesi.
(Lohduttavaa muuten huomata, etteivät hänenkään kulmakarvansa taida olla maailman helpoimmat hallita…)

Mitä mieltä olette ilmiöstä?
Millaisia silmienrajaajia itse olette?

Ja niin, olihan Amy Winehousekin britti…

Kommentit (44)

  1. Anonyymi

    Mäkin olen huomannut tuon asian. Vähän hassua. Itselläni on ilman meikkivoidetta kuitenkin sellainen iho joka kiiltää, on epätasainen, laikukas ja ties mitä. Siksi pyrin aina tekemään ensin hyvän, luonnollisen meikkipohjan jotta iho näyttää tasaiselta. Sitten laitan kulmat kuntoon, kulmani ovat olemattoman vaaleat (luonnostaan olen blondi) ja kun olen tummatukkainen näyttäisin kulmattomana aika omituiselta. Sitten ripsiväriä. Rajauskyniä käytän aika harvoin, kun en saa niitä pysymään siitin näköisenä.

  2. Ani

    Kiinnitin tuohon huomiota tarkemmin oikeastaan vasta kun Willin ja Katen häitä katselin. Ihan J-Ä-R-K-Y-T-T-Ä-V-Ä se Katen häämeikki, niillä rajauksilla varustettuna näytti hymyillessäänkin jotenkin… masentuneelta? Myöhemmin luinkin että halusi itse tehdä meikkinsä myös hääpäivänään, en ymmärrä miksi. Vaikka miten tavaramerkki olisi itselleen niin eihän tuo nyt millään muotoa kovin imarteleva ole, mikä on harmi sinänsä että ihan simpsakkahan tuo muuten on 🙁

  3. Anonyymi

    Tuo ripsivärin käyttö suomessa johtunee siitä, että valtaosalla naisista on lähes läpinäkyvät ripset. Etelämmässä, missä valtaosalla naisilla on tummat hiukset ja mustat ripset luonnostaan, ripsiväri ei ole se ensimmäinen vaan joko rajauskynä ta huulipuna. Suomalaiseen vaaleaan ihoon kuuluu myös ihon epätasaisuus tai reagointi säätilalle tai punotus. Etelä-euroopassa ihonsävy on tummempi ja epätasaisuudet pienempiä Näin ollen meikkivoidetta käytetään hyvin paljon harvemmin.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *